..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"Moda denilen şey o kadar çirkindir ki onu her altı ayda bir değiştirirler." -Oscar Wilde
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Doğa ve Dünya > Yunus Emre Coşan




17 Aralık 2007
Sadağ Kanyonu  
Yunus Emre Coşan
Dağses Gazetesi yazıları


:BEBE:
Dağ Yöresi’nin nadide güzelliklerinden sadece biri Sadağ Kanyonu… Orhaneli sınırları içindeki Sadağ Kanyonu’nun sıcak sularının saniyede 2 litre akan kısmı 2007 yılının şubat ayında yıllığı 70 bin ytl’den 5 yıl olmak üzere Haskim’e kiralanmıştı. Projeye ilişkin ÇED raporu ve ruhsat çalışmalarından sonra yaklaşık 2 milyon ytl’lik bir yatırımla şimdilik atıl durumda bulunan sıcak su kaynaklarının termal turizme kazandırılması bekleniyor. Sadağ köylülerinin de yüzünü güldürecek bu proje yörede şimdiden heyecan yaratmış durumda. Zirve Dağcılık, Doğader, İmo gibi kuruluşlar Sadağ Köyü ve coğrafyasını gezmeye gelirken Dağ Yöresi’ni yakından ilgilendiren bu güzelliklere insanımızın ne denli sahip çıktığı ve turizme kazandırmak istediği de merak konusu. Belki de tam olarak bilinemediğinden dolayı ve tanıtım eksikliğinden dolayı ilgi çekmiyor. Tanıtım eksikliği ve bilgisizlikten olacak ki kanyonu yöre insanından bilmeyen çok var. Henüz Sadağ Kanyonu’nu gidip görmemiş bu güzelliği yaşayamamış ancak uzaktaki yerleri görme hevesinde olan yüzlerce vatandaş var. Oysa böyle bir coğrafyayı değil Türkiye’de, dünya coğrafyasında benzerini bulmak oldukça güç bir durum.

Tarihi M.Ö 150’lili yıllara uzanan bir hamamı olan Sadağ Kanyonu 2000’li yıllarda da termal ve sağlık turizminin gözbebeği olmaya aday bir yer. Bu amaçla Orhaneli Belediyesi kanyonun tanıtımı için hummalı bir çalışma içine girmiş bile. Türkçe ve yabancı dillerde olmak üzere ilk olarak 5 bin adet çoğaltılacak olan tanıtım filmini hazırlama uğraşında.

Öte yandan Roma İmparatoru Hadrianus’un sevgilisi için yaptırdığı tarihi hamamın kalıntılarından halen sıcak su çıkmakta. Şelaleleri ve kalıntı hamamıyla, derin kanyon tipi vadisiyle Sadağ; görülmesi, değerlendirilmesi ve yöreye katkısı olması gereken bir yer. Nitekim bu yönde çalışmalar sürüyor. Öncelikle yöre insanın sahiplenmesi ve koruması gerekir. Gelen misafirleri Yörük kültürünün en güzel örnekleri sunulması gerekir. Orhaneli’de bulunan Karagöz heykelinin karşısından girdiğiniz Sadağ köy yolunda doğayla baş başa geçireceğiniz güzelliklerin, tatlı zorlukların ve milattan önceki tarihlerden günümüze ulaşmış kalıntılara dokunmanın keyfini henüz yaşamadıysanız bir an önce yaşayın. Hele bir de gözümüz yollarda, kulağımız semada beklediğimiz tesisleşme ve altyapı hizmetlerinin oluşmasından sonra daha da değerlenecek yöremiz. Daha da keyiflenecek dağ yollarında kıvrılmak…

Bundan sonraki süreçte yatırımcılarımıza destek olmak, yöremizin turizm potansiyelini ve sürdürülebilir kalkınmasını desteklemek önemli olacaktır. Doğal ortam özelliklerinin daha da güzelleşeceği ve insana yararlı olacağı bir yöre her zaman el üstünde tutulur. Sadağı Kanyonu’nu bilmeyeniniz, duymayanınız varsa bir gün bir yerlerde eş dost sohbetinde fısıldayıverin kulağına… Ve düşünün ‘ben ne yapabilirim’ in cevabını…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.


Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Jandarma Ne İşe Yarar?
Çabalayan Adam Niyazi Çapa
ve Kozalak...
Arabası Dört Teker
Termik Santrale Nereden Bakmalı?
Bursa'yı Sevmek Bursa'yı Bilmek Midir?
Mustafa Şahin ile Yeniden
Kanas - Der'den Anlamlı Kutlama
Rektör Umut Verdi
Kampus Kent Keles

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Dedeme [Şiir]
Beşinci Yalnızlık [Şiir]
Şişe Kıran Kız [Şiir]
Geleceğe Mektup Yazmak [Eleştiri]
İnsanı Yücelt ki Devlet Yücelsin [Eleştiri]
Kocayayla Sahipsiz mi? [Eleştiri]
Suya Sabuna Dokunmamak [Eleştiri]
Peynir Yiyen Polis [Eleştiri]
İşgüzar Öğretmen [Eleştiri]


Yunus Emre Coşan kimdir?

Hayatın öğrenciliği, öğremciliğin bir hayat olması asıl hayata karşı bir bakış. . hayatın biteceği yerden hayata başlamak. . Keles'ten Bursa'ya Bursa'dan İzmir'e kıvrılarak ettiğim yolculukların tadı yok 3-5 şeritli yollarda. . .

Etkilendiği Yazarlar:
Nazım Hikmet, Can Yücel, Cemal Süreya, Sunay Akın


yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler


yazarın kütüphaneleri



 

 

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Yunus Emre Coşan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.