Yanlış sayısız şekillere girebilir, doğru ise yalnız bir türlü olabilir. -Rouesseau |
|
||||||||||
|
Şu karşıda şırıl şırıl akan dereler Kerem ile Aslı’nın sesidir sanki Uzaktan burcu burcu kokan şu güller Yurdun bizi saran elidir sanki. Toprağımı bağrıma basmak isterim Kuş olup semalarda uçmak iterim Dağlarımı yüreğime koymak isterim Dağlar yurdumuzun kalbidir sanki. Karacaoğlan’ın sesi semalarında Mevlâna yatıyor güzel Konya’da Yeşil Cami, türbeler var Bursa’da Bunlar yurdumuzun nurudur sanki. Uzaktan göz kırpar bana yıldızlar Senden ayrı kalırsam yüreğim sızlar Sendedir al yanaklı, gül yüzlü kızlar Her biri cennetten huridir sanki. Seyhan, Ceyhan ,Gediz sende çağıldar Kızılırmak, Sakarya yurdumu sular Dicle, Fırat doğuda gururla akar Her biri billur gibi durudur sanki. Köpük köpük kıyıya vurur denizler Dalgalar bırakır kıyıda izler Sevenler duygularını sahilde gizler Sevgileri o koylarda gizlidir sanki. Yurdum! Özgür olman için atalarımız Şehit oldu, yetim kaldı yavrularımız Bağrına taş bastı analarımız Bayrağımda bakışları işlidir sanki. Yurdum! Seni bilmem nasıl anlatsam Gücüm yese, kollarımla toprağın’ sarsam Günlerce, aylarca, yıllarca yazsam Yazdığım, güzelliklerinin biridir sanki. Şu dünyada sevgine ortak bir şey yok Senden başka tüm herşeye bil ki gönlüm tok Mustafa Kemal’in bir değil, pek çok Her Türk genci Atatürk’ün eşidir sanki.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |