"Kirazlar ve dutların tadını çocuklar ve serçelerden sor." -Goethe |
|
||||||||||
|
Nereye gittimse oralı oldum. Göklerinde uçtum, yundum denizlerinde. Boyun büken çiğdeminde hüznümü buldum. Yollarında umutların kırıntıları Rüzgârında çember çeviren çocuğu gördüm. Şöyle bir üfledi çoban kavala: Çaldı sevdiğimin sitemlerini, Yüreğimin yangını kavalındaydı. Ovaları cömert bir ana gibi Atılan her tohumu doğurmaktaydı. Tarlada kınalı eller pamuk topluyor, İbrikler dizilmiş çeşme başına. Süzüyor bir delikanlı yavuklusunu, Kalbi çarpıyor olmalı delicesine. Bıyık buran eller heyecandaydı. Yollarda yorgun ayaklar gördüm Torbasında umudu katık ekmeğe Ay ışığına çiçeklerin kokusu sinmiş Parlıyor yaprakta çiy , gözlerde sevinç Kaldırdı yaşlı kadın yükünü hızla Çilesi yükünden daha fazlaydı. Ama umutluydu insanım benim Toprakta bulmuştu saadetini Vurmaktaydı neşterini toprağa Dokunuyor yarasına dirilsin diye Aç nefese bir lokma verilsin diye Ne verirse toprağa alıyor geri Cömert toprak kalleş değiş, taş değil Dinliyor yüreğini Fatma Bacı’nın Söylediği türküyü anlamaktaydı. Anladım ki; Anadolum yar bana Her yerinde yüreğimi titreten el var Dert ortağım , gönüldaşım , sırdaşım Bakmaktaydı görmesem de , uzaktan Yıllar önce yitirdiğim sevdiğim Ölmemiş , toprağımda solumaktaydı. Sonra geldim doğduğum şehre Her kaldırım taşında ayak izim var Bakmaktaydı bana sevgili gibi Yüreğimi bakışımdan okumaktaydı Haykırıyor gibiydi “ Nerdeydin? ” diye Sanki hasretimden ağlamaktaydı. Anadolum sanki burda gizlenmiş Bir çift gözden milyonlar bana bakıyor Doğduğum bu şehir Türkiyem olmuş Yoğrulmuş bereketli kadın elinde Kokmaktaydı sıcak bir ekmek gibi Tüm illeri toplanmış, burada ses veriyor Her evinde başka bir şehir yaşamaktaydı.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |