..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
İnsan gülümsemeyle gözyaşı arasında gidip gelen bir sarkaçtır. -Byron
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Yaşam > HAMZA EKİZ

28 Temmuz 2009
Baba!..  
HAMZA EKİZ
tatamadığım bir duyguyu kaleme aldım

:AHEA:
Dünyayı yeni tanımaya başladığım günlerde tanıdım O’nu. Karşımda anlamsız hareketler yapan , kocaman elleriyle bana dokunan ve benim her kıpırtımla yüzünün rengi değişen ,ufacık bedenimi ellerinin arasına alıp o yana bu yana savuran ve her sızlamamda beni havalara atan O’ydu.

Kimdi bu ,beni doyuran iri ve yumuşak memeleri yoktu, yada altımı hiç değiştirmiyordu. Hiçbir menfaatim yoktu. Ama karşıma çıkınca neden kanım hızlı akmaya başlıyor , neden içim ısınıyor ve neden anlam veremediğim bir güç beni O’na delice çekiyordu?Kimdi bu?Görevi neydi? Neden beni görünce yorgun yüzü neşeye boğuluyor, Gözleri ışıldıyordu. Ve neden sakalları vardı?

Ellerimin üzerinde durmaya başladığım ve ayaklarımla kendimi o yandan bu yana sürüklemeye başladığım zamanlarda, siyah beyaz bir gazete okuduğunu görürdüm. Gazete’ye her uzanışımda o’nu benden saklar ve yine benimle debelenmeye başlardı.Bana Oğlum diyordu. Kanım çok kaynıyordu bu insana. Hele kollarında uyumak varsın sakalları olsun, önemli değildi. Güç veriyordu bana. Bakışları beni görünce yumuşardı.Ama çok sertti.Çekinirdim.Ayaklarımın üzerine yeni basmaya başladığım zamanlarda, sehpa adı verilen bir cismin üzerindeki, kırmızı renkli şey dikkatimi çekti.Adı vazoymuş..

Sert ve keskin bakışlarıyla hiç alışkın olmadığım bir ses tonuyla o vazo denilen şeye yöneldiğimde haykırmıştı..”Cıs” diye.

Kanımın donduğunu, yüzümün buruştuğunu ve ağlamaya başladığımı hatırlıyorum.Ben ağlıyordum. Havalar atmasını, debelenmesini, benimle oynamasını bekledim ama.. istifini bile bozmuyordu. Korkmuştum Bir daha Adını bilmediğim ve sehpa üzerinde duran hiç bir şeye yaklaşmadım.beni öpmüştü,anlamadım. Aslan Oğlum demişti bana.”Aslan neydi?”

Sabahları arardım onu her odada. Usul usul kafamı uzatıp bakardım kapıların aralığından odalara, bulamayınca içim acır, kendimi güçsüz hisseder buruk buruk oyuncaklara sarılırdım.Hava kararmaya başlayınca giriş kapısının önünde bekler, beni kucaklayıp ,havalara atmasını bana “Aslan oğlum” demesini beklerdim. Her kapıyı açışında beni görür görmez gözleri ışıldar, yüzümün şekli değişir bana sarılırdı.O’nu görünce yerimde duramaz delice hoplamaya başlardım.Kanım kaynar içime bir güç dolar ve önceleri, sevmediğim sakallı yüzünü öpmek için can atardım.İri ve yumuşak memeli kadından anne demeyi öğrenmiştim,ama bu kimdi?”Baba” diyorlardı.Baba neydi? Anne o’na koca diyordu.Baba!.. Bu lafı ilk söylediğimde kulaklarımı sağır edecek bir ses tonuyla haykırıp, beni o güne kadar hiç sarmadığı şekilde sarmıştı kollarına. Beni, sırtına alıp gezdirmiş ve katıla katıla gülmüştü.Beni kollarında uyutmuştu. Kokusunu duymak, sıcaklığımı hissetmek ve o yorgun yüzün o denli içten ve sıcak ve benden daha çocukça gülmesine hayretle bakmıştım.”Baba” keşke daha önce deseydim dedim hep. Beni hep bu denli sarmalasa dedim. Ama mutluydum.O gece ufak bir hareketinde uyandım hep, beni güçlü kollarından her bırakışında delice ağladım.Ogün beni doyuran sıcak ve iri memeli annemden kıskandım. Sabaha kadar o siyah beyaz gazetesini okuduğu koltukta ben babamı okudum. Kalbinin her atışında, her nefes alıp verişinde Anne’den ve gazeteden ayırmıştım o hırçın adamı.Benden daha küçük olmuştu. Benim olmuştu

Gözlerimi açtığımda yine yoktu. Ve ben yine akşamı giriş kapısının önünde delice BABA demeyi bekledim. BABA......

www.hamzaekiz.com

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın yaşam kümesinde bulunan diğer yazıları...
İnadına Yaşa Bebek…
Sevgiliye
Ayrılık
Haksızmıyım
Ölüm...
Hoşgeldin Bebek
Sonbahar
Bilmiyorum
Türküler
Hüzün Yaraşıyor Bana

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Gülüp Geçin……
Değişim
Sen Sevmek Nedir Bilirmisin?
Şuursuz Bir Yazı…
Biz Kimiz*
Ama Ben Seni Çok Sevdim…….
Yorulur Mu Bir İnsan?
Unutmadımaklımda!..
Tatlı Bir Hayaldir Benim Köyüm……
Nasıl Bir Sevdaya Sevdalıyız Biz?

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Yürek Sızısı [Öykü]
Gökyüzü [Öykü]
Kalemle Aydınlanan Düşler [Öykü]
Hişt Oradakiler…. [Eleştiri]
Gündem [Eleştiri]
Asosyal Bir Paylaşım [Eleştiri]
ve Zaman Durdu…. Konuştu Yürek Pervasızca…… [Eleştiri]
Yeni Türkiye!.. [Eleştiri]
Yoruldum [Eleştiri]
Olacak Tabi O Kadar [Eleştiri]

HAMZA EKİZ kimdir?

İNSAN OLMAYA ÇALIŞAN BİRİ İŞTE.

Etkilendiği Yazarlar:
CAN YÜCEL

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © HAMZA EKİZ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.