..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes ayný notayý söylediðinde uyum elde edilmiþ olunmuyor. -Doug Floyd
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > Özlem Özcan




27 Haziran 2008
Bedel  
Özlem Özcan
Ve sen… Masumiyetimin en günahkâr gerçeði… Sen baþ kaldýrýnýn en büyük hedefi, hayat böyle bir þey iþte. Güvenin doruðunda gelen ihanetlerden ibaret.


:BHCE:

Hayat deyip geçiþtiriyorum þimdilerde karþýma çýkan her melankolik yalnýzlýðýmý… Söyleyecek bir þeyler bulamýyorum… Hayatýma dair ne kaldý ki anlatabileceðim, her kelimede ayný küskünlük karþýma çýkan ve hep ters düþen bir þeyler var dudaklarýma. Durmadan baþa dönen bunaltýcý bir melodi bu kulaklarýmda uðuldayan. Neden ben diye sorarken her seferinde bulduðum cevaplarsa içimin tatminkârsýz tarafý…
Bu gece suçlu ilan ettim kendimi oysa. Madem benimdi tüm bu gariplikler, madem ben yaþadým ölmeyi en yaþanýlasý zamanlarda, o zaman sadece bendeydi uður sayýlan her þeyin uðursuzluðu…
Ayrýlýðýn acýnasý bir yaný vardý ya da ben acýyordum her ayrýlýkta. Bu yüzdendi bir suçlu aramam, iyi olana denilmez ki kimin sayesinde… Ve belki de hep aranmak için iþlemiþtim o anlamsýz suçlarý.
Ve sen… Masumiyetimin en günahkâr gerçeði… Sen baþ kaldýrýnýn en büyük hedefi, hayat böyle bir þey iþte. Güvenin doruðunda gelen ihanetlerden ibaret. Týpký ben gibi, týpký seni silip attýðým gecenin þaþýlasý uzunluðu gibi… O gecenin günahý gözümün sana daldýðý her noktada olsa dahi!

Bir bedeli olmalý yaþamanýn… Ýþlenen günahlarýn bedeli deðil ki cehennem. Cehennemin ta kendisidir bizi günaha mahkûm kýlan. Hayat diyorlar ya, bu karmaþa iþte. Nasýl karýþýyor aklýn seni ne çok sevdiðimi düþünürken… Bedel diyorum ya iþte anlamalýsýn, benim bedelimdi uzaðýna düþmek. Baþkaldýrmalýydým hayata, bir yerlerde yaþadýðýmý hatýrlatmalýydým. Onca yenilgi, onca ihanet banaydý. Bende bir yerlerden savurmalýydým tekmemi oyuna dâhil olmak için… Ve ben oyunla yetinemezdim bile artýk, kazanan taraf olmalýydým. Biri kaybetmedikçe kazanýlmaz bilirsin… Anlýyorsun deðil mi?
Çýlgýnlýk bu biliyorum. Senin bilmediðinse çýlgýnlýk olduðu bilinenin verdiði haz… Sýnýrlarýn bitiþ noktasýdýr çýlgýnlýklar ve sýnýrlarýn kalktýðý yerde baþlar yaþamak.
Öç almak sanýyorsun belki bu gidiþi, karþýlýðýný bulamadýðým her yalnýz sevdamýn hýncý. Oysa ben iþlediðim her günahta dindirdim içimin ateþini, kor olmuþ tüm acýlarýma merhem saydým cehennemi. Ben öcümü senden alamazdým!

Sen sadece bedeldin ödenmesi gereken ve ben içimde ki cehennemi ancak günahlarla dindirebildim!




.Eleþtiriler & Yorumlar

:: aYRýLýK...
Gönderen: perikizi nurperi / , Türkiye
9 Temmuz 2008
Son zamanlarda okuduðum en acýtan itiraftý bu!Gitmenin acýsýný iyi bilenlerin canýný çok daha fazla acýtacak bir eser bu.Yüreðiniz dert görmesin,çok güzeldi...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýtiraflar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kendime Aldanýrken, Aradýðým Gerçek...
Karalama
Eteðimde Saklý Taþlar

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ziyaret
Zamana Hükmeden Kadýn
Ölü Veda
Yine Gel...
Senin Ayrýlýðýn
Tek Gece
Raslantý...
Gayri Resmi Hatýralar Geçidi
Seni Deðil, Adýmý Unuttum...
Buzdolabýndan Pasta Çalarken

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Rüya... [Þiir]
Dilek [Þiir]
Gidersem Eðer... [Þiir]
Saklý Yalnýzlýk [Þiir]
Dinleme Faslý [Þiir]
Gizil Bilmece [Þiir]
Taþýnma [Þiir]
Geç Kaldýk [Þiir]
Bekleyen [Þiir]
Düþününce, Sen... [Þiir]


Özlem Özcan kimdir?

Daha kendimi tanýyacak kadar yaþayamadým kendimde. . . Hep baþka hayatlarýn peþinde sürükledim kendi hayatýmý. . . Yorulduðumda çok geçti artýk,kimbilir kimde unutmuþtum bana ait tüm özellerimi. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Ümit Yaþar Oðuzcan


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özlem Özcan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.