• İzEdebiyat > Deneme > Gülmece (Mizah) |
61
|
|
|
|
Bu devirde Hayat Üniversitesine gitmeyen var mı? Yoktur tahmin ediyorum. Sokak Meslekleri Fakültesi de önemli bir fakülte Hayat Üniversitesi içinde. Bir dolu bölüm var. Üç Kağıtçılık Bölümü ki burada çok önemli hocaların olduğu söyleniyor. Sokak Çalgıcıları Mesleki ve Teknik Yüksek Okulu... Dilencilik İncelikleri Meslek Yüksek Okulu...
|
|
62
|
|
|
|
Mutluluk bu resmi de yapılır zaman zaman, karikatürü de çizilir, yeter ki resmini yapanlarda, karikatürünü çizenlerde düzgün insanlar olsunlar... Bu arada ben de bu yazıyı yazmaya çalışırken, tepemde, mutluluğun resmi ya da karikatürü ile hiç ilgisi olmayan bir kara sinek vızır vızır tur atıp, Ahmet Abi'nin neresine nasıl pike yaparım diye düşünüyor... |
|
63
|
|
|
|
Ya Çıkarsa Sorusuna Verilecek Cevaplardan Seçmeler
Hemen hemen haftanın her günü bir iki şans oyunu oynanan bir ülkemiz var. İşimiz Lotoya, totoya bir de Nato ile Cento'ya kaldıysa vay halimize, yandığımızı resmidir... Artık o şans oyunlarını oynayıp da zengin olursam ne yaparım diye sabahlara kadar hayaller kurar kurar dururuz... Soralım bakalım bir dolu vatandaşa ''Ya size çıkarsa?'' ne yaparsınız?
Gariban birisine sorduk...
- Bütün akrabalarımı ihya ederim bir kere.
- Başka başka?
- Hepsine birer ev birer araba...
- Sonra?
- Sokaktan çeviririm garibanları hepsinin üstüne başına neler alırım neler...
- Mesela neler alırsın?
- Kazak gömlek pantolon, çorap, mendil artık Allah ne verdiyse...
İÇİNDEN GEÇEN KİMSELERE SÖYLEMEDİĞİ DÜŞÜNCE ''Tanıdık bir banka müdürü bulup ona da üç beş kuruş verip kimselere çaktırmadan vadesiz hesabıma atarım.''
Bir de iş adamına soralım bakalım...
- Vallahi şu an da 22 fabrikam var, o parayla 23. fabrikamı kurar istihdam yaratırım, bir sürü kişiye ekmek veririm.
- Zaten 22 tane fabrikanız varmış dağıtsanız o paranın tamamını hayrınıza...
- Dağıtırım dağıtmasına da o da olur
- Hem o kadar zenginsiniz, niye bilet filan alırsınız ki?
- Benimkisi devede kulak canım bir tane yüzlük seri, bir de iki yüzlük çapraz seri almışım hepsi o işte...
- Para parayı çeker diyorsunuz?
- Demiyorum öyle bir şey ama çıktı mı yaparım yani yatırımımı...
- O seri biletlere verdiğiniz paraları fakirlere dağıtsanız olmaz mı?
- Olur da olmaz gibi...
Bir memura sorduk...
- O para size çıksa ne yaparsınız?
- Vallahi önce hemen müdürün odasına giderim, kapıya tekme vurup içeri girdikten sonra yanağından makas alır istifa ediyorum derim.
- Niye böyle bir şey yapıyorsunuz?
- Zamanında bana çok çektirmişti...
- Daha sonra?
- Hemen arkadaşları toplar bir gazino kapatırım. Dolarlar havada uçuşur.
- Uçan dolarlar yere konmaz mı?
- Gider bir dansözün sutyeninin aralarına konar felekten bir gece çalarız hep beraber...
- Felek bu hırsızlığa darılmaz mı?
- Darılmaz darılmaz...
- On beş yirmi tane daire alır kiraya veririm...
- Daha başka...
- Son model bir mersedes bir hanıma bir de bana...
Seksen yaşında bir amcaya sorduk...
- Amca amca sana çıksa?
- Ne çıksa evladım?
- Para para on beş yirmi milyon papel
- Ne yapayım evladım herhalde tuvalet yaptırırım.
- Ne yapacaksın bu yaştan sonra tuvalet işletmeciliği mi yapacaksın?
- Yok evladım ondan değil.
- Peki neden amca?
- Bu yaştan sonra gelen paranın içine ederim o sebeple... |
|
64
|
|
|
|
Bir de çok önemli olan şu konu var ki her taş da her kuşu düşürmeye yetmiyor. Güvercinlere ya da serçelere atılan taşlar ile leyleklere veya kartallara atılan taşların saf dillilikle aynı büyüklükte olduğunu düşünmüyorsunuzdur, umarım... Hele de devekuşlarını filan taşla vurmaya kalkmayın, zaten onlara kimi zaman deve, kimi zamanda kuş muamelesi yapıyorlar, benden söylemesi...
|
|
65
|
|
|
|
Hadi canım, öyle de bir çağ mı var? Dediniz duydum billahi... Var Tabi, olmaz mı hem de en hasosundan. O da şu oluyor C.T.Ö. Cep Telefonundan Önce, C.T.S. de Cep Telefonundan Sonra... Öyle ilginç şeyler oldu ki aklınız fikriniz almayabilir, alsa bile çok zorlanırsınız anlamak için... |
|
66
|
|
|
|
Bir kere A ve B harflerini kullanmıyoruz, bundan sonra alfabeden çıkartalım. Ya da çıkartamıyor isek bile en azından A ve B’nin yerlerini değiştirelim. A’dan sonra C gelsin ya da D gelsin. Bundan sonra AB ülkelerinin uçaklarına binmeyelim, uçak ile gitmek gerekiyorsa gemiler ile gidelim, nereye gidilecekse... Gemilerde onlarınsa yüzerek gidebiliriz... Can Yelekleri Tavandadır, diyordu geçenlerde birisi, tavana da bakalım... |
|
67
|
|
|
|
İyi de Ali ata bakarken bu at Aliye hiç huysuzluk çıkarmadı mı? Hiç çifte sallayayım demedi mi? Ali'de dönüp ata ''Ben senin tay olduğun toy olduğun zamanları da bilirim kerata.'' dememiş midir? Kara tahta da bunları yazmak için o küçücük ellerimizle ne tebeşir tozları yuttuk. Şimdilerde kara tahta da kalmadı okullarda... |
|
68
|
|
|
|
İlla sanatçı mı, sinemacı mı olmak lazım, Kırmızı Halı da yürümek için? Sıradan bir vatandaş olarak ben ya da bir başkası Kırmızı Halı da yürüyemez miyiz? Ya da sadece yürünür mü Kırmızı Halıda? Koşarak geçse birileri Kırmızı Halının üstünden, Kırmızı Halı da o koşarak geçene darılır mı? Bir de bu Kırmızı Halının açık kırmızı ya da koyu kırmızı olması, durumu etkiler mi? |
|
69
|
|
|
|
Allah sizi inandırsın, körkütük aşık olup dişiyi gözlerini kırpmadan kesmekten, tavuğu, ciğeri gözü görmez olan erkekler gördüm. Dişi, afiyetle tavuğa gömülmüş yerken, öylece, kıpırdamadan izleyen erkekler... Bir tanesi, benim Kömür’dü. Hem de ilk aşkıydı bakir Kömür’ümün... Karı da kart ve çirkin bir şey, iyi mi?... Eh, gönül bu, öteki de şans... |
|
70
|
|
|
|
Eğer gençlerin yapdıkları her hareketi yapmazsam, bana bıyık altından gülen o çiroz gıza inat zayıflamazsam, adım Fatma değil, Şaziment olsun. Allah benim iyiliğimi versin. Bu Şaziment de nerden çıkdı? Ben çok yaşayım inşallah.
|
|
71
|
|
|
|
Evet, evet sadece buradan uyarıyorum başka yerden uyarmıyorum. Kimi mi? Durun canım acele etmeyin, açıklayacağım. Hükumeti, bakanlarımızı, devlet adamlarımızı, sağlık çalışanlarına saldıranları, Fenerbahçe Yönetimini filan sanıyorsanız aldanıyorsunuz, inanın onlar ile hiç
|
|
72
|
|
|
|
Polemik olmasın diye adını ve partisini yazmadım, ama bilen biliyor bu mağdur ve de zavallı vekilimizin kim olduğunu... Hemen ülke genelinde sayın vekilimize yardım kampanyası başlatılmalı. Ayrıca hangi belediye sınırları içerisinde ikamet ediyorsa, o belediyenin Ramazan Ayı yardımlarından ve diğer sosyal yardımlarından da yararlandırılmalı Sayın Vekilimiz... |
|
73
|
|
74
|
|
|
|
Mesaj doğru da ''Ahmetçiğim beni mutlaka izle ve izlet, izletirsen sevinirim'' kısmı palavra tabi ki... Pöh ki pöh! Ben de bir havalardayım hani... Ben kimim ki? Ona oy bile vermemişim... Ama olsun yahu kadın beni dikkate almış mesaj atmış ya... Aslansın, kaplansın, bitanesin sen ablam, hem de dişi aslan... |
|
75
|
|
|
|
Hangi meseleleri mesele yapmayacağımıza gelelim ki meseleler mesele olmaktan çıksın. Trafik meselesini mesele yapmamak için bize mesele olan sarhoş araba kullananlardan, hızlı araba kullananlardan, kurallara uymadan araba kullananlardan kurtulmamız en büyük meselemiz olmalı bence. Ne dersiniz? Çok önemli bir mesele değil mi? |
|
76
|
|
|
|
FETÖ bu kez evleniyormuş…
Düğünü de “40 gün, 40 gece” sürecekmiş.
Neden 40 gün, çünkü masallardaki standart düğün-dernek süresi 40 gündür de ondan…
Hal böyle olunca bize de “41 kere maşallah” demek düşer, değil mi?
Şaka gibi gelebilir size ama iddianın sahibi, Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye tarafından iadesi istenen Fethullah Gülen’in ABD’de evlilik kararı aldığından bahsediyor.
Şaşırdınız değil mi? |
|
77
|
|
|
|
Çok şeker bir kayınvalidem var..... |
|
78
|
|
|
|
Son zamanlarda çok canım sıkılıyor.
Çünkü yapacak şöyle dişe dokunur, hatırı sayılır bir işim yok. |
|
79
|
|
|
|
Sosyal Deney bu adı üstünde, herhalde buradan da asosyal bir sonuç çıkmayacaktır. Alyela Kızımız, çok önemli ve de çok değerli hatta gazetecilerinde kralı denebilecek durumda ki gazetecilere verdiği röportajda ''İyi ki ben sizi telefonla çağırdığım zaman hemen damlıyorsunuz, ne de olsa damlaya damlaya göl olur, ay bu cümle de burada olmadı ya, olsa da koydum buraya olmasa da kimden çekineceğim ki kız.'' deyip, konu ile ilgili önemli bir tespitte bulunmuştur... |
|
80
|
|
|
|
İlk önce yıllara meydan okumayı çok arzu ediyorsanız Yıldırım Meydanokuryazar’ın dört ciltlik ’’Yıllara Meydan Okudum Okuduğumla da Kalmadım.’’ adlı kitabını mutlaka bir yerlerden bulup, okumanız ve de didik didik edip içindekilerin bir kısmını da ezberlemeniz lazım... Yoksa bir yerlerden tüyo almadan nasıl yıllara meydan okunur? |
|