..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir dost nedir? Öteki ben. -Zenon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Polisiye > MUSTAFA ESER




2 Haziran 2023
Bereli 2  
MUSTAFA ESER
17/25 Aralýk süreci


:AFB:
28 Aðustos 2013 Öz Ayhanlar Çay Bahçesi

Ali Yýldýrým saat 5,30 da telefonunun alarmýyla uyandý. Banyo lavabosunda elini yüzünü yýkadý. Çay ocaðýnýn altýný yaktý. Demliði ocaða koydu. Bahçedeki masalarý temizledi, sandalyeleri yerleþtirdi. Ýçeri geçip çayý demledi. Bir bardak portakal suyu ve bir gün önceden kalan poðaçayla karnýný doyurdu. Sabah altý ile sekiz arasýnda canlýlýk oluyordu. Sabah namazýndan çýkanlara, iþe gitmek için yola çýkanlara bir demlik çay sattý. Saat 9’da kurye bir paket getirdi. Yattýðý odada paketi açtý. Paketin içinde Taþtekin Ýlaçlama logolu bir tulum bir anahtar ve bir not vardý. Notu okuyup yýrttý. Tulumu valize, anahtarý cebine koydu. Çay ocaðýna geçti. Çalýþanlar gelmeye baþlamýþtý. Saat 10 a kadar rutin çalýþmasý devam etti. Bardaklarý yýkarken telefonu çaldý. Tanýmadýðý numaraydý. Açtý.
-Alo.
-Ali Yýldýrým’ý aramýþtým.
-Buyurun benim.
-Avukat Hakký Aslan ben. Taþtekin Ýlaçlama’ dan telefonunuzu verdiler. Bir ilaçlama iþimiz var, görüþebilir miyiz?
-Elbette Hakký Bey. Acil se adresi mesaj atabilir misiniz?
-Acil sayýlýr Ali Bey. 30 Aðustosa kadar halledilmeli. Adresi gönderiyorum. Görüþürüz.
Adresin gelmesi bir dakika sürmedi. Bardaklarý yýkadý, yerleþtirdi. Tezgâhýn üstünü temizledi. Temizlik bezini yýkadý. Gençlere seslendi.
-Çocuklar iþ görüþmesine çaðýrdýlar. Ben çýkýyorum. Görüþürüz.
-Tamam aðabey biz buradayýz.
Ali yattýðý odaya geçip üstünü deðiþtirdi. Taþtekin Ýlaçlama logolu üniformayla kapalý mekândan çýkýp, dolmuþa bindi. Bildirilen adrese gitti. Adres bir iþ hanýna aitti. Üçüncü kattaki M&H Hukuk bürosuna çýktý. Hukuk bürosunun kapýsý yarý açýktý. Zile basmadan içeri girdi. Giriþte sol tarafta küçük mutfakta bir genç çalýþýyordu.
-Avukat Hakký Aslan’a bakmýþtým.
-Saðdan ikinci oda aðabey.
Ali tarif edilen odaya ilerledi. Odada iki kiþi vardý. Duvarda Hakký Aslan’ýn diplomasý ve Atatürk posteri asýlýydý. Küçük kitaplýk ve üstü hukuk kitaplarýyla doluydu.
-Hakký Bey.
-Buyurun benim.
Ali tokalaþmak için elini uzattý. Tokalaþtýlar.
-Ali Yýldýrým, telefonda görüþmüþtük.
-Buyurun Ali Bey oturun. Yükselll bize çay getir. Bir ilaçlama iþimiz vardý Ali Bey. Beykoz’da bahçe içinde küçük bir yazlýk.
Diðer koltukta oturan gömlekli adam bir an þaþaladý.
-Müþterilerin ilaçlama iþlerini de sen mi takip ediyorsun Hakký? Yapma artýk.
-Küçük bir rica Muratçýðým. Hepsi bir iki telefon. Adamýn bir sürü parasýný aldým. Neyse..
     Hakký Aslan Ali’ye baktý.
-Ali Bey, müþterim 30 veya 31 Aðustos’ta en fazla bir haftalýðýna yazlýðýna gelecek. Evin içinde ve bahçede ilaçlama yapýlmasýný istiyor.
Çekmeceden çýkardýðý not kaðýdýný uzattý.
-Adres burada. Ben evdeki yardýmcý kadýný ararým. Evi açar.
     Adý Murat olan adam lafa girdi.
-Ali Bey siz nasýl bir ilaçlama yapýyorsunuz? Þunun için soruyorum, benim de bir bahçe evim var. Ýlaçlamaya ihtiyacým olursa aklýmda olsun.
-Murat Bey þirket olarak aklýnýza gelebilecek her türlü haþere için ilaçlama yapýyoruz. Kemirgenler baþta olmak üzere, akrep, sinek, karasinek ve bahçe içinde bulunabilecek her türlü haþere. Þu anda piyasada satýlan bazý ilaçlar kanserojen. Ýnsana ve çevreye zarar vermeyen kimyasallardan oluþan bir ürün portföyümüz var. Önce evin içini ilaçlarýz, solüsyonlarýmýz kokusuzdur ama her ihtimale karþý iki saatlik bir havalandýrmanýn ardýndan bir kere daha ilaçlarýz. Evin genel durumuna göre her yere yapýþkanlý fare bantlarý yerleþtiririz. Müþterinin isteðine göre zehirli yemlerimiz de mevcut. Evin içini bitirdikten sonra evin dýþ kýsmýna ve yürüme yollarýna zehirli solüsyon uygularýz. Zehirli solüsyonlarýmýz yýkamayla pasifleþmez. En az bir ay etkilidir. Koku yapmaz. Müþterimizin memnuniyeti ve ihtiyaca göre iþlemi tekrarlarýz. Solüsyonlarýmýz kimyagerlerimiz tarafýndan üretilmektedir, yani yerlidir. Operasyon personelimiz eðitimli ürünlerimiz standartlara uygundur.
-Anlattýklarýnýzý düþüneceðim Ali Bey, teþekkür ederim.
-Rica ederim Murat Bey.
     Konuþmanýn bittiðini anlayan Hakký Aslan lafa girdi.
-Evi görmek istiyorsanýz yardýmcý kadýný arayayým.
-Siz yardýmcýyý arayýn Hakký Bey. Ben bu gün veya yarýn gider eve bakarým. Yardýmcý kadýnýn telefonunu da yazabilirseniz…30 Aðustos’tan önce hallederim. Görüþürüz kolay gelsin.
Ali otoparkta ki Taþtekin Ýlaçlama logolu minibüsle Þile ye gitti. Verilen adreste bahçe içindeki evin uzaktan keþfini yaptý. Evde çalýþan temizlikçi kadýnla birlikte evi gezdi.



31 Aðustos 2013 Savcý Aytekin Tuncay’ýn evi. Sabah saat 08.00

Aytekin Tuncay cep telefonunun ýsrarlý titremeleri üzerine yataðýnda irkilerek uyandý. Komodinden telefonunu alýp baktý. (Ahmet Doðanalp arýyor) Yüzünü ekþitti.
-Efendim Ahmet aðabey.
-Günaydýn Aytekin rahatsýz etmiyorum ya?
-Yok aðabey ne rahatsýzlýðý estaðfurullah. Buyur.
     Tekrar yüzünü ekþitti.” Kesin bir þey isteyecek”
-Aytekinciðim yaa. Sana bir iþim düþtü. Yardýmýna ihtiyacým var kardeþim.
-Buyur aðabey. Elimizden ne gelirse.
-Saðol kardeþim böyle diyeceðini biliyordum zaten. Bu iyiliðini unutmayacaðým bilesin.
-Sorun deðil aðabey. Dinliyorum.
-Aytekin biraz önce Baþsavcý Vekili aradý. Þile’de bir cinayet daha doðrusu bir katliam olmuþ. Bayaðý telefat varmýþ. Ben Çanakkale’deyim çocuklarla… Sen gider misin?
-Þile’de Savcý yok mu aðabey? Niye buradan gidiyoruz?
-Þile’deki savcýnýn haberi var zaten. Dosya onda. Benim farklý bir dosya için gitmem gerekiyordu. Bir buçuk yýldýr buna benzer baþka cinayetler oldu. Bakanlýk dosyalarý birleþtirilip bize göndermiþti. Sadece olay yeri incelemesi yapýlacak. Emniyetten biri gelecek. Ayrýntýlý fotoðraf lazým. Tahmin ettiðim gibiyse olay büyük. Baþsavcý Vekiliyle görüþtüm. Þile Savcýsý olay yerini terk etmeden maktullerin ve olay yerinin detaylý fotoðraflarýný alýrsan çok iyi olur.
-Hallederim aðabey merak etme.
-Emniyetten bir araç gelecekti.
     Aytekin Tuncay yataktan fýrladý. Perde kenarýndan dýþarýya baktý.
-Gelmiþ aðabey. 15 dakika içinde çýkarým ben özellikle bakmamý istediðin bir þey var mý?
-Ayrýntýlý fotoðraf alman yeterli. Çok saðol kardeþim. Bak yengenin selamý var.
-Sende selam söyle aðabey.
Telefon tekrar çalar. (Baþsavcý Vekili Zekai arýyor)
-Alo.
-Günaydýn Sayýn Savcým. Baþsavcý Vekili Zekai.
-Günaydýn sayýn baþsavcý vekilim.
-Ahmet savcýmla görüþtünüz mü?
-Görüþtüm Sayýn Savcým. 15 dakika içinde çýkýþ yapacaðým.
-Teþekkür ederim Savcý Bey. Konuyla ilgili olarak yarýn sabah görüþelim o zaman.
-Görüþürüz Savcý Bey.
     Aytekin Tuncay aceleyle duþa girip çýktý. Giyindi. Eline bir dilim ekmek alarak evden çýktý. Apartmanýn önünde bir araba ve sivil kýyafetli bir kiþi bekliyordu.
     Komiser Abdullah Karasakal Savcý’yý görünce toparlandý. Arabanýn kapýsýný açtý.
-Kimliðinizi görebilir miyim?
     Kimliði inceleyen Aytekin Tuncay araca bindi.
-Olay hakkýnda bilgin var mý komiser?
-Her hangi bir bilgim yok savcý Bey. Müdür Yardýmcýsý sizi Þile’ye götürmemi söyledi.
     Þile’ye varýncaya kadar baþka bir þey konuþmadýlar. Þile giriþinde Komiser Abdullah Emniyeti arayarak cinayet yerinin adresini öðrendi.
     Araç evin önündeki jandarma arabasýnýn önünde durduðunda savcý Ferhat Tuðlu iþi bitirmiþ gitmek üzereydi. Araca yaklaþtý. Elini uzattý.
-Hoþ geldiniz savcým. Þile Savcýsý Ferhat.
-Hoþ bulduk savcým. Aytekin. Baþsavcý Vekili Zekai savcýmla görüþtünüz her halde.
-Görüþtüm savcým. Benim iþim bitti. Kýsaca bilgi vermem gerekirse Aytekin Savcým; olay gece yarýsýndan sonra meydana gelmiþ.
-Nereden biliyoruz?
-Bahçe ve iki katlý ev Selahattin Sami Koper isimli Gaziantepli bir iþ adamýna ait. Yeþiltepeli lakabýyla tanýnýyor. Darp, cebir ve kaçakçýlýk suçlarýndan sabýka kaydý var. Ýnþaat, otopark iþletmeciliði, emlakçýlýk yapýyor. Dün akþam 19,30 gibi eve gelmiþler. Bilgiyi evin temizlikçisinden aldýk. Bir gün önce evin temizliðini yapan kadýn 45 yaþýnda dul bir bayan. Yeþiltepeli burada kaldýðý süre içinde evin temizlik ve yemek iþlerini yapýyormuþ. Yeþiltepeli ve adamlarý eve yerleþtikten sonra yardýmcý kadýn kendi evine gitmiþ. Dediðine göre saat 23,30 civarýnda araçla evine býrakýldýðýnda herkesin sað olduðunu söyledi. Sabah saat 08,00 da kahvaltý hazýrlamak için buraya geldiðinde önce bir þey fark etmediðini beyan etti. Evin içine girince cesetleri fark etmiþ. Biz 08,30 da buraya intikal ettik. Baþsavcýlýða ve ambulansa haber verdik. Yardýmcý kadýnýn her sene bu evde çalýþtýðý ev sahibinin bulunmadýðý zamanda ise arada gelerek kontrol ettiðine dair þahitleri var. Tüm þahitlerin isim ve telefonlarý alýndý. Ýfade için çaðýrdýk. Bahçe kapýsýnda ve evin kapýsýnda zorlama izi gözükmüyor. Yeþiltepe’linin yanýndaki kadýn ambulansla hastaneye kaldýrýldý. Sinir krizi geçiriyordu. Þu anda ifade verecek durumda deðil. Kadýnda hiçbir darp izi yok. Dosyayý tamamlayýnca.
-Siz bilirsiniz savcým. Dosya sizde, benimki özel bir araþtýrma.
     Birlikte yürüyerek evin bahçe kapýsýna gelmiþlerdi. Bahçede bir sürü ceset vardý. Ahmet Doðanalp katliam derken haklýydý. Savcý Ferhat Tuðlu tekrar elini uzattý.
-Benim iþi bitti savcým ben çýkýyorum. Ýþiniz bitince beklerim.
-Teþekkür ederim savcým. Ben kýsa bir olay yeri incelemesi yapýp fotoðraflayacaðým sadece.
-Sayýn savcým fotoðraflamayý yapmamý ister misiniz?
-Ýyi olur komiser. Sen fotoðraf makinesini al. Ayrýntýlý çekim yapýn. En son birlikte bakalým.
     Komiser Abdullah Karasakal bahçeyi, cesetleri ve evin içini ayrýntýlý fotoðrafladý. Evde tam bir katliam olmuþtu. Bahçedeki beþ cesedin üçü silahla kafalarýndan vurularak, ikisi kesici aletle öldürülmüþtü. Giriþ kapýsýnýn yanýndaki cesedin kafasýnda bir kurþun vardý. Ýkinci katta yatak odasýndaki Selahattin Sami Koper’in boðazý kesilmiþti. Yatak odasý kan revan içindeydi. Ýlginç olansa cinayet aleti, bahçede boþ kovan yoktu. Komiser Abdullah daha önce böyle bir þey görmemiþti. Fotoðraflarý en son birlikte kontrol edip ayrýldýlar. Onlar evden çýkýnca saðlýk ekipleri cesetleri torbalara koymaya baþlamýþlardý. Komutanýn davetiyle Jandarma Komutanlýðýna geçtiler. Öðle yaklaþmýþtý. Komutan fýsýltýyla özel kuvvetlerden bir albayýn savcýyla görüþmek için beklediðini söylemiþti.
     Komiser Abdullah arabanýn yanýnda askerlerin getirdiði tostu yedi çayýný içti. Askerler olmaz diye ýsrar etseler de parasýný verdi. Bu sýrada Aytekin Tuncay’da komutanýn odasýnda çeyrek tost ve çayla karnýný doyurdu. Görüþme talebinde bulunan kiþiyle görüþtü. Ýþleri bitince yeniden cinayet mahalline gittiler. Savcý Aytekin Tuncay evin etrafýnda dolaþtý. Konuþmadan Þile’den ayrýldýlar.
     Savcý Aytekin Tuncay’ýn dýþarýdan birinin görüþüne ihtiyacý vardý. Bu yüzden arabanýn ön koltuðuna oturmuþtu.
-Komiser olay yerini sende inceledin. Bu katliam bir kiþinin iþi olabilir mi?
-Ýnanmasý zor geliyor ama öyle görünüyor savcý bey.
-Bu kanýya nasýl ulaþtýn komiser?
-Somut bir þey yok savcý Bey. Sadece önsezi. Bahçeyi inceledim. Katil adamlarý teker teker avlamýþ, bahçede hiç koþuþturma izi yok. Çok dikkatli bakýlmazsa fark edilemeyecek bir ayak izi var. Eve kadar sürünerek gelmiþ gibi gözüküyor. Katil çýplak ayakla gelmiþ, iki adamý uzaktan kafalarýndan vurmuþ. Keskin niþancý. Susturuculu silah kullanmýþ. Yatak odasýndaki adam normal býçakla öldürülmemiþ. Özel bir býçak kullanmýþ, fark etmiþsinizdir. Evin içinde ayakkabý izi, toprak çamur izi yok. Benim tam olarak anlamadýðým, çatýþma olmamýþ. Ýlginç olan katil evin dýþýndakileri silahla öldürürken Sami Koper’in boðazýný kesmiþ. Silahla vurmak daha mantýklý. Ayný zamanda çok önemli bir ayrýntý. Katil veya katiller tam bir profesyonel. Þu ana kadar hiç rastlamadým böyle bir katliama.
-Katil veya katillerin devlet görevlisi olma ihtimali var mý sence?
     Abdullah Karasakal tecrübeleriyle böyle bir soruyu bekler gibiydi. Kesin ve net cevap verdi.
-Devlet’te böyle bir birim yok savcý bey. Varsa da ben bilmiyorum. Ancak ordu da böyle kiþiler olabilir. SAS, SAT, Bordo Bereliler. Onlar da bildiðim kadarýyla kentsel bölgelerde bulunmazlar. Doðuda örgüte karþý operasyon yapýyorlar. Emniyet’te mümkün deðil.
-Çok emin konuþmayýn komiser. 14-15 yaþýndan itibaren silahla yaþayan insanlardan bahsediyoruz, deðil mi?
-Haklýsýnýz savcý bey ancak biz gerek Polis Koleji’nde gerekse Akademi’de insan öldürmeye odaklý bir eðitim almýyoruz. En önemlisi silahlý olsak bile sivil idareye baðlýyýz. Böyle bir katliamý planlayacak ve emir verecek sivil idare… Düþünemiyorum.
-Ýstihbarat ’ta bulunur mu böyle adamlar?
-Ýstihbarattakilerin çoðu emniyetten ve ordudan geçme arkadaþlar savcý bey. Böyle profesyonel duymadým hiç. Bu adam veya adamlar çok sessiz çalýþmýþlar. Resmi olarak devlete çalýþanlar nasýl diyeyim bizler biraz gürültücüyüzdür. Böylesi sessiz bir katliam, bildiðim istihbaratçýlarýn iþine benzemiyor. Bahçenin etrafýnda hiç gazeteci olmamasý dikkatinizi çekti mi savcý bey?
-Evet ilginç deðil mi? Kedi köpek kurtarma operasyonunu haber yapanlar bu katliamý es geçmiþler.
-Belki de es geçmek zorunda kalmýþlardýr savcý bey.
     Sessizlik oldu. Komiser Abdullah Karasakal takip edildiklerini fark edince yoldaki ilk petrol istasyonuna girdi. Takip eden arabada arkalarýndan istasyona girdi.
-Benzin mi bitti komiser?
-Benzinimiz var savcý bey. Þileden çýktýðýmýzdan bu yana takip ediliyoruz. Ben bir bakayým kimlermiþ?
     Komiser Abdullah Karasakal silahýný kurup arabadan indi. Aytekin Tuncay da silahýný belinden çýkarýp bacaklarýný arasýna koydu. Beklemeye baþladý. Birkaç dakika sonra Abdullah Karasakal araca geri dönüp aracý yeniden çalýþtýrdý. Yola çýktý.
-Adamlar kimmiþ? Bizi niye takip etmiþler?
-Adamlar istihbarat kimliði gösterdiler savcý bey. Bizi takip etmek için emir almýþlar. Güvenlik için tedbir olarak takip ediyorlarmýþ. Sebebini ve emir vereni söylemediler.
      



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn polisiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bereli 30
Bereli 25
Bereli 33 Final
Bereli 28
Bereli 32
Bereli 19
Bereli 20
Bereli 31
Bereli 21
Bereli 29

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mankurt Ýsimli Romaným
Terk Edilmiþ Romanlar Bitenlerden Daha Vaatkâr.

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýslam Felsefesi - Ýslamýn Felsefesi - Müslümanýn Felsefesi [Deneme]
Selefiler - Reformcular [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Reform - Ýslamda Reform [Deneme]
Kelimeler - Kavramlar - Oryantalistler [Deneme]
Amatör Yazarýn Çilesi [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Kelam Ýlmi [Deneme]
Yaratýcý - Yaratma [Deneme]
Zafer Toprak Söyleþisi - Tarih [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Ýnsan Anlatan Bir Kelimedir [Deneme]
Elfaz - I Küfr [Deneme]


MUSTAFA ESER kimdir?

50 YAÞINDAYIM. MEMURUM. ÝKÝ ÇOCUÐUM VAR.

Etkilendiði Yazarlar:
HERKESTEN VE HÝÇ KÝMSEDEN


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © MUSTAFA ESER, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.