..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bazen evrende yalnız olduğumuzu düşünürüm, bazen de olmadığmızı. Her iki durumda da bu düşünce beni afallatır. -Arthur C. Clarke
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - Ödemiş Efe

Ömer Akşahan - Ödemiş Efe
Site İçi Arama:

- ÖDEMIŞ EFE -

Bir dönem Ödemiş'te sanat, kültür ve eğitim adına seslenme olanağı bulduğum, yoğun bir emek ürünü dergimizin adını yaşatmak anısına...

Ödemişli Güzide Bestekar Kasım İnaltekin (*) (ömer akşahan) Sanat ve Sanatçılar 

Bir konser vesilesi ile Ödemiş'e gelen Münir Nureddin Selçuk, bestecinin yaşamında bir dönüm noktası oluşturur.

Okumadığım Her Şey, Bir Şenliktir! (ömer akşahan) Toplum 

Eee, ne dersiniz, kolay mı bahara yelken açmak? Bakmayın siz, sırtınızı kızdıran güneşe, şen şakrak daldan dala konarak ötüşen, tomurcuk derdine düşmüş ağaç dallarıyla flört edenlere...

Aramak Üzerine (Faik Murat Müftüler) Sevgi ve Aşk 

Uçsuz bucaksız yonca tarlasında dört yapraklı yonca arayan, kim bilir kaç tanesini de ayaklarının altında ezdiğinin farkında değildir. Şans gözün görebildiği kadardır. Ne yazık ki gözün görebildiği KADERDİR.

Folklor Şiire Düşman (ömer akşahan) Yazarlar ve Yapıtlar 

*’Her sanat şiire dayanır, hatta şiir bile… Novalis’

Velad'la Mariya... (ömer akşahan) Anılar 

Yüksekova okullarını ziyaret ederken yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim bir an... Bilmem aranızdan kaç kişi bu coğrafyayı ve insanlarını tanıma fırsatı yakalamıştır? Ben uzun yıllar bunun özlemini duydum içimde.

İzedebiyat Hastalığı, Teşhis ve Tedavisi - Yeni Düzenleme (Kâmuran Esen) Gülmece (Mizah) 

Umarım sizin izedebiyat zevkiniz, hobi aşamasındadır.

Benim Editörüm Seninkini Döver! (ömer akşahan) İnternet ve Gerçek Dünya 

İzedebiyat kendini yeniledikten sonra yeni bir bölüm açtı ana sayfada:”Editörün Seçtikleri”. Bu bölümü siteye her girişte herkes gibi ben de izliyorum.

Aforizmalar (ömer akşahan) Toplum 

Doğru akıl, her zaman doğruyu işaret etmez.

Kaç Ölçek Alacaksınız Bu Şiirden? (ömer akşahan) İnternet 

Dünya gözümde, o denli küçüldü ki...Dilediğim ülkeleri geziyorum; bunun için ne vizeye gereksinmem var, ne de pasaportumu yenilemek için harç yatırmaya gerek var.

İnternet, Şiirde Bir Alternatif Olabilir mi? (ömer akşahan) İnternet 

..günümüzde edebiyatla ilgilenen kuşak da bence, ikiye bölündü.

Sensiz Hayat (ömer akşahan) Bireysel 

yağmur ıslağı pembe gül bahçesi o gözlerinden / bulutları kıskandıran ağlayışın kutsal topraklara

Sözünü Tutmayan Öğretmen (ömer akşahan) Didaktik 

Havaların ısınmaya başladığı bir gün, çok sevdiği dondurma yeme isteği depreşti. Bu isteğini öğrencileriyle birlikte gerçekleştirirse bir anlam taşıyacağına karar verdi. Sınıfta kendisini can kulağıyla dinleyen 20 çiçeği vardı.

Unutma (Necat Dilaver) Didaktik 

Hayatında değiştirmek istemediğin ne varsa onun esirisin...

Beyaz Afrika Menekşesi (ömer akşahan) Doğa ve Dünya 

Bazen nasıl bir ülkede yaşadığımızı ve nasıl bir toplum olduğumuzu anlamakta güçlük çektiğimi itiraf etmeliyim.

Tokat ve Cüzdan (ömer akşahan) Başkaldırı 

Yağmurlu bir gündü. Doğa, göz gözü görmez bir sarhoşluk içindeydi. Abdurrahim sabah yatakta bir külçe olmuş, yatıyordu. Kalkıp, yüzünü yıkamak bile içinden gelmiyordu. Üvey ağabeyi Veysi ile aynı odayı paylaşıyorlardı. Aralarında üç yaş vardı.

Ben İstediğim Sürece Yaşarım! (ömer akşahan) Söyleşi 

"Kızı kökten, şarabı küpten alacaksın!"

İzedebiyat Farkı (İlke ERSOY) İnternet ve Gerçek Dünya 

(Bu yazı, başlığını kendisi yaratmıştır.)

Yakup'la Konuşmalar (ömer akşahan) İlişkiler 

Bazı öyküler vardır, zaman baskısı olmaksızın yaşanır. Tıpkı doğada olduğu gibi. Öyle değil mi sence Yakup?

Kadın Olmak (pelin onay) Yüzleşme 

kadın olmak çok zor Jale..dudaklarımızdan çıkan kelimelerin sorumluluğunu biliriz../..herkesi kendimiz sanırız../..yanılırız..

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.