• ÝzEdebiyat > Deneme > Meslekler & Ýþ Yaþamý |
1
|
|
|
|
Saðlam kalma, saðlam yapý eseri |
|
2
|
|
|
|
Acil Servisler expres kasa deðil. |
|
3
|
|
|
|
Prof. Dr. Mina Urgan’ýn “Elizabeth Devri Tiyatrosunda Soytarýlar” adlý eserinde; “soytarýlýk güç meslektir” der. Gerçekten de soytarýlýk sanýldýðý gibi öyle kolay bir meslek deðil, aksine çok güç bir meslektir. |
|
4
|
|
|
|
Aniden bir fýrtýna çýkar; gök gürler, þimþek çakar, saðnak yaðmur baþlar, ýslanýrsýnýz. Bir taksi çevirene kadar sýrýlsýklam olursunuz. Taksiye binip, kaldýðýnýz otele gidersiniz. Islak giysilerinizi çýkarýp duþa girersiniz. Sýcak suyun ürpertinizi gideren tazyiki altýnda aklýnýza bir þey takýlýr aniden: "Benim burada ne iþim var?"
ERDEN ERKÝN |
|
5
|
|
|
|
Yetki sahibi olanlarýn dört kusuru olur: oyalama, rüþvet alma, sertlik, uysallýk. |
|
6
|
|
7
|
|
|
|
Gelecek sizinle aydýnlýk. |
|
8
|
|
|
|
Nazým Hikmet yazým, 2004'de 'Gün Aþýmý, kitabýmda, þiir ise 1996 yýlýnda ayný ismi taþýyan kitabýmda yayýnlanmýþtýr. Az da olsa deðiþiklik yapýldýðý, aný eklendiði için günümüz tarihi verilmiþtir. |
|
9
|
|
10
|
|
|
|
“Ekmeði ekmekçiye verin, bir ekmekte fazla verin.” Gerçekten görevlerini bihakkýn yapanlara, gerekli iltifatý da yapmak gerekiyor.
Evet, Adýyaman Ýl Emniyet Müdüründen bahsediyorum. Sayýn Metin ALPER. Emniyet kademelerinin çoðundan geçerek, tecrübe sahibi olmuþ ve edindiði bilgi birikim ve tecrübelerini Adýyaman’a geldiðinden bu yana uygulamaya çalýþmýþtýr. Bu çalýþmalarýyla, Emniyet ve vatandaþlar arasýnda insani iliþkilerin geliþmesinde etkili olmuþtur.
|
|
11
|
|
|
|
hayatýmýn serseri gidiþini izliyorum bir karpuz aðacýndan |
|
12
|
|
|
|
Kitaplýk yararlanmalarý içinde hele de Dostoyevski'den Suç ve ceza, Ecinniler, Karamazov kardeþler. Ölüler Evinde Anýlar. Bir baþka yazardan Dostoyevski’nin Dünyasýný vs. okumuþtum.
|
|
13
|
|
|
|
Kiþisel olmak ve kullanýcýya mantýklý ve anlamlý gelen konular yazmak her daim kazandýrýr |
|
14
|
|
|
|
hekimler iþkenceye ne kadar yardým ediyorlar ne kadar karþýsýnda yer alýyorlar.seçimlerinin sonunda nelerle karþýlaþýyorlar. |
|
15
|
|
|
|
Zeynep haným Ýstanbul’da oturuyordu. Bin bir güçlüklerle yaptýðý iþini, bakmak zorunda olduðu iki çocuðunu, eþiyle birlikte memur maaþlarýyla sürdürmeye çalýþýyorlardý. Memur olmak zordu, ama hayýflanmýyor, bu millete hizmetleriyle mütevazi, içten içe gurur duyuyorlardý.
Zeynep Öðretmene ve Bütün O güzel Öðretmenlere Ýthafen |
|
16
|
|
|
|
Kibir ve duayenlik mevzusu geliþmenin önünde büyük bir engele dönüþebilir |
|
17
|
|
|
|
SADECE ÖÐETMENLER GÜNÜNDE ANIMSANAN, FAKAT TARÝHÝN AKIÞIN DEÐÝÞTÝREN ÖNDERLER ÝLE BÝLÝM VE SANAT ADAMLARININ YANINDA ÜYESÝ OLMAKTAN HER ZAMAN ONUR VE GURUR DUYDUÐUM ÖÐRETMENLERE SAGILARIMLA.... |
|
18
|
|
|
|
SMMM --- Hayat branþý yalan dolan. Gerekli ve doðru görmüyorum. Hem sizce caiz mi? |
|
19
|
|
|
|
ben neredeyim dersin, buradayken kendim
|
|
20
|
|
|
|
Yazar ve þairler için bulunmaz bir fýrsat. Aðustos ayýnda sizlerle paylaþtýðým öykü seçkisi hazýrlama aþamamýz sonuca ulaþtý. Adýmlar yayýnevinden "ZÝHÝNLERDEN BEYAZ DÜÞÜNCELER" adlý seçkimiz hafta sonu raflarda olacak. |
|