Dünyayı isteyen bilime sarılsın, ahireti isteyen bilime sarılsın; hem dünyayı hem ahireti isteyen yine bilime sarılsın" -Hz. Muhammed |
|
||||||||||
|
Saman kağıtta nasıl kayıyorsa çizgi , özgürce.. Bilinmezin ışıyan taşları arasında bir yuvarlak ‘O’ harfi.. Bir de düzgün ‘L’, Yan yana gelince.., Ne ‘ol’duysa... ‘ol’muştu… Yokluk, eteklerini sürüyerek çekildi sahneden.. Varlığın çözülen zinciri …zamana aktı.. Gönül körlüğünün gayyalarında bir leyl.. …………………….Bakışları Simsiyahtı.. Buralarda gün, daha doğmadan ölür. Şediddir sensizliği… Sensizlik dedik ya en nazlı ölüm… Gücün yetiyorsa an be an yaşa.. İstanbul gibi sonsuz ,Ankara gibi zulüm.. Ah elyazım, ruhumun ipek lehçe dökümü.. Dile gel… Devingen , sarhoş ve berduş sökümü.... Dibi tutmuş hüzünleri ebeda kazıdım... . …yeter ki göster rüyetin.. bir ol! ile seferber... ….her an her an… …………….hazırım….. Metruk yüzlerde bulur kendini leyl.... Şediddir sessizliği… Başağrılarım monologların parantezi.. Bana acımadan söven son kurşun gibi...... Şaibeli bir kuşatma.. Gözlerinden apardığım bir kekremsi muamma.. Kutsadıkça çürümüş temrinlerin.. Eril bir kan …ekmeğime.. Yol buldukça….. Yazgı oklarını Fırlattım ............'hiç'in tam kursağına... Yokluk, eteklerini sürüyerek çekildi sahneden.. Varlığın sökülen zinciri …zamana aktı.. Gönül körlüğünün gayyalarında bir leyl.. …………………….Bakışları Simsiyahtı Tek bir lafzınla biter bu şaibeli kuşatma.. …./…… Bekledim gün kara elini çeksin yakamdan.. kapkara sürme süreyim gözlerine.. dönüşsün gün geceye.. Kehkeşanın ansızın süslediği uykumda... Işığına tutayım mahpus karanlığımı Metruk yüzlerde bulur kendini leyl.... Şediddir sessizliği Buralarda gün, daha doğmadan ölür. Şediddir sensizliği
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © leyla karaca, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |