Mutlu insanlar tatlı şeylerden söz ederler. -Goethe |
|
||||||||||
|
Nasılsın gözel yavrım, iyi min? Beni hiç sorma. Memet Amca’nla gene darılıştık.Zaten barışalı daha üç gün olduydu. Gene n'oldu diyecen şinci, sen sormadan ben annadıverim sevgili günlüğüm. Dün gece sahura galktım, garnımı gözelce doyurdum. A’zımı çalkaladım yattım. Zaten sabaha az galdı, odama çıkmayıverim, sedirde yatagoyum dedim. Yattım. Gafamı yasdığa goyar goymaz uyumuşum. Derken bir böğürtüynen uyandım. Biri bana, “ Fatmaaaaaaaaa ! ” deye sesleniyo.Seslenmiyo da, pavkırıyo, etinden et gopmuş gibi.Baktım sabah olmuş, güneş doğmuş çoktan. Uyku sersemi, “ Ay bu ses de ne? Kimin sesi bu ? Aycık tanıdık geliyo.” diyom içimden…O böğüren Memet Amcan değil miymiş meğer…” Beni neye sahura galdırmadın be gadın? Akşam yediğimnen nasıl aç duracam onca saat ? ” diye yırtıyo ortalığı. Ah sevgili günlüğüm, ben amcanı sahura galdırmayı unutmuşum meğer. İnsan gocasını unutur mu deme. O beni hep unutuyo. Ah sevgili günlüğüm; ben etdiyarladım mı, yoksa ayzeymir mı ne o hasdalığa mı yakalandım bilmiyom artık. Gece garnımı doyururken, Memet Amcan hiç aklıma gelmedi. Sonra noldu diyecen şinci. N’olacak, yalan sığdım eşşşek gadar garı. Af edersin, a’zımdan gurtuluverdi günlüğüm. “ Uyuyagalmışım. Ben de akşamdan dutacam.” dedim, çıktım işin içinden. Memet Amcan da inandı. Niçin sehedi gurmadın diye bağıdı çağırdı emme, eşitmezden geldim. O bana ünneyip dururken, bi türkü tutturdum usul usul: “Saza nuçun gelmedin ? Söze nuçun gelmedin ? Gündüz belli işin var Gece nuçun gelmedin?” Şinci dargınız. Akşama yakın, kendi gelir barışır nasıl olsa . " Akşama ne pişirdin? " diye sorar. " Bana ciğara aldın mı? der. Lâf aramızda, Memet Amca’nı sahura galdırmayı unuttuğuma çok sevindim. Oh olsun ! Beni çok üzüyo bu herif. Aklıma bi şeytanlık geldi mübarek gün. Zaten bu adamın yüzünden habire günaha giriyom. Bu gece de ses etmesem mi diyom kendi kendime. Bi gün daha akşamdan oruç tutsun. Kih kih kih! Sakın haberi olmasın.Mahsus sahura kaldırmayacağımı bi bilse, kemiklerimi gırar alimallah. Zaten sağlam birkaç gaburgam galdı. Ihhhhhh!
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |