..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanýn en iyi tarafý ürperebilmesidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Polisiye > MUSTAFA ESER




17 Aðustos 2023
Bereli 33 Final  
MUSTAFA ESER
17/25 ARALIK


:BHG:
17 Aralýk 2013 Salý

Ali bir hafta önce kendisine ayrýlan süit odaya taþýnmýþtý. Saat 8 de kahvaltý salonuna indi. Hatice kahvaltý salonundaydý. Gülümseyerek masaya oturdu.
-Ýþe erken gelmeye baþladýn?
-Babam annemin ilaçlarýyla ilgilenmemi istediði için bir süre geç geldim. Normalde her zaman sekizde odamda olurum. Ev bildiðin gibi deðil Ali. Annemle artýk konuþmuyoruz. Gerginlik had safhada. Evde durmak istemiyorum. Gereðinden çok sýkýntým var zaten bir de annemle uðraþmak istemiyorum.
     Ali neredeyse cam inceliðindeki porselen fincandaki çaydan bir yudum içti.
-Bir þey sormak istiyorum Hatice. 10 gün önceki toplantýdan sonra konuþamadýk. Karaþahinlerle ortaklýk konusunda gerçekten kafan rahat mý? Deðilse…
-Zaman geçtikçe rahatlýyorum Ali. Ýlk baþta ciddi þüphe ve ön yargýlarým vardý. Doðrusunu söylemem gerekirse senden bile þüphelendim. Bir takým mecburiyetlere dayanan bu tür ortaklýklar genellikle taraflardan birinin tasfiyesiyle sonuçlanýyor. Hatta bazý iþ adamlarýnýn bazý þirketleri ele geçirmek için suni krizler çýkartarak küçük balýklarý yuttuklarýný biliyorum. Hýzma ile uzun bir toplantý yaptýk, hazýrladýðýmýz protokole Abdullah ve Orhan Bey onay vermiþler. Karaþahinlerin þirkete el koyma düþüncelerinin olmadýðýný düþünüyorum. Hýzma holding yönetimini ele geçirme niyetlerinin olmadýðýný açýkça söyledi. Abdullah Bey ortaklýðý vakýf üzerinden yapacakmýþ. Ýstiþare yapacaðýz ama yönetime karýþmayacaklar. Orhan Bey’in iþlerini tasfiye edeceði doðru mu Ali?
-Ýþlerini tasfiye etmek isteyen biri sence otellerinizde dükkân açmak ister mi Hatice?
-Ben istemem. Orhan Bey’in Kýbrýs’a yerleþeceði söyleniyor.
-Yerleþip yerleþmeyeceðini bilmiyorum Hatice, tahminime göre, artýk yýlýn tamamýný Ýstanbul’da geçirmeyi düþünmüyor. Ýþ ve tatili birlikte yürütmeyi düþünüyor olabilir. Eþi ve çocuðunu tehlikeden uzak tutmak istiyor. Ortaklýk görüþmeleri beklentilerini karþýladý mý peki?
-Son on gün beklentilerimin üstünde geçti Ali. On gün önce hisselerini nakit olarak devretmek isteyenler biraz kaba olacak ama, resmen morardýlar. Suit dairelerini devretmek isteyenler vardý. Orhan Bey’in geri aldýðýmýz iki daireyi peþin parayla almasý, Abdullah Bey’in üç daire istemesi, iyi biliyorum bazýlarýný vaz geçirdiði gibi bizi de nakit olarak rahatlattý. Hýzma satmak isteyen olursa bir daire alabileceðini söyledi. Camiadan uzaklaþtýkça cazip ortaklýk teklifleri geleceðini düþünmeye baþladým.
-Benim teklifi yapma amacýmýn iki sebebi vardý Hatice. Birincisi bugüne kadar camiayla öyle bir bað kurmuþsunuz ki onlarýn desteði olmadan, olmaz diye düþünmeye baþlamýþsýnýz. Farklý birileriyle ortaklýk görüþmesi bu düþünceyi kýracak. Ýkincisi piyasada itibarý yüksek insanlarla ortak olmak baban geri dönene kadar holdingi rahatlatacaðý gibi çözüm üretmek için sana gerekli zamaný saðlayacak.
     Hatice fincandaki son yudum çayý içip ayaða kalktý.
-Ben odama çýkýyorum Ali. Yemekte görüþürüz.
-Görüþürüz Hatice, kolay gelsin.
Hatice uzaklaþýrken Ali garsona çay getirmesini iþaret etti. Ýç cebinden çýkardýðý yatýþtýrýcýyý aðzýna attý. Bir yudum su içti. Öfke nöbeti yaþamamak ve uyuyabilmek için yatýþtýrýcý kullanýyordu. Buna raðmen üç en fazla dört saatten fazla uyuyamýyordu. Üç aydýr kafasýndan çýkmayan intihar etme veya kendini öldürtme fikrini kontrol etmekte zorlanýyordu.
Kullandýðý yatýþtýrýcýnýn yan etkisiydi bu düþünceler. Yatýþtýrýcýyý sürekli ve ayný dozda kullanmadýðý için düþüncelerini tam olarak kontrol edemiyordu.
Ýntihar etmek aciz ve çaresizlerin iþiydi. Kendisini öldürtmeyi de becerememiþti. Burak, Suphi, Bedrettin, Diyarbakýr’dakiler, Caner Çaylý ve ona saldýranlar. Beþir. Hiç biri becerememiþti. Gözünü karartýp girdiði her olaya öldürülürüm diye giriyordu ama bir türlü olmuyordu.
Garson masaya çay fincanýný býrakýnca kafasýný biraz toparlayýp farklý þeyler düþünmeye çalýþtý. Ali, Küçük Aða’nýn yaþadýðýna artýk emindi. Küçük Aða sadece kendisiyle haberleþmek için kullandýðý e posta adresinden ekinde liste olan bir mesaj göndermiþti. Büyük ihtimalle Caner Çaylý’nýn verdiði isimlerden oluþan liste araþtýr notuyla gönderilmiþti. Ali bunu camia-devlet savaþýnýn baþladýðýnýn iþareti olarak algýladý. Küçük Aða’nýn camianýn parasýna el koyduðu 15 Kasým da camia en büyük finans kaynaðý olan dershanelerin kapatýlmamasý için medya yoluyla harekete geçmiþ, Baþbakan dershanelerin kapatýlma kararýný meclise getireceðini söyleyerek rest çekmiþti. Bu geliþmelerin ardýndan gelen liste sadece kendisine gelmiþ olamazdý.
Ali askerlik hayatý boyunca tüm ilgisini iþine vermiþ dolaylý olarak bile olsa baþka þeylerle ilgilenmemiþ, merakýný kontrol altýnda tutmayý baþarmýþtý. Alýþkanlýklarýný deðiþtirmek niyetinde deðildi. Hulki’nin araþtýrma yapmaya baþlamasýyla kafasý karýþmýþtý. Helin’in durumunu anlamakta zorlanýyordu. Alber Dikici, Selenay Baybora ve Konsolos Muaviniyle iliþkisi çok kafa karýþtýrýcýydý. Ýngilizler kendileri için çalýþan Helin’i neden infaz etmek istemiþ olabilirdi? Helin basit bir iþbirlikçi olamazdý. Hiçbir istihbarat, eðitimli bir elemanýndan kolay kolay vaz geçmezdi. Geriye bir seçenek kalýyordu. Burhan ve Ýdris aðayý ortadan kaldýrarak diðer aðalara gözdaðý verirken, Karaþahinlere isteseydik kardeþinizi öldürürdük aklýnýzý baþýnýza alýn mesajý vermek ve Karaþahinlerin arkasýndaki koruyucuyu yani Küçük Aða’yý deþifre etmek. Tam Ýngiliz iþi. Bir taþla üç kuþ vurmak.
Ali çayýný içip kalkmaya niyetlenirken telefonu titremeye baþladý. Helin arýyordu. Þaþýrdý.
-Buyurun Helin Haným.
Helin’in sesi neþeli geliyordu.
-Müsait misin Ali?
-Her zaman Helin Haným. Buyurun nasýl yardýmcý olabilirim?
-Teþekkür ederim Ali. Yardýma ihtiyacým yok. Ýþin yoksa, akþam sana yemek ýsmarlamak istiyorum.
     Ali cevap veremedi. Helin kendisini yemeðe çaðýrýyor. Allah Allah!
-Alo. Ali orada mýsýn?
-Buradayým Helin Haným. Bir an teklifinizi algýlayamadým. Kusura bakmayýn. Güvenlikle ilgiliyse hemen gelebilirim.
-Hayýr Ali. Güvenlikle ilgili deðil. Seninle konuþmam lazým. Özel.
-Tamam konuþalým. Nereye gelmemi istersiniz?
-Ben sana konum atarým. Görüþürüz.
-Görüþürüz.
     Telefonu kapatan Ali’nin morali bozuldu. Helin kendisiyle ne konuþmak isteyebilirdi? Üstelik özel demiþti. Gerçek kimliðini öðrenmiþ olmasý mümkün deðildi. Küçük Aða özlük dosyasýný ortadan kaldýrdýðýný kesin bir dille söylediðine göre geriye sadece Alber Dikici kalýyordu. Helin Alber Dikici’yi öldürdüðünü öðrenmiþ olabilir miydi? Olabilirdi. Konsolos Muaviniyle ve Selenay Baybora’yla buluþtuðunu biliyordu. Ýngiliz istihbaratý devreye girdiyse istemediði bilgiler ortaya çýkmýþ olabilirdi.
     Ali istek dýþý gülümsedi. Ýçinde bir mutluluk hissetti. Garsona çay getirmesini iþaret etti. Helin beni deþifre ettiyse öldürmek için çaðýrmýþtýr. Bu güzel, diye mýrýldandý. Ýki yýldýr psikolojisinin git gide bozulduðunun farkýndaydý. Ýstanbul’a geldiðinden bu yana iki bazen üç yatýþtýrýcý kullanýyordu. Yatýþtýrýcý kullanmadan uyuyamaz hale gelmiþti. Öldürmesi gereken insanlarý korumak sinirlerini iyice yýpratmýþtý. Kontrolünü kaybetmekten korkuyordu. Hayatta en sevdiði üniformasýný çýkartmak zorunda kalmak, intikam duygusuyla bir tetikçiye dönüþmek, gözünü kýrpmadan öldüreceði insanlarý, Karaþahin ve Çaylý ailesini korumak. Bazý geceler panik atak geçiriyor, içinde yükselen öfkeye hakim olmak için bulunduðu ortamdan uzaklaþýyordu. Çýrpýndýkça battýðýný hissediyordu.
     Doktora gitse hiçbir þey anlatamazdý. Aklýna sýk sýk intihar etme fikri geliyor sonra vaz geçiyordu. Ýntihar etmek acizlerin, çaresizlerin baþvuracaðý son þeydi. Son üç aydýr takýntý halinde aklýna gelen tek düþünce kendini öldürtmekti. Kendisini öldürtebilirse çifte kazanç saðlamýþ olacaktý. Hem sorumluluklarýndan kaçmamýþ hem de sýkýntýlarýndan kurtulmuþ olacaktý. Bu akþam tam fýrsatýydý.
     Ýstek dýþý gülümsemesini bozmadan rutin iþlerini yaptý. Karaþahin ve Çaylý Holding iþyerlerini gezip güvenlikçileri kontrol etti. Karnýný doyurdu. Silahýný arabanýn torpido gözüne koydu. Akþam ihtiyacý olmayacaktý her nasýlsa. Çaylý oteldeki süit dairede banyo yaptý. Yataða uzanýp yatýþtýrýcý içmeden uyudu. Saat iki gibi Helin’in adresini gönderdiði, lüks lokantanýn otoparkýna arabasýný park ettiðinde saat 18,00 olmuþtu.
     Rezervasyon yapýlan masada fazla beklemedi. Helin her zamanki þuhluðuyla masaya gelip oturdu. Üzerinde þýk bir gece elbisesi vardý. Yemek öncesi Helin kýrmýzý þarap sipariþ ederken Ali su istedi. Aval aval yüzüne bakan garsona sipariþini tekrar etti.
-Su istiyorum. Sadece su.
     Helin kýkýrdadý.
-Garson ilk defa su sipariþ eden biriyle karþýlaþýyor galiba Ali.
     Ali kibarlýk adýna gülümsedi. Þarap ve suyu getiren garson yeteri kadar uzaklaþýnca Helin bakýþlarýný Ali’ye dikti.
-Aðabeylerimle aranýz son derece iyi galiba Ali. Sizi kýskanmalý mýyým?
-Ýnsanlar çalýþanlarýný kýskanmazlar Helin. Ýþimi iyi yapmaya çalýþtýðým için güven saðlamýþ olabilirim. O kadar.
-Sorumun cevabý bu deðil Ali. Aradýðým aile sýcaklýðýný buldum demen gerekmiyor muydu?
-Bir aile sýcaklýðýna ihtiyaç hissetmedim Helin. Ailem dediðim insanlar öldürüldü. Dediðim gibi sadece iþimi yapýyorum.
-Orhan Metin bir çalýþanýna þirketlerini emanet edecek kadar güvenir mi sence?
-Orhan Bey’in neden böyle bir þey yaptýðýný bilmiyorum, bu yüzden bir þey söyleyemem. Bir bildiði vardýr diyebilirim.
-Benim var Ali. Orhan Metin kendi servetini korumak için hayatýný tehlikeye atacak birilerini arýyordu. Seni ve Soner’i buldu. Bu kadar.
-Doðrudur Helin. Benim iþim bu. Gerektiðinde hayatýmý tehlikeye atmak.
     Helin sürahi gibi kadehten bir yudum þarap içti.
-Korumak için mi Hatice’nin yanýndasýn?
     Konuþma Ali’nin beklediði yola girmiþti.
-Hem evet, hem hayýr Helin. Babasý öldürmek için iþe aldý. Korumak zorundayým çünkü Hatice benim niþanlým.
     Helin þuh bur kahkaha attý. Lokantadakiler kýsa süreliðine baþlarýný çevirip baktýlar sonra önlerine döndüler.
-Yapma Ali! Ülkenin en itibarlý ve güçlü holdinglerinden birinin veliahtýyla gerçekten duygusal sebeplerle niþanlandýðýna inanmamý bekleme benden.
-Aklýna geleni tahmin edebiliyorum Helin. Servet avcýsý deðilim. Caner Çaylý’nýn ateþe sokacak bir maþaya ihtiyacý vardý. Niþan baþlangýçta bir oyunun parçasýydý. Artýk öyle deðil. Her insan gelecek planlarýný mantýðýyla yapar. Öyle deðil mi?
     Garsonlar küçük kaselerde çorba servisini yaparken konuþmadýlar. Helin küçük kaþýkla çorbasýndan bir yudum içti.
-Senden bir konuda özür dilemeliyim sanýrým Ali. Ýlk iþe baþladýðýnda sýradan biri gibi baþladýn.
     Ali Helin’in söylemek istediðini anlamýþtý.
-Anlýyorum Helin. Aramýzda bir þeyler olma ihtimali yok. Haklýsýn. Sen ve ben biz olamayýz. Romantik ve ya duygusal deðilim. Aklýn yolu birdir. Sýradan bir güvenlikçiden genel müdürlüðe yükselmem fikrini mi deðiþtirdi?
-Doðrusunu söylemem gerekirse evet Ali. Her türlü iliþki planýmda, sosyal statümü düþünmek zorundayým. Seninle ilgili merak ettiðim iki þey var. Birincisi aðabeylerimle olan yakýnlýðýn ikincisi Hatice Çaylý da ne bulduðun.
     Garsonlar ana yemek servisine baþladýklarý için yeniden sustular.
-Aðabeylerinle yakýnlýðým tamamen iþimle alakalý Helin. Obsesifim. Koruduðum kiþilere bir zarar gelmemesi için akýl ve mantýk dýþý hareketlerim olur. Bu yüzden kendimi yýpratacak kadar titizim. Aðabeylerinin bana güvenmelerinin sebebi bu. En önemli sebebi biliyorsun. Senin otorite karþýtlýðýn.
     Helin cevap vermedi. Ali haklýydý. Vakit kazanmak için bir yudum þarap içti.
-Hiç bu açýdan bakmamýþtým. Beni tanýmadýðýn için kendi adýna haklý sayýlabilirsin. Eðitim için Londra’ya gittiðimde 14 yaþýndaydým. Ergenlik ve genç kýzlýk çaðým Londra’da geçti. Bu ülkede yanlýþ anlaþýlan otorite karþýtlýðý Batý’da normal karþýlanýr. Hatta aileler çocuklarýný özgürlüklerine sahip çýkmalarý için teþvik ederler.
-Yetiþtiðin batý kültüründe baþka birinin niþanlýsýný ayartmak özgürlük mü sayýlýyor?
-Batý kültürü haz kültürüdür Ali. Herkes canýnýn istediði gibi yaþar. Herkes elindekine sahip çýkmalý, öyle deðil mi?
-Ben, baþkalarýnýn özgürlüðünün baþladýðý yerde özgürlüklerin bitmesi taraftarýyým. O zaman bende bir soru sorayým. Ýlgini çekecek ne gibi bir özelliðim olduðunu merak ettim þu anda.
     Helin dolgun dudaklarýný yaladý.
-Gizem. Ali gizem. Gizemli erkek her kadýn için çekicidir. Bilerek mi yapýyorsun bilmiyorum ama sende ki gizem beni çekiyor.
-Bende gizem falan yok Helin. Sadece etrafýmdaki insanlarýn güvenliði için sýrlarým var. Herkes gibi. Karaþahin ailesi özgürlüklerin sýnýrsýz yaþanacaðý bir aile deðil, öyle deðil mi?
-Bu, Batý kültürüne tam olarak uyum saðlayamadýðýmý gösteren bir durum Ali. Jetlag diyebilirim. Ne olduðunu biliyorsun deðil mi?
-Bilmiyorum Helin, nedir?
-Uzun mesafe uçak yolculuðu yapanlarda görülür. Vücut gidilen ülkeye uyum saðlamakta zorlanýr. Kültürel olarak ayný durumdayým. Yaklaþýk üç yýl oldu, ama hala tam olarak uyum saðladýðýmý zannetmiyorum.
     Ali zaman zaman kontrol etmekte zorlandýðý, öldürme isteðinin kabarmaya baþladýðýný hissetti. Karþýsýnda oturan sarýþýn seksi kadýný öldürmek istiyordu. Baþýna gelenlerin sorumlusu deðildi belki ama sorumlunun, Alber Dikici’nin sevgilisiydi. Konsorsiyum pazarlýðýný yapmýþ büyük ihtimalle de kimlere zarar vereceðini düþünmemiþti bile. Bardaða doldurduðu suyu bir dikiþte içti. Sesi buz gibiydi.
-Hiçbir kadýn sýrf özgürüm diye bir katille hele de sevgilisinin katiliyle birlikte olamaz Helin. Sen olur musun?
     Helin duyduklarýný ilk önce algýlayamadý. Duymayý beklediði cümleler deðildi.
-Ne demek istediðini anlamadým Ali?
-Alber Dikici’yi ben öldürdüm Helin… Parasý için.
     Helin’in gözleri irileþti. Ali’nin ciddi olup olmadýðýný anlamaya çalýþtý. Ýki saniye sonra gözlerinden yaþlar akmaya baþladý. Elini yan sandalyede duran çantasýna uzatýp silahýný çýkardý. Düþünmeden ateþ etti. Ali son mermi vücudun girene kadar sandalyeden devrilmedi. Yedinci mermi vücuduna girdiðinde sandalyeden yere yýðýldý. Helin tabancanýn þarjörünün boþaldýðýný ilk önce algýlayamadý. Boþ yere tetiðe bastýðýný fark edince tabancayý rast gele fýrlatýp attý. Sinirleri boþalmýþtý. Kahkahalarla gülmeye baþladý. Ardýndan yüz üstü yere düþtü. Bayýlmýþtý.


Ayný saatlerde Küçük Aða lüks bir lokanta da karnýný doyuruyordu. Hesabý ödeyip çýktý. Artýk ölmeye hazýrdý. 15 Kasým’dan sonra ortadan kaybolmuþtu. O geceyi unutmasý mümkün deðildi. Yaþadýðý mutluluk ve adrenalin patlamasý geçmiþte yaþadýklarýnýn hepsinden fazlaydý. Para dolu týrlarla Ankara’ya varana kadar bütün vücudu titremiþti. Parayý Müsteþara teslim ettikten sonra týrlarý bir kamyon garajýna býrakmýþlar, oyalanmadan bir minibüsle Ýstanbul’a dönmüþler ve ekibiyle birlikte ortadan kaybolmuþlardý. Camianýn peþine düþeceðini bilen Küçük Aða sadece istediði evlerini deþifre ettirmiþti. Gizli evlerini kontrole gelenleri tek tek tespit etmiþ, ekibine bildirmiþti. Gizli evlerinin tamamýna uzaktan kumandalý patlayýcý yerleþtirildiðini tespit etmiþti. Camia iþini þansa býrakmak istemiyordu, ama bilmedikleri evlerinin hepsinde gizli kamera olduðuydu. Hey yavrum hey! Küçük Aða kimseye kolay lokma olmayacak kadar tecrübeliydi.
Camianýn hükümete büyük bir operasyon yapacaðýný tahmin eden ve bekleyen Küçük Aða, kendisi dahil kimsenin beklemediði büyüklükteki operasyonu gece yarýsý haber alýnca, artýk ölme zamanýnýn geldiðine karar vermiþ ve saklandýðý evden çýkmýþtý. Camiayý aþýrý derecede kýzdýrdýðýnýn ve kaleminin kýrýldýðýnýn farkýndaydý. Yýllardýr geldim, geliyorum diyen savaþ baþlamýþtý. Saklandýðý süre içinde muhbirlerinden bilgi almaya devam eden Küçük Aða camianýn büyük bir operasyona hazýrlandýðý haberini almýþ ve gereken her yere haber vermiþti, ama nafile. Camia 17 Aralýk sabah saat 05 te yapacaðýný yapmýþtý. Emniyet ve Adliye yapýlanmasý eþ zamanlý olarak 89 kiþiyi gözaltýna alarak gündemi allak bullak etmiþti. Gözaltýna alýnan kiþilerin kimliðine bakýnca söylenebilecek tek cümle artýk hiçbir þey eskisi gibi olmayacak olabilirdi.
Arabasýyla trafikte sakin sakin ilerlerken takip edildiðinin farkýndaydý. Özellikle takip edilmeyi istediði için takipçilerini atlatmayý düþünmedi. Arabasýný dýþ mahallelere doðru sürdü. Önünde park ettiði ev yýllardýr kullandýðý ve bilerek deþifre ettiði evlerden biriydi. 750 metre kadar geriye park eden arabaya aldýrmadan kilidi açýp eve girdi. Arkadaki siyah araba aðýr aðýr Küçük Aða’nýn girdiði evin önüne yaklaþtý. Evin önünde iyice yavaþlayan arabanýn þoför koltuðundaki adam telefonla birini aradý. Araba 50 metre ancak uzaklaþmýþtý ki lambalarý yanan ev büyük bir gürültüyle infilak etti.
   



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn polisiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bereli 25
Bereli 30
Bereli 28
Bereli 32
Bereli 29
Bereli 31
Bereli 24
Bereli 26
Bereli 27
Bereli 20

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mankurt Ýsimli Romaným
Terk Edilmiþ Romanlar Bitenlerden Daha Vaatkâr.

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýslam Felsefesi - Ýslamýn Felsefesi - Müslümanýn Felsefesi [Deneme]
Selefiler - Reformcular [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Reform - Ýslamda Reform [Deneme]
Kelimeler - Kavramlar - Oryantalistler [Deneme]
Amatör Yazarýn Çilesi [Deneme]
Yaratýcý - Yaratma [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Kelam Ýlmi [Deneme]
Zafer Toprak Söyleþisi - Tarih [Deneme]
Elfaz - I Küfr [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Ýnsan Anlatan Bir Kelimedir [Deneme]


MUSTAFA ESER kimdir?

50 YAÞINDAYIM. MEMURUM. ÝKÝ ÇOCUÐUM VAR.

Etkilendiði Yazarlar:
HERKESTEN VE HÝÇ KÝMSEDEN


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © MUSTAFA ESER, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.