..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Mutlu insanlar tatlı şeylerden söz ederler. -Goethe
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Gülmece (Mizah) > Kâmuran Esen

28 Ağustos 2011
Fatma Nine'nin Günlüğü - 14  
Ramazan Günlüğü

Kâmuran Esen

Memet Amca’nla gene darılıştık.

:AIJJ:
Sevgili Günlüğüm;

Nasılsın gözel yavrım, iyi min? Beni hiç sorma. Memet Amca’nla gene darılıştık.Zaten barışalı daha üç gün olduydu. Gene n'oldu diyecen şinci, sen sormadan ben annadıverim sevgili günlüğüm.

Dün gece sahura galktım, garnımı gözelce doyurdum. A’zımı çalkaladım yattım. Zaten sabaha az galdı, odama çıkmayıverim, sedirde yatagoyum dedim. Yattım. Gafamı yasdığa goyar goymaz uyumuşum.

Derken bir böğürtüynen uyandım. Biri bana, “ Fatmaaaaaaaaa ! ” deye sesleniyo.Seslenmiyo da, pavkırıyo, etinden et gopmuş gibi.Baktım sabah olmuş, güneş doğmuş çoktan. Uyku sersemi, “ Ay bu ses de ne? Kimin sesi bu ? Aycık tanıdık geliyo.” diyom içimden…O böğüren Memet Amcan değil miymiş meğer…” Beni neye sahura galdırmadın be gadın? Akşam yediğimnen nasıl aç duracam onca saat ? ” diye yırtıyo ortalığı.

Ah sevgili günlüğüm, ben amcanı sahura galdırmayı unutmuşum meğer. İnsan gocasını unutur mu deme. O beni hep unutuyo. Ah sevgili günlüğüm; ben etdiyarladım mı, yoksa ayzeymir mı ne o hasdalığa mı yakalandım bilmiyom artık. Gece garnımı doyururken, Memet Amcan hiç aklıma gelmedi. Sonra noldu diyecen şinci. N’olacak, yalan sığdım eşşşek gadar garı. Af edersin, a’zımdan gurtuluverdi günlüğüm. “ Uyuyagalmışım. Ben de akşamdan dutacam.” dedim, çıktım işin içinden. Memet Amcan da inandı. Niçin sehedi gurmadın diye bağıdı çağırdı emme, eşitmezden geldim. O bana ünneyip dururken, bi türkü tutturdum usul usul:

“Saza nuçun gelmedin ?
Söze nuçun gelmedin ?
Gündüz belli işin var
Gece nuçun gelmedin?”

Şinci dargınız. Akşama yakın, kendi gelir barışır nasıl olsa . " Akşama ne pişirdin? " diye sorar. " Bana ciğara aldın mı? der.

Lâf aramızda, Memet Amca’nı sahura galdırmayı unuttuğuma çok sevindim. Oh olsun ! Beni çok üzüyo bu herif. Aklıma bi şeytanlık geldi mübarek gün. Zaten bu adamın yüzünden habire günaha giriyom. Bu gece de ses etmesem mi diyom kendi kendime. Bi gün daha akşamdan oruç tutsun. Kih kih kih! Sakın haberi olmasın.Mahsus sahura kaldırmayacağımı bi bilse, kemiklerimi gırar alimallah. Zaten sağlam birkaç gaburgam galdı. Ihhhhhh!

.Eleştiriler & Yorumlar

:: Teşekkürler
Gönderen: Kâmuran Esen / ,
29 Ağustos 2011
Teşekkürler Sevgili Vildan Sevil; Merak etmenize sevindim.Son zamanlarda üretemez oldum.İş yoğunluğu, yazma sıklığımı düşürdü. Sevgiler.

:: Hoşgeldiniz...
Gönderen: Vildan Sevil / , Türkiye
29 Ağustos 2011
Yalın, işlek, kıvrak kaleminizi özlemiş ve merak ediyordum doğrusu... Sevgiler...

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın gülmece (mizah) kümesinde bulunan diğer yazıları...
Yeğenime Yaptığım Peynirli Börek Tarifi
Her Ayın 28'i ve Kayınvalidem
Üşüyen Ve Ağrıyan Sol Ayağım
Fatma Nine'nin Mektubu
İzedebiyat Hastalığı, Teşhis ve Tedavisi - Yeni Düzenleme
Evli Bayanlara Öğütler
Mudurnulu Fatma Nine Jimnastiğe Gidiyor
Kayınvalidem Bir Ömür - 4
Ya Bakan Olucam Ya Başbakan / Mizah
Sinir Olduğum Tipler - 1

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Güzel Dilimiz Türkçe
Kızım Sen Avukat Ol!
Atatürk'e Mektup
İstanbul Sizin Olsun
Ben Birazcık Deli miyim?
Öğretmenler Günü
Mudurnu'da Bir Günlük Gezi
Bişim Efde Heykes Bi Asayip...
Kaybedecek Hiçbirşeyi Olmayana / Ölüm...
Canı Sıkılmak Nasıl Birşey?

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Dönüşü Olmayan Gidiş [Şiir]
Seni Özlemenin Kitabını Yazabilirim [Şiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Şiir]
İşte Gidiyorsun [Şiir]
Gelseydin Eğer [Şiir]
Ne Zaman Seni Düşünsem [Şiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Şiir]
Çek Beni İçine Bir Nefeste [Şiir]
Sığınacağım Başka Yürek Yok [Şiir]
Uykularında Sev Beni [Şiir]

Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdıklarımı okuyucularla paylaşmak amacıyla buraya gönderiyorum. Yıllardır, yerel bir gazeteye haftalık köşe yazıyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalışıyorum. Yayımlanmış Kitaplarım: -Şiirlerle Öyküler - şiir / Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumağı - şiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlığı Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalım Uğurcuğum- deneme , anı / --Senfoni Yayınları ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüğü - Baskıya hazırlanıyor

Etkilendiği Yazarlar:
Okuduğum her yazardan veya yazıdan etkilenirim. Bende bir etki bırakmayacak, herhangi bir şey öğretmeyecek bir yazı düşünemiyorum.

yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.