..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyada birbirinin eþi ne iki görüþ vardýr, ne iki saç kýlý, ne de iki tohum. -Montaigne
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Din > MUSTAFA ESER




14 Ocak 2020
Kelimeler Kavramlar - Merak Ettiklerim  
MERAK EDÝYORUM.

MUSTAFA ESER


BENDE BÝR ÞEYLERÝ MERAK EDÝYORUM.


:HFC:
MERAK ETTÝKLERÝM


     Mustafa ÝSLAMOÐLU tv programýnda "Ben Kuran Bize Yeter demedim. diyor.Peki M.Bey sizi ve sizin durumunuzdakileri dinleyen,onaylayanlarýn hepsi KURAN BÝZE YETER" diyorlar. Sizin hangi sözünüz buna sebep oldu?
-Sakal Peygamber Efendimizin(sav) sünneti deðil midir?Peygamber Efendimiz hevasýndan konuþmadýðýna ve (Ýsmet-Günahsýz) olduðuna göre ve sakallý olduðuna göre sizler niçin sakalýnýzý iyice kýsaltýyorsunuz veya kesiyorsunuz?
-Ýnsanlarýn rol model gördükleri ve sevdikleri kiþilere benzemek istemeleri fýtrattýr.Niçin Peygamberimize(sav)benzemeye çalýþmýyorsunuz?
-Ýlim sahibisiniz amenna ama dinin sahibi deðilsiniz.Kul olarak,ümmet olarak dine hizmet ettiðinizi mi düþünüyorsunuz?Ýlminizle mütekebbir olabileceðiniz hiç aklýnýza geliyor mu?
-Yanlýþlarý söylerken saðlam ve çürük elmalarý ayný kefeye koymanýz mantýðý nedir?
-Her müfessirin ayetleri farklý tercüme ve tefsir ettiði bilindiði halde ilim sahibi olmayan insanlara tefsir yerine Meal okuyun ýsrarýnýn sebebi nedir?
-Aðzý olan Ehli Sünnet tarikat ehline ve þeyhlere saldýrýyor.Okuyucular dikkat etsinler Ehli Sünnet diyorum.Ulema kisvesiyle konuþanlar ve yandaþlarý Ehli Sünnet tarikatlarda itikat ve ibadet yönünden ne gibi hatalarýný bulmuþlardýr veya sahih kaynaklarda bu konuda neler vardýr?
Ulema sýnýfýndan ayrýlýp þeyhe baðlananlara(Hacý Bayram Veli,Akþemseddin,Aziz Mahmud Hüdai vb) ne diyorsunuz?
-Ýslam dinini,Müslümanlarý eleþtirmek için kullandýðýnýz kavramlar ve metotlar ne derecede Ýslamidir?
-Tarikat ehlini eleþtirirken kiþilerin hatalarý kurumlara veya yola isnat edilebilir mi?(Misal Cüppelinin hatasý Nakþibendiliði veya Mahmut Efendiyi baðlar mý?)
     Saygý deðer okuyucu yukarýda yazdýklarým bir kiþi için deðil ayný baðlamda konuþan herkes için genel olarak yazýlmýþtýr. Hakkýnýzý hela edin.
Bilgi kirliðinin had safhada olduðu bir zamanda yaþýyoruz.Doðru bilgiye ulaþmak her þeyden zor.
     Eski þeyhlerin yazdýklarý kitaplarý her kitapçýda bulmak kolaylaþtý.Okumak,bilgi sahibi olmak güzel elbette ama her kitabý okumak gerekli mi?
     (Gençlere en baþta tavsiyem þu: Bu dini kendi baþýnýza kitap okuyarak öðrenmeye kalkmayýn. Kitap okumak insan olmanýn sanki vazgeçilmez bir unsuru gibi. Oysa biz niye kitap okuyoruz? Bilgilenmenin bir vasýtasý olarak kitap okuyoruz. Peki, bilgilenmenin baþka vasýtasý yok mu? Var.(Dç.Dr.Ebu Bekir Sifil-Facebokk sayfasýndan alýntý)
     Öncelikle þunu iyi bilmek gerekiyor.Piyasada satýlan tasavvuf kitaplarýnýn çoðu herkesin okumasý için yazýlmýþ kitaplar deðildir.Ýsteyen okuyabilir.Sonuç:Ýlkokul birinci sýnýf öðrencisi Hawking'in kitabýndan ne anlýyorsa ilim ve iman yönünden tam olmayan kiþi de Tasavvuf kitaplarýndan o kadar anlar.Yani sýfýra sýfýr elde var sýfýr.
     Ýmamý Rabbani Mektubat kitabýnda bu yolun baþý þeriattýr,yolun ortasýnda kiþiye Þeriata mugayir görünen bazý þeyler keþf olunur,Yolun sonu Þeriattýr diye buyurmaktadýr. 
     Ehli Tarikat yaþadýðý halleri herkes bilsin isteðiyle konuþuyor veya yazýyor.Ýyi de ilmi ve yaþayýþý olmayan biri neyi nasýl anlasýn.Ýmamý Rabbani'nin þatahat içeren mektuplarý ya þeyhine veya halifelerine yazýlmýþtýr.Yani Özel mektuplardýr.Yine Ýmamý Rabbani müctehidlerin fetvasýyla amel edilir velilerin þathiyatýyla amel edilmez buyurmaktadýr. Ayný durum rüya içinde geçerlidir.
     Söylemek istediðim þu,Veli olarak bildiðimiz kiþilerin rüyalarýnda gördükleri ve ya keþf ettikleri sadece kendileri için geçerlidir.Veli olan kiþinin Ýstikamet üzere yaþamasýna bakýlýr.
     Ebu Hureyre(ra) rivayete göre" Ben Resulullah(asv)dan iki türlü ilim öðrendim. Resulullah (asv)ýn bana öðrettiði ikinci ilmi anlatsam beni tekfir eder katlime cevaz verirsiniz demektedir.
     Tasavvvuf/Tarikat yaþayarak öðrenilen bir ilimdir.Kitabi bilgilerle müsbet/menfi yorum yapmak en azýndan edebe aykýrýdýr.
     Ehli tasavvufun en önemli özelliði sükut etmeleri/Peygamber Efendimiz(sav) gibi sükutu sevmeleridir.Çok konuþan çok yanýlýr.Çok laf yalansýz olmaz atasözlerini unutmamak gerekir.
     Hallacý veya Ýbni Arabiyi bilmek ne kadar gerekli? Bilmediðim konularda yorum yapmam. Halisane tövbe eden ve yaþayan bir kiþinin Hallacý veya Ýbni Arabiyi okumasý gerekli mi?Hayýr.
Kiþinin bilmediði konularý okumasý sadece kafasýný karýþtýrýr.Bilecek anlayacak duruma geldiðindeyse bulunduðu hal yeter ilaveten okumasýna gerek kalmaz.
     Tasavvufi zuhurat veya keþf kiþiye özel bir durumdur.Ondan baþkasýnýn bilmesi anlamasý uymasýný gerektirmez.Aksi olsaydý her þeyhin birebir ayný olmasý gerekirdi.
     Keramet velinin Ay halidir der bir Allah dostu.Saklar mecbur kalmadýkça ortaya dökmez. Kimseye bildirmez.
     Tarikat ehlinin müsbet tarikat karþýtlarýnýn menfi konuþmalarýný dinler,yazdýklarýný okurken "Bilginin insanýn kibirini artýrabileceðini unutmamak gerekiyor.
Ýnþallah dua edin.27/09/2018



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn din kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýslam Felsefesi - Ýslamýn Felsefesi - Müslümanýn Felsefesi
Selefiler - Reformcular
Kelimeler Kavramlar - Reform - Ýslamda Reform
Kelimeler - Kavramlar - Oryantalistler
Yaratýcý - Yaratma
Kelimeler Kavramlar - Kelam Ýlmi
Elfaz - I Küfr
Kelimeler - Kavramlar - Ýbni Teymiyye
Kelimeler Kavramlar - Mümin - Müslüman - Veli
Kelimeler - Kavramlar - Felsefe

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Amatör Yazarýn Çilesi
Zafer Toprak Söyleþisi - Tarih
Kelimeler Kavramlar - Ýnsan Anlatan Bir Kelimedir
Okur Haklarý
Kuraný Kerim Ýnsaný Anlatýr
Kelimeler Kavramlar - Akýl Cehalet
Ýyiler Çay Ýçer

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bereli 30 [Roman]
Bereli 25 [Roman]
Bereli 28 [Roman]
Bereli 33 Final [Roman]
Bereli 32 [Roman]
Bereli 19 [Roman]
Bereli 20 [Roman]
Bereli 31 [Roman]
Bereli 21 [Roman]
Bereli 29 [Roman]


MUSTAFA ESER kimdir?

50 YAÞINDAYIM. MEMURUM. ÝKÝ ÇOCUÐUM VAR.

Etkilendiði Yazarlar:
HERKESTEN VE HÝÇ KÝMSEDEN


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © MUSTAFA ESER, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.