..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ölümden önce yaþam var mý? -Duvaryazýsý
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > HAMZA EKÝZ




28 Temmuz 2009
Baba!..  
HAMZA EKÝZ
tatamadýðým bir duyguyu kaleme aldým


:AGFC:
Dünyayý yeni tanýmaya baþladýðým günlerde tanýdým O’nu. Karþýmda anlamsýz hareketler yapan , kocaman elleriyle bana dokunan ve benim her kýpýrtýmla yüzünün rengi deðiþen ,ufacýk bedenimi ellerinin arasýna alýp o yana bu yana savuran ve her sýzlamamda beni havalara atan O’ydu.

Kimdi bu ,beni doyuran iri ve yumuþak memeleri yoktu, yada altýmý hiç deðiþtirmiyordu. Hiçbir menfaatim yoktu. Ama karþýma çýkýnca neden kaným hýzlý akmaya baþlýyor , neden içim ýsýnýyor ve neden anlam veremediðim bir güç beni O’na delice çekiyordu?Kimdi bu?Görevi neydi? Neden beni görünce yorgun yüzü neþeye boðuluyor, Gözleri ýþýldýyordu. Ve neden sakallarý vardý?

Ellerimin üzerinde durmaya baþladýðým ve ayaklarýmla kendimi o yandan bu yana sürüklemeye baþladýðým zamanlarda, siyah beyaz bir gazete okuduðunu görürdüm. Gazete’ye her uzanýþýmda o’nu benden saklar ve yine benimle debelenmeye baþlardý.Bana Oðlum diyordu. Kaným çok kaynýyordu bu insana. Hele kollarýnda uyumak varsýn sakallarý olsun, önemli deðildi. Güç veriyordu bana. Bakýþlarý beni görünce yumuþardý.Ama çok sertti.Çekinirdim.Ayaklarýmýn üzerine yeni basmaya baþladýðým zamanlarda, sehpa adý verilen bir cismin üzerindeki, kýrmýzý renkli þey dikkatimi çekti.Adý vazoymuþ..

Sert ve keskin bakýþlarýyla hiç alýþkýn olmadýðým bir ses tonuyla o vazo denilen þeye yöneldiðimde haykýrmýþtý..”Cýs” diye.

Kanýmýn donduðunu, yüzümün buruþtuðunu ve aðlamaya baþladýðýmý hatýrlýyorum.Ben aðlýyordum. Havalar atmasýný, debelenmesini, benimle oynamasýný bekledim ama.. istifini bile bozmuyordu. Korkmuþtum Bir daha Adýný bilmediðim ve sehpa üzerinde duran hiç bir þeye yaklaþmadým.beni öpmüþtü,anlamadým. Aslan Oðlum demiþti bana.”Aslan neydi?”

Sabahlarý arardým onu her odada. Usul usul kafamý uzatýp bakardým kapýlarýn aralýðýndan odalara, bulamayýnca içim acýr, kendimi güçsüz hisseder buruk buruk oyuncaklara sarýlýrdým.Hava kararmaya baþlayýnca giriþ kapýsýnýn önünde bekler, beni kucaklayýp ,havalara atmasýný bana “Aslan oðlum” demesini beklerdim. Her kapýyý açýþýnda beni görür görmez gözleri ýþýldar, yüzümün þekli deðiþir bana sarýlýrdý.O’nu görünce yerimde duramaz delice hoplamaya baþlardým.Kaným kaynar içime bir güç dolar ve önceleri, sevmediðim sakallý yüzünü öpmek için can atardým.Ýri ve yumuþak memeli kadýndan anne demeyi öðrenmiþtim,ama bu kimdi?”Baba” diyorlardý.Baba neydi? Anne o’na koca diyordu.Baba!.. Bu lafý ilk söylediðimde kulaklarýmý saðýr edecek bir ses tonuyla haykýrýp, beni o güne kadar hiç sarmadýðý þekilde sarmýþtý kollarýna. Beni, sýrtýna alýp gezdirmiþ ve katýla katýla gülmüþtü.Beni kollarýnda uyutmuþtu. Kokusunu duymak, sýcaklýðýmý hissetmek ve o yorgun yüzün o denli içten ve sýcak ve benden daha çocukça gülmesine hayretle bakmýþtým.”Baba” keþke daha önce deseydim dedim hep. Beni hep bu denli sarmalasa dedim. Ama mutluydum.O gece ufak bir hareketinde uyandým hep, beni güçlü kollarýndan her býrakýþýnda delice aðladým.Ogün beni doyuran sýcak ve iri memeli annemden kýskandým. Sabaha kadar o siyah beyaz gazetesini okuduðu koltukta ben babamý okudum. Kalbinin her atýþýnda, her nefes alýp veriþinde Anne’den ve gazeteden ayýrmýþtým o hýrçýn adamý.Benden daha küçük olmuþtu. Benim olmuþtu

Gözlerimi açtýðýmda yine yoktu. Ve ben yine akþamý giriþ kapýsýnýn önünde delice BABA demeyi bekledim. BABA......

www.hamzaekiz.com



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnadýna Yaþa Bebek…
Sevgiliye
Ayrýlýk
Haksýzmýyým
Hoþgeldin Bebek
Ölüm...
Sonbahar
Bilmiyorum
Türküler
Hüzün Yaraþýyor Bana

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gülüp Geçin……
Deðiþim
Þuursuz Bir Yazý…
Sen Sevmek Nedir Bilirmisin?
Biz Kimiz*
Ama Ben Seni Çok Sevdim…….
Yorulur Mu Bir Ýnsan?
Unutmadýmaklýmda!..
Tatlý Bir Hayaldir Benim Köyüm……
Nasýl Bir Sevdaya Sevdalýyýz Biz?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yürek Sýzýsý [Öykü]
Gökyüzü [Öykü]
Kalemle Aydýnlanan Düþler [Öykü]
Hiþt Oradakiler…. [Eleþtiri]
Gündem [Eleþtiri]
Asosyal Bir Paylaþým [Eleþtiri]
ve Zaman Durdu…. Konuþtu Yürek Pervasýzca…… [Eleþtiri]
Yeni Türkiye!.. [Eleþtiri]
Yoruldum [Eleþtiri]
Olacak Tabi O Kadar [Eleþtiri]


HAMZA EKÝZ kimdir?

ÝNSAN OLMAYA ÇALIÞAN BÝRÝ ÝÞTE.

Etkilendiði Yazarlar:
CAN YÜCEL


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © HAMZA EKÝZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.