Seviyorum, öyleyse varım. -Unamuno |
|
||||||||||
|
kadifeden bir yafta koydun surete silkeledi attı bende olanı silkeledikçe baktım ne yana düştü ruhum göremedim nasıl kardın bu sen bu harcı inceldikçe incelen asi ruhum dağıldıkça toparlandı döndükçe saplandı kaldı bu engin deryada bunaldım da sayamadım kaç sefer saldırdı bu yakaza ordusu hücüm ettikçe zamansız toz duman bürüdü ufkumu belki yıllar belki asır öncesinde gelen yalnız bir haberdi doğru bir not düştü kenara sesi kısılmış harfler ne dediler duyamadım hakikat bahçesindeki bülbüller onlar konuştukça pusuydu bu bana kurulan bi’oyun düştü bir yana orda kenarda yaşadı lakin günüm çatal çatal batsa her an çarpsa nefesini çekse alsa bu oyundu yalnızca oynanan senin çorak yurdunda varlık sahnesine aniden çıktı da düşürdü bakışlarını ben çağırmadan geldi dehşetengiz bir elçiydi bazen söyledi bazen işaret etti bazen idamımdı gelen sadece bu iki hece bu kağnısı kırık dünyada idam da ne her idam can verdi bana her nidam idam gibi asıldı boynuma gülleri solan o bahçede atılmış buldum bu canı tozlanmış harabe bir yerde yanılmış meğer atılan bu can değil senin harcınmış yeniden karalım her canı canana atalım bu varlık ordusu koşan dört nala bu harcın atlılarıymış izlersen başın döner can bi’ kere bulaştı toza dumana hem kahinin kehaneti hem abesin iştigali buldu deli bir mazhariyet kendine her yerde eli ayağı kelepçeli gezen deli bu kahinin en sıcak yareni harca toprak gerek durma aslımdan al çamur olmadıysa daha ruhum sen kardıkça tüllendi her yakazada yeşillendi o kadife suret her ışıkta şekil almada gece gündüz döndükçe sormada bu suretin aslı ne zaman dönüşecek kendi yokluğundan ne zaman sıyrılacak görünmez oldum gayri süzülmez oldum baldan şekerden geçemez oldum ince delikten gene başladı küsmeler elsiz ayaksız gitmeler boş küfelerde bekler dururum sırtla beni söz dinlemez huyum suyum asi boynum vurulsa da bu küfede sonum düşer kalırım dibine ulaştıkça sözde varım yok'ta dağım çözülmez bazı düğümler bu küfede eridi binler ayakları dolaşan din’ler dinleyen dinlemeyen içti ama sarhoş olan sadece bu küfedeki içtikleri mi neydi sır şişesindeki demir leblebi iki ayağı kırık beşikte salla bir sana bir sana sen beni bıkmadan çekip öpen yakaza yumuşak yastığımda dirilen hep burada diri hep burada kati fariza merhameti derya beldenin en acımasız piri ister sil de ister izle bu yaşları varlığın tahakkümden ibaret ben de sonuna kadar açtım kovanın ağzını gelmedi mi arıların oğul verme zamanı tüm benleri müsavi kılan o müstağni ifade gelir dile sen bu acı madeni demirci gibi dövdükçe sonsuza sarkıttığım saçlarımdan çekip durma en sonunda zahir oldu bu sahnede hancı ve de kapıcı bu elleri titreyen gözleri görmeyen kiracı bu azalar bu arsız dilim sözü yüklenen bu hamal bana yabancı döndürüp durduğun bu geceyarısı bu siyah tüllerin neresinde biraz senle yalnız bırak beni hep sitemler hep dikenler gagaladı üstüme çakıldı kaldı hayaletin görmeyen gözleri sıtmalar sardıkça buldum damar damar çektiğin beni
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © leyla karaca, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |