..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Her devrim yokolup gidiyor ve peşinden yalnızca yeni bir bürokrasinin artıklarını bırakıyor. -Kafka
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - Cengiz Özder
Cengiz Özder - Gezi Yazıları
Site İçi Arama:

Ana Sayfa
  Şirket Üstyönetimine İyi İnsanlar Seçin! (Cengiz Özder) 4 Mart 2010 Meslekler & İş Yaşamı 

2010 Dünya Ekonomik Forumunda, dünyanın geçirmekte olduğu ekonomik krizin faturası, bu krizi tetikleyen şirket ve fonların yönetim kadrosuna çıkarıldı!

Kuantum Felsefesi (Cengiz Özder) 6 Mart 2008 Felsefe 

Bugünlerde kimse ne olduğunu pek bilmese de, insanların dillerinde olan o çılgın Kuantum fiziği(Parçacık Fiziği), onun teorisini kuran ünlü fizikçilerin bulgularının sonucunda ortaya attıkları felsefi sorulardan kaynaklanan bir felsefi akıma yol açtı. İşte aşağıdaki makalede, bu felsefe hakkında kısa bir giriş bulacaksınız!

Kuantum Felsefesi ve Mutluluk (Cengiz Özder) 1 Temmuz 2007 Felsefe 

Kuantum fiziğinin olağanüstülüğünü işittiyseniz,ünlü fizikçilerin bunun paralelinde yarattıkları kuantum felsefesi de eğer isterseniz size mutluluğun formüllerini verecek!

Manifesto (Cengiz Özder) 29 Haziran 2005 Yüzleşme 

Yetişkinlerin dünyası güzel değil. Yaş ilerledikçe, olumsuz birikimler artıyor, dünyanın kötülüğü daha çok göze batıyor galiba! Çocuk ruhunu bilen duyarlı insanlar, iyilikler üzerinizde olsun...

Haiku (Cengiz Özder) 5 Ocak 2005 Yaşam 

Haiku yoğunluğu ve sadeliği açısından çok ilginç bir şiir tarzı. / Bu türde yazdığım bazı örnekleri beğeninize sunuyorum.

Anneler Biraz da Kendinizi Düşünün! (Cengiz Özder) 5 Mayıs 2004 İş Dünyası ve Aile Yaşamı 

Anneler günü yaklaşırken, anneler için günün anlamına uygun bir yazı. Anneler biraz da kendinizi düşünün!

Zaman Üzerine Düşünceler (Cengiz Özder) 16 Ocak 2004 Felsefe 

Güncelleme:Şubat 2008

Sevgi Öyküsü (Cengiz Özder) 14 Mart 2003 Sevgi ve Arkadaşlık 

Bu hikayeyi daha önceden okumuş olabilirsiniz. Ama ben yeni okudum ve çok beğendiğimden, henüz okumayanlarla paylaşmak istedim.

Hükümet Etmenin Dayanılmaz Ağırlığı (Cengiz Özder) 27 Şubat 2003 Türkiye 

Türkiye-ABD ve Irak sorunu üzerine

Denize sırtını dönmüş bir millet (Cengiz Özder) 20 Şubat 2003 Türkiye 

Denizciliğimize sahip çıkalım

Atlantik sahili, Fransa (Cengiz Özder) 16 Ağustos 2002 Anı 

Fransa Paris'den ibaret değildir.Uzaklarda,okyanus sahillerinde;yabancı kentler bulunur!

Yurt Dışına Çıkışta Haraç! (Cengiz Özder) 15 Ağustos 2002 Türkiye 

Vatandaşların yurtdışına çıkışlarında,kendilerinden tahsil edilen harç konusunda bir eleştiri!

Memorabilia (Cengiz Özder) 5 Ağustos 2002 Yaşam 

Kendi çocuklarım için yazmış olduğum bir memorabilia'yı sizlerle de paylaşmak istedim.Sizlerinde bana katılacağınızı biliyorum.

Avrupa Topluluğunun getirileri üzerine yeni bir görüş (Cengiz Özder) 19 Haziran 2002 Türkiye 

Herkesin birşeyler söylediği ortamlarda,bazen insanlar kimin doğru kimin yanlış söylediği konusunda şüpheye düşebilirler.Doğru gerçekte bir tanedir.Ama polemik içindeki taraflardan haksız olanı bile savının içinde bir sürü doğruyu kulllanarak,kendi gibi d

Kuala Lumpur Yolu (Cengiz Özder) 21 Mayıs 2002 Anı 

Singapur'dan Kuala Lumpur'a bir tren yolculuğunda...

İstanbul-Bodrum (Cengiz Özder) 25 Nisan 2002 Anı 

Küçük bir deniz serüveni.

İspanya Yolu (Cengiz Özder) 19 Nisan 2002 Anı 

Bu yolculuklar,öyle gezi turları alınan türden değildir!

Kuzeyde Sonbahar (Cengiz Özder) 11 Nisan 2002 Anı 

Gezi hikayelerinin ilki.Eğer beğenilirse,gerisini getirmeye söz!

Gezi yazıları,seyahat hikayeleri severmisiniz?

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Cengiz Özder, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 21.11.2024 10:57:11