• İzEdebiyat > Deneme > Gülmece (Mizah) |
221
|
|
|
|
Meğer halkın sorunlarını dinlemek kadar, Marko Paşa olmak gibi zor bir görev yokmuş bu âlemde.
Var mı derdin –ki vardır- öyle ise anlat Marko Paşa’ya…
|
|
222
|
|
|
|
Nereden anladın dostum, oradan adam çıkmadığını, çıkmayacağını? Benim oralı çok samimi, çok kıyak arkadaşlarım var. Olsun onu söyleyen için, bunun bir önemi yok demek ki... O memleketli bir iki tane saçma sapan adam tanımış, birinden de kazık yemiş ya da kötülüğünü görmüş, bütün yöre halkını kötülüyor... |
|
223
|
|
224
|
|
|
|
Her ne pahasına olursa olsun, Başbakan’ın uçağında ‘oturma organı’ kadar olan koridorda çekilen, çektirilen fotoğraflar da kadraja girmek için; |
|
225
|
|
|
|
cep telefonunun şarjı çok önemli. eğer uzun süre dayanıyorsa bu kolay wazgeçmeye engel bir unsurdur. yani şarja ilişkide tolerasyon katsayısı diyelim. ne kadar çok tolere edebiliyorsan karşındakini, ilişki o kadar uzun dayanıyor. buna eskiler emek diyorlar. kelime tanıdık geldi mi??? |
|
226
|
|
|
|
İlkokulu ve ortaokulu benim okuduğum yetmişli yıllarda okumuş olanların karşısında çıkan en büyük problemlerden birisiydi... Yok canım yok, harçlık alamamak ya da kızların pas verip vermemesi değil problem... Bizim baş problemimiz havuz problemleriydi... Bir musluk havuzu beş saatte doldurup dururken, ikinci bir musluk havuzu üç saatten boşaltmaktadır filan diye böyle cümleler vardı işte bilenler bilir...
|
|
227
|
|
|
|
- Kesinlikle öyle. Ruhu dingin tutacak, bedene terk ettirmeyeceksin. Bedene dil öğretip, ruhu ilim ve bilime sevk edeceksin. Ruh ve beden sağlığı taramasından geçirteceksin.
- Bu kadarı da fazla ama ne bu! Göz, diş, sınav kağıdı taraması gibi.
- |
|
228
|
|
|
|
Osmanlı İmparatorluğunda Yeniçeri Ocağına alınacaklar arasında eşcinselleri belirlemek için adayların içi kül dolu bir mangalın üzerine oturup yellenmesi istenirmiş. Çıkan gaz sadece tek bir noktayı etkiler ve küçük bir oyuğa yol açarsa anal kavitenin normal olduğu, dolayısıyla, adayın normal bir erkek olduğu anlaşılırmış. Ancak, büyük bir oyuk oluşursa, veya, mangaldaki küller her yana saçılırsa kavitenin anal ilişki nedeniyle genişlemiş ve bollaşmış olduğu, dolayısıyla adayın eşcinsel/oğlan olduğu hükmüne varılır ve acemilerin birliklere dağıtım bu kıstasa göre yapılırmış. |
|
229
|
|
|
|
Bayıltan ve göbek çatlatan fıkralar... |
|
230
|
|
|
|
Bir atın katıla katıla güldüğünü düşünün hemen ürperirsiniz. At gülmez kişner. Bir köpeğin kediyi kovalarken güldüğünü düşünün. Böyle bir tabiat olayı olmaz dersiniz. Doğal gelmez böyle şeyler size. Bir saksının şaka olsun diye kuaförden yeni çıkmış hasbanın başına düştüğünü farz edin. Hasba yerde yatarken saksıdaki güllerin iki yanağında durduğu da cabası olsun. O zaman güler misiniz ağlar mısınız? |
|
231
|
|
|
|
Oy verirken, sandığa giderken oy hakkında ileri geri konuşmayın sakın. Ne cumhurbaşkanlığı oyu, ne de partiye vereceğiniz oyun arkasından laf söylemeyin... Bu oylar acayip alıngandırlar... Zarfları aldınız elinize masada ki görevlilerden, gizli oy kullanılan yere doğru hareket ederken, o güzelim oyunuza üç kulhuvallah yani ihlas suresini bir de fatihayı ekleyin... |
|
232
|
|
|
|
Hem indirim hem de kredi kartlarına 3567(!) ay taksit. Bedavaaaaaa!
|
|
233
|
|
234
|
|
|
|
Hadi diyelim dolar düştü düştü de geldi eski seviyesine, üç lira ya da üç buçuk lira oldu. O zaman ne olacak? Başlayacak millette alış veriş çılgınlığı, nasılsa hayat ucuzladı diye millet çarşı pazar dolaşmaya başlayacak. Benzin düşecek belki üç liraya, millette harala gürele araba kullanmaya kalkacak. Bizde de çok çıkmıyor bu meret petrol, hadi bu sefer petrol ithalatımız artacak. |
|
235
|
|
|
|
Sizin için toplu taşıma araçlarını araştırmaya karar verdim ve uzun bir aradan sonra tekrar yazmaya başladım. Tamircilerle, oto yıkamacılarıyla, minübüs, otobüs, taksi, kamyon, traktör şöförleriyle, normal şöförlerle ve at hırsızlarıyla uzun sohbetler yap |
|
236
|
|
|
|
Bunlar insanı gülmekten çatlatır |
|
237
|
|
|
|
Üç bektaşi fıkrası var... |
|
238
|
|
|
|
aklında tutanlardan mısın, yoksa bir yere yazıp onu kaybetmekten ya da çaldırmaktan korkanlardan mı?
...
korkmayın o kadar güwenli bir sistemdeyiz ki, o muhteşem(!) sistem bizi kendimizden bile koruyor!
|
|
239
|
|
|
|
12 parmak bağırsaklarınız ile karaciğerinizin birbirine girmesini sağlayan kemerlerden kurtulmanın işareti olan kemer motifli ışığın sönmesinden bir iki saniye sonra,.......... |
|
240
|
|