..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Tarihten öğreniyoruz ki tarihten hiçbir şey öğrenmiyoruz. -Hegel
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Gülmece (Mizah)
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Sonra Bir Gün
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)

Bir varmış, iki yokmuş, üç varmış dört yokmuş, beşin bu işler ile hiç alakası yokmuş, beş o sırada senelik izindeymiş. Develer tellal, pireler berber iken, yavru pireler berber çırağı iken, hem develerin tellallığına hem pirelerin berberliğine, hem de yavru pirelerin berber çıraklığına itiraz çokmuş. İtiraz çoksa da hem develer, hem pireler, hem de yavru pireler hiç mi hiç umursamamışlar bunu. Masal bu ya, adı üstünde işte masal, sen de oku bakalı

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > Deneme > Gülmece (Mizah)
 Erken Boş Alma Sorunları  (Ahmet Zeytinci)

Eveeet sayın vatandaşlar gele gele memleketimizin en önemli sorunlarından birisi olan Erken Boş Alma Sorunlarını irdelemeye ve incelemeye, parça pinçik yapmaya hatta bunun üzerinde tartışmaya, fikir teatisinde bulunmaya, panel manel yapmaya, konferans vermeye var mısınız? Özellikle gençler bu konuda çok dertli ve sıkıntılı...
 Vergi Yüzsüzlerini Açıklıyorum  (Ahmet Zeytinci)

Bakalım kim bu vergi yüzsüzleri... İsmail Ketenpere, geçenlerde mahalle bakkalından çocuklarına çikolata ve sakız almaya çalışırken, bakkala ’’KDV fişi vermesen de benden de KDV yi almasan.’’ demiştir. İnsan çok şaşırıyor bu nasıl bir vergi kaçırma ve vergi yüzsüzlüğüdür? Anlamak zor... Sen kocaman çikolata ve de sakız al sonrada KDV alma vergi kaçır...
 Maraş Dondurmacıları ile Baş Etmenin İncelikleri  (Ahmet Zeytinci)

Maraş Dondurmacısından dondurma alacak arkadaşlar kulak verin ve beni iyi dinleyin şimdi. İki kişi eğer Maraş Dondurması alacaksanız dondurmacının size varyete yapmaması için birbirinize amirim ya da komutanım filan diye hitap edin ki dondurmacı da bunlar ''Ya asker ya da polis.'' diye düşünüp artistlik yapmasın size ve yanınızdakine... Hatta '' Geçen gün bir Maraş Dondurmacısı bana varyete yaptı da hemen Jandarma yakaladı bir hafta içeride yattı arkadaş ben yakalattım.'' filan gibi cümlelerde kurabilir, gözünü korkutabilirsiniz Dondurmacının...
 Bir Bardak Suda Fırtına Kopartmanın İncelikleri  (Ahmet Zeytinci)

Küçük bir bardakta küçük fırtınalar, orta büyüklükteki bardakta veya büyük bardakta da ona göre orta boy ve büyük boy fırtınalar kopacaktır... Fırtına koparmadan önce Fırtınalar Genel Müdürlüğüne bağlanıp ''Bir bardak suda fırtına kopartacağım önlemlerinizi alın bir zahmet.'' derseniz, fırtına koptuğu zaman hem sizin hem de milletin zararı daha az olacaktır...
 Uygulamalı Atasözleri  (Aysel AKSÜMER )

Bazen atasözlerini uygulamalı yaşarız.
 Büyük Aşk Nasıl Yaşanır  (Ahmet Zeytinci)

Büyük aşklarda kendi aralarında büyüklüğüne göre çeşitlere ayrılırlar tabi ki... On milyon dolar ve üzerinde ki büyük aşklar. Bu aşklar genellikle on milyon dolar erkek tarafında ise uzun sürer, kadın kolay kolay büyük aşkını terk edip gidemez. Eğer tersi doğruysa yani on milyon dolar civarı para kadında ise, en ufak bir falsoda erkeğe ''Kapı açık arkanı dön ve çık istenmiyorsun artık.'' Ajda şarkısı ile yolu gösterir...
 Saman Altından Su Yürütme Teknikleri  (Ahmet Zeytinci)

Saman bu altından bir dolu su yürütülür. Bunun içinde saman altından su yürütme tekniklerini iyice bilmek gerekir... Ayrıca da Şehabettin Samanaltısuyu adlı Ord. ve Zort profesörün çok önemli sekiz ciltlik kitabını da okumak gerekir... Kitapta yazılanlardan da alıntılar yaparak konuyu iyice derinleştirelim bakalım... Şahabettin Beyin belirttiğine göre, saman altından su yürütmek için önce bir miktar saman ve tabi epeyce bir miktarda su lazımdır. Çok önemi bir tespit, bu da Şahabettin Beyin konuya ne kadar önem verdiğini gösteriyor...
 Sıfırlar Arası Muhabbet  (Ahmet Zeytinci)

Sıfır bu, sıfır. Hatta sıfıra sıfır elde var sıfır bile derler zaman zaman... Bir araya geldiler mi bu sıfırlar muhabbet de koyulaşır. Etkisiz eleman diye geçse de, bir rakamın sağına geldiği zaman farklı soluna geldiği zamanda daha farklı olur...
 21. Yüzyıl Rüyaları  (Ahmet Zeytinci)

Tuttunuzda rüyada bilgisayar virüsü gördünüz, hadi bunu nereye koyacaksınız? Nasıl tabir etmemiz lazım bu bilgisayar virüslü rüyayı? Ya da son model androyid cep telefonunuzun çalışmadığını ya da çalındığını gördünüz, cep telefonu ile ilgili bir yorumu nasıl bulacağız Rüya Tabirleri Kitabında. Kafamda böyle deli sorular...
10 
 Bizim Ülkede Düşünürden Geçilmez  (Ahmet Zeytinci)

Ekonomi konusunda düşünürler var ki konuşurken mangalda kül mül benzeri bir şey bırakmıyorlar, o sebeple mangalların külleri de bu düşünürlere gönül koyuyorlarmış ''Bizi niye mangalda bırakmıyorlar.'' diye... Makro Ekonomiyi incelemek, irdelemek ve dahi hatta hercümerç etmekten başlayıp sonra mikro ekonomiye geçip, döviz, altın fiyatlarından dem vurup, faizlerin düşüp düşmemesi ile ilgili biraz konuşup, dış ticaret açığının nedenleri ile bitiriyorlar... Bense sadece cebimdeki paraya bakıyorum. Ay sonu hiç gelmese... Sonu gelmeyen bir ay icat edilemez mi?
11 
 Dss ve Gss Akademik Takvime Alınır mı Acaba  (Ahmet Zeytinci)

Birçoğumuz ÖSS ye ÖYS ye LYS ye KPSS' sınavlarına girdik hayatımızın birçok aşamalarında. Hayat da başlı başına bir sınav değil mi zaten? Hayat sınavının içinde onlarda irili ufaklı sınavlar işte. Tabi başka başka sınavlarda var GSS var mesela bir de DSS var onları da unutmamak lazım gelir. ''Hadi ya, yeteri kadar sınav var zaten bunlarda nereden çıkıyor?'' dediğinizi duyar gibi oluyorum. Aslında DSS ve GSS oğlu ve kızı olan bir insan için çok önemli bir sınav. Birincisi yani DSS Damat Seçme Sınavı, ikincisi de hemen tahmin ettiniz tabi o ince zekânız ile GSS Gelin Seçme Sınavı. Oğlunuz kızınız var ise tutup da herhalde gelin ya da damat adaylarını Biri Bizi Düdükl.... Pardon, ne dedim ben ya! Biri Bizi Gözetliyor evinden seçmeyeceksiniz değil mi?
12 
 Kuş Sütü Eksikliği Nasıl Giderilir  (Ahmet Zeytinci)

Güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgilere göre, çok yakın zamanda biten Bakanlar Kurulu toplantısında ülkemizdeki kuş sütü eksikliğini gidermek için hangi tür kuşların yakalanacağı ve sütlerinin sağılacağı on iki saat süren bir toplantının sonunda belirlenmiştir... Ayrıyeten bazı durumlarda inek ve keçi sütlerine su karıştırılma durumlarını geçmişten bildiğimiz için, kuş sütlerine de su katılamaması için azami derecede dikkat gösterilmesi üzerinde önemle durulmaktadır...
13 
 Düpedüz İnsan Bir Hayvandır  (Ahmet Zeytinci)

’’Erich Fromm’a göre " İnsan, seven bir hayvandır." Sevmek, yine sevmek, ondan daha güzel bir duygu yoğunluğu var mı dünyada ’’Bir insanı sevmekle başlar her şey diyor.’’ Zülfü Livaneli bir şarkısında... Büyük Mutasavvıf Yunus Emre de ’’Sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz.’’ demiş. Bir anlayabilse insanlar dünyanın kimseye kalmayacağını, zaten öldürmek de olmayacak, kin ve nefrette... Sevmek Dokunmaktır, der Desmond Morris o zaman haydi ne duruyorsunuz dokunalım birbirimizin ruhuna, benliğine, yüreğine, sarılalım zaman zaman sımsıkı, dostça ellerini sıkalım, omuzlarına vuralım sevdiklerimizin...
14 
 Aşk Nerede Başlar Nerede Beslenir  (Ahmet Zeytinci)

Nerede başlar bu aşk? Kimisi kalpte der, kimisi gözlerde... Hatta kalpten kalbe giden bir yol vardır, ama kolay kolayda o yolu kimse göremez, derler... Bir bakışla mı başlıyor her şey? İlk görüşte aşk diyorlar ona. Sizin başınıza geldi mi bilemem, ama bana olmuştu bir zamanlar... Bazıları da ’’Aşk iki kişilik yalnızlıktır.’’ der... Tek kişiyken çok kalabalık olursunuz da kimi zamanda iki kişilik yalnızlık yaşarsınız...
15 
 Bu Anastas Yok Mu Bu Anastas  (Ahmet Zeytinci)

O arada Anastas oradan geçerken, arkadaşı Edip de tesadüfen oradan geçiyordur ona da takılırlar bu muzip delikanlılar ’’Ey Edip Adana da pide ye.’’ derler, Edip de yine bunların hiç birisine aldırış etmez, takmaz kafaya... Anne babalara da naçizane tavsiye de bulunur, Edip ’’Çocuklarınıza Edip adı koyarken bir kere daha düşünün.’’ diye söylenir durur...
16 
 Sex Sex Sex  (Demirhan Ocak)

taşfırını işçisi, erkek ile 3 aydan beri sadece fotoğraf alma ve gönderme yöntemiyle aşk yaşarken; kendisini bekâr ve 22 yaşında, fabrikatör olarak tanıtan, Kudamettin D.’nin ısrarlı davetleri sonucunda onun evine gidince, Kudamettin D. ve arkadaşları Cemal L. (35), Mahmut H. (51) tarafından, 72 saat boyunca sırayla tecavüz edilmiş...”
17 
 Bana Çıkamazsa Ne Yaparım  (Ahmet Zeytinci)

Zenginin malı züğürdün çenesi yorar sadece derler. Biz de züğürtlüğümüz ortaya çıkmasın diye üç beş kelam edelim dedik, hepsi bu. Bana çıkmazsa gidip boğaz köprüsünden kendimi atarım, diye bir cümle kurmam asla, ne yapalım çıkmazsa çıkmasın. Çıkmazsa tüh gazino kapatıp da oracıkta bir milyon lirasını arkadaşlar ile beraber yiyecektik, şansıma tüküreyim, demem asla...
18 
 Büyük Aşk Yaşamanın Püf Noktaları  (Ahmet Zeytinci)

Büyük aşk kıyıda köşede olmaz. Bir köyde, bir belde de, bir Anadolu Kasabasında yaşanmaz. Büyük aşk yaşamak için nüfusu üç milyonun üzerinde olan illerin birinde olmanız lazım mutlaka... En tercih edilen yer İstanbul’dur, sadece İstanbul da yetmez, İstanbul’un gece mekanlarında yaşanır en güzel büyük aşklar. Tabi bir de çıkışta mutlaka magazin gazetecilerinin de olayınıza dahil olmazı lazımdır. Gazetecilerde çevrenizi sardığı zaman kuracağınız cümle bellidir ’’Biz sadece arkadaşız.’’
19 
 Şınav Mınav Durumları  (Ahmet Zeytinci)

’’Pendik’te bir kadın yanında bulunan adama çarşı ortasında şınav çektirdi. Görenleri şaşkına çeviren o anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.’’ BASINDAN Tabi hemen aklımıza şüpheler düştü, neydi olayın aslı? Hemen araştırıp gerçekleri halkın gözüne sokmalıydık... Bir adam karısının emri ile yol ortasında neden şınav çeker? Hadi şınav çekti diyelim, bir de bunu bir, iki, üç, dört, diye sayarak yapar?
20 
 Ampuller Niye Patlar  (Ahmet Zeytinci)

Miyadı dolmuştur muhtemelen, o sebep ile de patlamış olabilir... Ediz Hun bir bilse ampuller patır patır patlıyor, çatır çatır çatlıyor, billahi intihar ederdi... Ediz Hun Kim mi? Edison olmasın o sakın, dediğinizi duyar gibi oluyorum... Amaaaaan neyse ne canım...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26  Sonraki Sayfa

son eklenenler
Erken Boş Alma Sorunları
Ahmet Zeytinci
Deneme > Gülmece (Mizah)
Uygulamalı Atasözleri
Aysel AKSÜMER
Deneme > Gülmece (Mizah)
Kitle İmha Silahları
Ahmet Zeytinci
Deneme > Gülmece (Mizah)
Sendromlar Çeşit Çeşit
Ahmet Zeytinci
Deneme > Gülmece (Mizah)
Çoraplar Ne İşe Yarar
Ahmet Zeytinci
Deneme > Gülmece (Mizah)
Şınav Mınav Durumları
Ahmet Zeytinci
Deneme > Gülmece (Mizah)
Boynuzsuz Geyik Muhabbetleri
Ahmet Zeytinci
Deneme > Gülmece (Mizah)

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.