..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilmek kadar kuþku duymaktan da zevk alýyorum. -Dante
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Çocuk > Esin Yardýmlý




7 Nisan 2002
Kedix ve Köpex  
Esin Yardýmlý
Köpex sakinleþtikten sonra Karabaþ Kemikçalan’ý nasýl yakalayacaklarýný konuþmaya baþladýlar. Kedix iki kiþinin aðaç evin birinci katýnýn pencerelerine dýþardan iple sarkmalarýný önerdi. Ellerinde tavalarla tabii...


:DDFJ:
I. Bölüm

Hayvanistan adlý bir ülkede Kedix ve Köpex adlý iki arkadaþ yaþýyordu. Adlarýndan da anlaþýlacaðý gibi bunlar bir kedi ve bir köpekti. Ayný evde kalýyorlardý.

Güzel bir gündü. Köpex kitap okuyordu. Kedix de televizyon izliyordu. Dog Wars’ýn yeni bölümünün reklamý yapýlýyordu televizyonda. O sýrada Kedix dalgýn dalgýn mýrýldandý:

-Hey Köpex! Baksana.. Dog Wars’ýn yeni bölümü gelmiþ!

-Vaay! Ne zamandan beri gelecek diyorlardý... Ýyi olmuþ gelmesi...

-Evet bence de.. Sence bu gün izlemeye gidelim mi?

-Iýý... Güzel fikir!

-Hadi o zaman!

Daha sonra hazýrlandýlar. Yanlarýna harcamak için de biraz para aldýlar. Sonra da yola çýktýlar. Yolda tartýþa tartýþa ilerlediler. Tartýþmalarýnýn nedeni de sinemanýn olduðu yere yani þehirin ortalarýndaki alýþveriþ merkezine nasýl gidecekleriydi. Kedix otobüs istiyordu. Ama Köpex trenin çok daha iyi olacaðý konusunda ýsrar ediyordu. Sonunda Köpex Kedix’e diþlerini biraz da olsa gösterince Kedix de trenin çok daha rahat, iyi ve konforlu olduðuna karar verdi.

Neyse... Biletlerini aldýlar ve trene bindiler. Dalgýn dalgýn ilerlerken yanlýþlýkla gizli bir görev nedeniyle yalnýzca dedektiflerin oturduðu bir vagona geldiler. Boþ koltuklar bulup oturduklarýnda yanlarýna kimse gelmedi.

II. Bölüm

Aslýnda vagonda sadece dedektiflerin bulunduðunu anlamalarý gerekirdi.. Çünkü ilkbaharýn sonlarý olmasýna raðmen vagonda kot pantolon ve ince kazak giyen sadece ikisi vardý.. Geri kalanlarýn hepsi açýk kahverengi upuzun pardösüler giymiþlerdi. Ve içerde sürekli olarak Karabaþ Kemikçalan diye birinin nasýl yakalanacaðýnda bahsedip duruyordu pardösülüler.

Kompartmanýn kapýsý açýldý ve içeri normal bir köpek girdi. Diðer köpekler, kediler, kuþlar ve ayýlarýn hepsi yeni gelene pis pis baktý. Köpex içeri yeni giren köpeðe bakakaldý. Bu köpek ona çok tanýdýk geliyordu. Fazlasýyla tanýdýk. Ve farkýnda olmadan seslendi:

-Benex?

Köpek kimin baðýrdýðýný anlamak için çevresine bakýndý.. Köpekler, kediler, kuþlar ve ayýlar bu kez de Köpex ve Kedix’e pis pis baktý..

Ýçeri giren köpek bir dalmaçyaydý. Çevresine bakýndý ve Köpex’i gördü. Ona doðru bakýp baðýrdý. Sesi þaþkýnlýkla titredi:

-Kö... Köpex?! Sen misin?

-Yok ben deðilim! Öteki!

Daha sonra Benex hemen yanlarýndaki boþ koltuða oturdu. Kedix’le tanýþtý ve üçü birlikte konuþmaya baþladýlar. Bir espirinin ardýndan üçü de yüksek sesle gülerken sabrý taþmýþ bir kuþ kalktý. Pardösüsünü çekiþtirerek onlara yaklaþtý. Kompartman sessizliðe gömüldü. Diðer bütün kediler, köpekler, kuþlar ve ayýlar bu sefer üçüne de pis pis bakmaya baþladý. Sonunda sanki onlarla konuþmaktan tiksinirmiþ, onlarý zavallý ve eðitimsiz görürmüþ gibi sordu:

-Kaçýncý sýnýf okuyorsunuz?

Üçünün de sesi çýkmadý.. Ama kuþun suratlara bakýp da ne düþündüklerini anlamasý beþ saniye bile sürmedi... ‘ ?! ‘.. üçünün de yüzü bunu anlatýyordu.

Kuþ baþka bir soru sormaya karar vermiþ gibi tekrar baktý onlara.. Ayný kasýntý sesle baþka bir soru sordu:

-Siz dedektif misiniz?

Suratlarý yine ayný biçimi aldý.. Ve pencere yavaþ bir þekilde açýlmaya baþladý. Onlarýn yanýndaki pencere gýcýrdamýyordu. Ama baþka bir pencere daha açýlýyordu sanki.. O anda biri haber vermiþ gibi tren yavaþladý...

III. Bölüm

-MEAUV!!!

Üç arkadaþ trenden atýlmýþlardý. Dedektifler onlarý baþka kompartmanlara göndermeyi uygun bulmamýþtý anlaþýlan... Trenden atýlmýþlardý ama geleneksel yöntemlerle trenden indirilmemiþlerdi. Pencereden çýkartýlmýþlardý dýþarýya. Ve dosdoðru küçük bir tepenin dibindeki kaktüslerin üzerine inmiþlerdi. (Hayvanistan’da yemyeþil bir ormanda bile tek tük kaktüs bulunur...) Ama bu kaktüsler çok deðiþiktir. Ve bunlara ‘Bukalemum Kaktüsü’ denir.

Bu kaktüslerin üzerinde aslýnda bir sürü bukalemum durur. Bu bukalemumlar kaktüsün rengini aldýðý için kaktüs yine yeþil görünür. Ama üzerine bir þeyler düþecek olsa hemen onun rengini alýr.

Yani Kedix, Köpex ve Benex’in düþtüðü kaktüsler mor, kahverengi ve yeþil gibi renkler almýþlardý.. Ama þanslarýna bukalemum kaktüslerinin üzerlerinde bir sürü bukalemum bulunduðu için dikenler çok ender çýkýyordu.

Neyse... Sonunda kaktüslerin üzerinden kalkýp bi toparlandýlar. Nerede olduklarýný anlamaya çalýþýrken hiç görmedikleri bir ormanýn orada olduklarýný farkettiler. Sanýrým yanlýþ vagona binmelerinin yaný sýra yanlýþ trene de binmiþlerdi...O sýrada Kedix, Köpex ve Benex’in yakýnlarýnda bir þey hýþýrdadý. Kedix biraz endiþeyle geriledi ve sordu:

-O.. O da ne??

Yakýnlarýndaki bir çalýlýðýn kýpýrdadýðýnýn da görüyorlardý.. Sonra tiz bir miyavlama ve öfkeli birkaç söz duyuldu. Köpex ve Benex de gerilediler.

Üç hayvan da çalýya garip garip bakarken bir kedi çalýlýðýn içinden çýktý. Diþi bir kediydi ve her tarafý dallar yüzünden çizilmiþti. Ama kedi çok þýktý. Upuzun çizmeleri, turuncu, dar ve kýsa bir eteði ve üzerinde de eteðine uyumlu bir kazaðý vardý.

Köpex ve Benex kediye hala þaþkýn bir þekilde bakarken Kedix gülümsedi. Kediyi bir arkadaþýna çok benzetmiþti. Köpex, Benex’i trende bulduysa o da neden liseden arkadaþýný ormanda bulmasaydý? Sordu:

-Süs... Süslüx?

Köpex ve Benex, Süslüx denen kediye þaþkýn þaþkýn baktýlar. Kedix acaba onu nereden tanýyordu diye merak etmeye baþladýlar.

Süslüx de þaþkýn þaþkýn bakmaya baþladý. Böyle bir kedi onu nereden tanýyor olabilirdi? Ama düþünmeye baþladý. Bu kedinin bakýþlarý ve býyýklarý lisedeki bir arkadaþýnýnkine çok benziyordu. O da sordu:

-Kedix??

Sonra tanýþma faslý geldi. Süslüx, Benex ve Köpex’le el sýkýþtý.. Ve konuþmaya baþladýlar. Bir raslantý sonucu Süslüx ve Benex onlar gibi þehir merkezine inmeyi düþünürken tahminlerince hepsi beraber trenin kalktýðý reyonun bir yanýndaki reyondan trene binmiþlerdi. Ve yine fark edemeden sýrf dedektiflerin bindiði o özel vagonda oturmuþlardý. Ve sonuçta... Buraya düþmüþlerdi... Dedektifler de herhalde uzaklardaki bir göreve gidiyordu...

Ormanda hiç telefon kulübesi yoktu. Ve evleri çok uzaktaydý.. Her gün iþe ya da okula gitmek gibi bir dertleri de olmadýðý için bir süreliðine burada kalmaya karar verdiler. Ama yaþamak için bir ev kurmalarý gerekiyordu.. Bunun için de hemen uðraþmaya baþlamalýlardý..

Her þeyden önce yanlarýnda hiçbir çadýr malzemesi bulunmadýðý için dev ve geniþ bir aðacýn üzerine aðaçtan bir ev yaptýlar. Odunlarý kesmek için baltayý da yakýnlarda boþ bir çayýrda buldular. Ancak kullandýklarý odunlar sert ve pisti. Renkleri de hiç güzel deðildi. Ve üzerlerinde bir sürü týrtýl, karýnca ve hamamböceði ailesi yaþýyordu. Bu yüzden odunlarý boyamaya karar verdiler..

Odunlar boyanmadan önce yani ev tamamlanmýþken oturmak için getirdikleri kütüðün üzerine yerleþip konuþmaya baþladýlar. Kedix sordu:

“Henüz yapýlmasý gereken çok þey var. Bir iþ daðýlýmý yapsak?”

Köpex cevap verdi:

“Herkes kendine uygun ve yapabileceði iþler seçsin bence..”

Benex atýldý:

“Bana uyar. Mesela Kedix çevik ve güçlü. Benim de burnum çok iyi koku almaz. Ýkimiz de boyayý hallederiz o zaman. Süslüx de dikiþ dikmesini biliyor olmalý..?”

Süslüx baþýný salladý. Benex devam etti:

“O zaman o da gereken örtü ya da örülmesi gereken bir þey olursa?..”

Süslüx yine baþýný salladý. Benex de devam etti:

“Süslüx de o tarz iþleri halleder iþte! Sen de Köpex, hatýrladýðým kadarýyla en güzel kemikleri sen bulurdun.. Hala öyle mi?”

Köpex bunu onayladýktan sonra Kedix:

“Tamamdýr o zaman.. Boya için bir þeyler düþündüðümüzde de o þeyi bulmaya hep beraber gideriz.. Tamam mý?” diye sordu.

Herkes tamam dedi. Ve düþünmeye baþladýlar. Süslüx mýrýldanýyordu:

“Yapýþkan bir þey olmasý gerekir... kuruyabilen bir þey... Bende bir þiþe dolusu morumsu mürekkep var.. Acaba o bi’ iþimize yarar mýydý?...”

sonra birden sesini yükseltti:

-Balmumu kuruyup sertleþebilir mi? Ya da reçine?

Kimse emin olamadý. Ama denemeye karar verdiler.

Renk olarak bir tek mor olmasýn diye Kedix yanlarýndaki mavi mürekkebi sulandýrýp kullanmayý önerdi. Ve kabul edildi.

Sonunda ormana çýktýlar. Kedix sordu:

“Bence hem balmumunu hem de reçineyi toplayalým. Bu sayede aralarýndan iþimize en çok yarayabilecek gibi olanýný buluruz. Olur mu?”

Bir iki saat sonra hepsi yorulmuþ, terlemiþ ve yapýþ yapýþ olmuþtu. Ama ellerinde kovalara dolusu balmumu ve reçine vardý. Sonra eve gidip mürekkebi karýþtýrýp boya oluyor mu diye baktýlar. Balmumu iyi çýktý. Ama kurumasý da bir hafta aldý. O sýralarda da baþka iþlerde ilgilendiler. Tahtadan mobilyalar yaptýlar.

Ýki – üç hafta sonra aðaç ev gerçek bir eve benzemiþti. Ýki katlýydý. Ve çok þýktý. Ýçindeki her þey tahtadandý. Ev de tahtadandý, merdivenlerde. Ve çevrede pek halý ya da perde yoktu. Dahasý biriki tane vardý... ama onlarda öyle pek ahým þahým deðillerdi. Yalýndýlar.

Sonunda bütün iþler bitti. Hepsi üzeri kocaman yapraklarla iki üç kat kaplanmýþ olan yumuþacýk, tahtadan koltuklara yayýlmýþtý. Köpex ortaya bir soru attý:

-Ne zamana kadar buradayýz?

Diðerleri dudak büktü. Kedix konuþtu:

-Bence burada belli bir süreden fazla kalýrsak þehrin rekorlar kitabýna girip ünlü oluruz. Ünlü olmayý kim istemez?

Tabii ki herkes istiyordu. Özellikle Süslüx bu iþi beðenmiþti.

-Ünlü olunca bize para verirler mi?

-Elbette!

-O zaman o parayla istediðimizi yaparýz sonralarda!

-Evet, ne kadar aptal hayvanlar var! Hiç birinin aklýna gelmedi bunu yapmak!

Sonra yaptýklarýndan memnun bir þekilde konuþmaya devam ettiler... Hava karardýðýnda da yattýlar..

Önce bir hafta, sonra iki hafta, sonra da üç hafta geçti. Artýk nerede yaþadýklarý biliniyordu. Herkes tarafýndan. Þehrin belediye baþkaný halka onlarýn yanýna gitmemeleri için duyuru yaptý. Kabul edildi. Çünkü orman aslýnda bayaðý tehlikeliydi.

IV. Bölüm

Herkesle birlikte bilen biri daha vardý.. Karabaþ Kemikçalan! Dedektifler, polisler herkes ama herkes onu arýyordu. Ama o saklanýyordu. Ve de aklýna parlak bir fikir gelmiþti. Kendince çok parlaktý.. Ama baþka kimsenin bilmemesi gerekiyordu.. Kedix, Köpex, Benex ve Süslüx’ün ormandaki evini soyacaktý!!!

Ne yazýk ki dedektifler onun her gün yazdýðý günlüðünü bulmuþlardý. Ve de o aklýna gelen kendince parlak fikirlerinin hepsini günlüðüne yazardý. Tek bir yazmadýðý konu vardý. Çaldýðý ve bir kenara sakladýðý hiçbir eþyanýn ya da takýnýn yerini yazmamýþtý.

Düþünmeye baþladý Karabaþ Kemikçalan.. Dedektifler Kedix, Köpex, Benex ve Süslüx’e haber veremeden önce küçük bir baskýn yapýp bir-iki þey kapýp hemen çýkamaz mýydý? Yine aklýna parlak bir fikir gelmiþ oldu böylece. Kendince çok parlak olan bir tane hem de.

Ama tam evi soyacaðý geceden bir önceki gün dedektifler gelip Kedix’lere haber verdiler: Kedix kapýyý açtýðýnda bir dedektif köpek ona sordu:

-Bir dakikanýzý alabilir miyim?

-Tabii ki?

-Size söylemek istediðimiz bir þey var.. Birkaç gün önce Karabaþ Kemikçalan’ýn günlüðünü bulduk.

-Hadi yaa?

-Evet. Ve günlüðüne son yazdýðý þey de.... Durun size günlükten gösteriyim...

-Olur..

Dedektif pardösüsünün içinden yýrtýk pýrtýk bir defter çýkardý. Kilidine küçük bi anahtar sokup defteri açtý. Günlüðün son sayfalarýndan birini bulduktan sonra Kedix’e uzattý. Yazý bayaðý kargacýk burgacýktý. Kedix mýrýldanarak okudu:

-“Sevgili günlük, bugün aklý ma yie kendimce çok parlak olan bir fikir geldi. Þehir merkezindeki oyuncak dükkânýný soymayý düþündüðüm zaman ki kadr çok seviniyorum. Þu Miyaxmýdýr Kedixmidir bilmem bir kedi ve arkadaþlarýnýn ormadaki bir ev de kaldýýýný duydum. Günlükçüðüm ‘Gel de bizden bir þeyler çal!’ demedikleri kaldý yani.. Birkaç gün sonra onlarýn evine gidicem. Duyduðuma göre evde bir diþi kedi oturuyormuþ. Diþi kebilerin de güzel taký ve biezikleri olur. Onlarý da yürütebi lirim diye düþüdüm! Ha ha ha!! Sevgili günlük, belki de bu oyuncak dükkanýný soyduum zamankinden bileda ha iylinceli!”

Kedix mýrýldandý:

-Hýmm.. Bizim evi soyacakmýþ ha? Yardým edersiniz bize her halde?

Köpek birazcýk ýkýna sýkýna mýrýldandý:

-Aslýnda þeyy... biz... tatil için... denize gidicektik...

Ama Kedix hiçbir þekilde dedektif köpeðin tahmin ettiði tepkiyi vermedi.. Sadece mýrýldandý:

-Hýmm.. Tamam... oldu... iyi günler!

Dedektifin suratýna kapý kapandý. Köpek baþýný sallaya sallaya trene bindi. Giderken tatil planlarýný yapýyordu. Plan deyince... Baþkalarý da plan yapýyordu...

O plan yapan kiþi de Karabaþ Kemikçalan’dý. Hala dedektiflerin Kedix ve Köpex’lere haber vermediðini sanýyordu.

Aslýnda... Sanýrým dünyadaki çoðu hayvan plan yapýyordu o gün, o saatlerde.. En azýndan; Kedix, Köpex, Benex ve Süslüx de yapýyordu bazý planlar...

Planlar konuþulurken Süslüx takýlarýný riske atmak istemediðini belirtince düþünmeye baþladýlar. Sonunda Benex baðýrdý:

-Buldum! He he! Nasýl da iþleteceðiz onu!

Süslüx merak dolu gözlerle Benex’e bakýyordu. Ama Benex biraz sonra devam etti:

-Kolyelerinin falan bulunduðu kutunun boyu ne kadar? Pek hatýrlayamadým.

Süslüx iyice þaþýrmýþtý. Ama boyunu söyledi:

-Aþaðý yukarý... ýmm.... þu sepet kadardýr... dedi Süslüx. Patisiyle de Köpex’in ördüðü piknik sepetini gösteriyordu.. Devam etti:

-Dur istersen getireyim... Ama ne alaka?

-Yok yok gerek yok! Þimdi... Kutunun içine bir sürü kömür ve dal falan koyacaðýz. Biriki de zincir... Senin kolyeleri de odunlarýn arasýna falan sokarsak... Hýrsýz nasýl olsa gece gelir, göremez!

Kedix sordu:

-Acaba hýrsýzý yakalarsak belli bir ödül verilir mi?

Köpex atýldý:

-Tabii ki! Ne sandýn?! Bütün dedektifler onu arýyor!

Ama bir anda durdu... Merakla sordu:

-Kedix? O... onu... yakalamayý düþünmüyorsun herhalde?!

-Tabii! Neden olmasýn?

-Kedix o, Karabaþ Kemikçalan, hýrsýz köpek, herkesce aranan köpek!!

-Eee? Ayaðýmýza kadar gelmiþken neden yakalamayalým?

Süslüx araya girdi:

-Yakalarsak verecekleri para yüksek olacaktýr Köpex.. Onun da bizim canýmýzdan çok eþyalarýmýzla ilgileneceðini sanýyorum. Denemekten zarar gelmez bence

Köpex hala þaþkýndý:

-Ama... ama... o! Anlamýyorsunuz! Kim olduðunu unuttunuz mu onun?


V. Bölüm

Köpex sakinleþtikten sonra Karabaþ Kemikçalan’ý nasýl yakalayacaklarýný konuþmaya baþladýlar. Kedix iki kiþinin aðaç evin birinci katýnýn pencerelerine dýþardan iple sarkmalarýný önerdi. Ellerinde tavalarla tabii... Süslüx kendisinin ikinci katta þömineye saklanýp oradan hýrsýzý ince bir çam dallarýyla aþaðý kovalamayý önerdi. Aþaðý indiðinde camýn dýþýndakiler yani Kedix ve Köpex camý kýrýp bellerindeki ipi çözüp içeri dalacaktý. Benex de Kedix ve Köpex camý kýrýp içeri daldýðý anda hýrsýzýn üzerine kenarlarýna aðýrlýklar tutturulmuþ sarmaþýk bir aða atacaktý.. Çok çýrpýnýrsa bayýltmak için de kafasýna tavalarla vuracaklardý. Hepsini baþarýr da hýrsýzý yakalarlarsa da parayý dörde bölüp paylaþacaklardý.

Hýrsýzýn geleceðini bildikleri için akþam altýda yatýp alarmý da akþam sekiz buçuða kurdular. Ýki buçuk saat uyur uyumaz da kalkacaklardý çünkü.

Alarm çaldý...

-Lanet saat! Diye öfkeli öfkeli mýrýldandý Köpex sonra diðerlerini uyandýrdý:

-Hadi millet saat sekiz buçuk!

-Off o kadar oldu mu?

-Baþlarým senin saatine de, alarmýna da!

Saate okunan lanetler bittikten sonra Kedix ve Köpex bellerinde iplerle ikinci katýn camýndan birinci katýn camýna sarkýp beklemeye baþladýlar. Tavalar bellerine takýlmýþtý. Ellerinde de ‘kahvaltý’larý vardý.

Süslüx de üzerine siyah giysilerini giyip þöminenin içine girdi. Suratýna, patilerine ve kollarýna þöminedeki isi sürdü çünkü kendisi sarman bir kediydi ve gözükmemesi gerekiyordu.

Benex de birinci kattaki masa yerine geçen fýçýlarýn arkasýnda elinde sarmaþýktan yapýlma aða ile beklemeye baþladý. Ve bir gýcýrtý duyuldu....

VI. Bölüm

Aðaç eve çýkan salýncaðýn gýcýrtýlarý bütün evi sardý. Sonra bir köpeðin gýcýrtýlara lanet okuduðu duyuldu. Ama sonra salýncaðýn gýcýrtýlarýnýn kesilmesi ve aðacýn dallarýndan çýkan hýþýrtýlar, Karabaþ Kemikçalan’ýn salýncaktan aðaca atlayýp týrmanmaya baþladýðýný gösteriyordu.

Köpex cama doðru bir atak yaptý. Ama Kedix onu durdurdu. Karabaþ Kemikçalan’ýn ilk önce yataktaki kabartýlarý görüp uyuduklarýný sanmasýný istiyordu. Bu sayede rahat olabilir ve kaçmayý unutabilirdi çünkü.

Gerçekten de Karabaþ geldiðinde hemen yukarý çýktý. Süslüx baktýðýnda hýrsýz temkinli temkinli yataða akýyordu. Ama yataktaki kabartýlarý görünce derin bir nefes aldý.

Ve gözüne yataðýn yanýndaki küçük mücevher kutusu çarptý. Hemen kutuyu açýp yanýnda getirdiði çuvala zincirleri, metal parçalarýný ve tahtalarý koymaya baþladý. Sonra gözüne bir ýþýk iliþti. Baktýðýnda ise odunlarýn arasýnda bir þey parladýðýný gördü. Dikkatli bakýnca bunun bir kolyenin ucundaki küçük boncuðun neden olduðunu gördü.

-Heeey! Diye mýrýldandý. Beni iyi iþletmiþler!

Sonra çuvalýný pencereden dýþarý boþalttýðý gibi odunlarýn yanýna yöneldi. Bir yandan da bir þarký mýrýldanýyordu..

Kedix 'Aouvç!' diye mýrýldandý...

Tam o güzel kolyeyi çuvalýna sokuyordu ki Süslüx baðýrdý:

-Onu o pis þeye sokayým deme!

Sonra elindeki bir demet uzun çam dalýyla Karabaþ’ý gýdýklamaya baþladý. Merdivene doðru itti ve Karabaþ Kemikçalan büyük bir gürültüyle merdivenlerden yuvarlandý.

Henüz kendine gelememiþti ki yakýnlarda bir þangýrtý duyuldu. O sýrada biri üzerine bir aða attý. Aðýn altýnda çýrpýnýrken de bir anda dong diye bir sesle bayýldý..

VII. Bölüm

-Aslýna bakarsanýz ona biraz acýmýyor da deðilim..

-Süslüx! O bir sürü hayvanýn eþyalarýný çalmýþ bir köpek! Hadi þunun üstünü arayalým!

-Kedix! Kedix! Bir kâðýt buldum!

-Harikasýn Köpex! Bakalým ne yazýyormuþ!

-Bu! Bu bir harita!

-Hem de þimdiye kadar çalýnan mallarýn yerini belirten bir harita Benex!

-Polise nasýl haber vereceðiz?

Konuþup duruyorlardý. Köpex en yakýndaki köye doðru koþmaya baþladý. Ýki polis ve bir dedektifle beraber de döndü. Karabaþ Kemikçalan’ý bu sefer kalýn kalýn zincirlerle baðladýlar. Kedix’in elinde dev bir miktarda para duruyordu. Üstelik harita da hala ondaydý. Çünkü dedektif ona:

-Çalýnan bütün mallar zenginlerindi. Yani sigortalarý vardý. O yüzden yerlerine yenileri geldi. Bu sayede o eþyalar þu anda sizin olabilir. Herhangi bir suç da iþlemiþ olmazsýnýz. Demiþti.

Kedix içerde bekleyen arkadaþlarýna haber vermek için eve doðru koþtu. Tabii müjdeyi alýnca hepsi çok sevindi. Ve sonra bir karara vardýlar. Parayý paylaþmak yerine parayla kocaman bir ev ve araba aldýlar. Ýçini de Kemikçalan’ýn çaldýðý mallarla donattýlar. Ve beraber yaþamaya baþladýlar.. Ha, bu arada... Dog Wars’ýn yeni bölümüne de gittiler tabii!..



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn çocuk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Josef'in Öyküsü: Sihirli Saat ve Uçan Þemsiyeler
Josef'in Öyküsü: Sinsi Yaprak Bitleri ve Su Kabarcýðý
Josef'in Öyküsü: Korsan Gemileri ve Kardanadam

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Öðrendim Ki, Kleopatra Hiç Bir Zaman Kleopatra Deðilmiþ...
Bir Öykü
Kül
Aslýnda Sevimli Yaratýklar
Prenses ve Ejderha..! 1. Bölüm
Aydýnlýktaki Karanlýk ve Karanlýktaki Aydýnlýk
Yanlýþ Adým
Suyun Üzerindeki Adýmlar
Aleyda
Karanlýðýn Getirdikleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Düþ [Þiir]
Ýlkler... [Þiir]
Buzul Çaðý [Þiir]
Nokta [Þiir]
Kitap Kahramaný [Roman]
Gelecekten Dönüþ... Giriþ [Roman]
Bir Kavanoz Viþne Reçeli [Deneme]
Sevgili Okurum... [Deneme]
Orman Ýneði... [Deneme]
Aðabiler Üzerine Bir Araþtýrma [Ýnceleme]


Esin Yardýmlý kimdir?

. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Gördüðüm, tanýdýðým, hayal ettiðim, yapýtýný okuduðum herkes.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Esin Yardýmlý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.