..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kurguyla gerçek arasýndaki ayrým, kurgunun mantýklý olmak zorunda olmasý. -Tom Clancy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > Levent Ölçer




24 Þubat 2015
Uyanýklýk  
Nefes almak yetmez, sorumluluk da almalý

Levent Ölçer


Hayat sorumluluktur. Nefes alan herþeyin yaþadýðý hayata karþý bir sorumluluðu var. Bu sorumluluk demek "UYANIK" olmak demek.


:BJAA:
Toprak kaybedince %50'nin umurunda olacaðýný sanýyorsunuz. Umurlarýnda deðil ki. Taa bilmem nerdeki minicik bi türbeden ne olacak diyor. Adamýn düþünce yapýsý bu.
PKK güneydoðuyu koparmak istiyor, bak ne hale geldik, ülke bölünecek dediðimizde bu %50'nin "hay elim kýrýlaydý da AKPye oy vermeyeydim" diyeceðini mi sanýyoruz? Adamlarýn umurunda deðil. Zaten çorak toprak, zaten yatýrým yapýlmamýþ, vergiyi biz ödüyoz, kaçak elektriði biz ödüyoz. Kopsun gitsin diyolar. Bütün Kürtleri de alýp gitsin diyolar sanki güneydoðu kopunca bu iþ bitecek ve herþey güllük gülistanlýk olacak gibi bi düþünce yapýsý mevcut. Aslýnda düþünmemece yapýsý yani.

Bu adama "adam hýrsýzlýk yaptý" diyosun inanmýyorum diyor, kasetler var diyosun montaj diyor, itiraf etti yav daha ne olsun diyosun, vatandaþ için yapmýþtýr diyo helal olsun diyo.

Uzatmayacam, AKP seçmeni çok aðýr bir psikolojik vakadýr ve bunu abartarak ya da mizah için söylemiyorum. Bunu ciddiyetle ve samimi bir biçimde ifade ediyorum. AKP'ye oy verenler ya AKP iktidarýndan para ve kazanç elde ediyordur ya da aðýr psikolojik nedenlerle aklý gözü baðlanmýþ ve düþünceleri kontrol edilen kukla seçmenlerdir. Bunlara sandýk oyunlarýný ekleyin. Pasif muhalefet liderlerini ekleyin. Yok edilmiþ adalet sistemini ekleyin. Uþaklaþmýþ polisi ve sindirilmiþ orduyu ekleyin. Bir türlü birleþip cepheleþemeyen muhalefeti ekleyin.

Okuduðum bir yazýda vatandaþ çok iyi ifade etmiþ linki bulursam bu yazýnýn sonuna ekleyeceðim o yazýyý mutlaka okuyunuz: þöyle diyor ve katýlýyorum, baþka ülkelerde de cahiller ve kötüler mevcut lakin orada yerleþik adalet sistemi ve kamu düzeni kanunlarý nedeniyle bu nüfus kontrol altýnda zarar veremiyor bizde olduðu gibi. Evet, öyle.

Bizde o yazýda da çok güzel biçimde ifade edildiði gibi cehalet ve kötülük örgütlü bir biçimde büyük bir ayaklanma halinde ve ne yazýk ki sayýlarý çok kritik bir oraný aþmýþ durumda ki bu orandan sonra sadece devlet iradesi ve hukuk yoluyla azýnlýk kendini koruyabilir lakin devlet iradesi ve hukuk artýk guguk edilip iblislere köle olduðundan... yani kýsacasý bu ülkede iþler çok fena boka sardý. Bunu bu þekilde ifade etmek istemezdim lakin allayýp pullamanýn ve þekere bulamanýn bir anlamý yok. Durum bu kadar berbat.

Topluluklarda belli fikir ve eylemleri destekleyenlerin oraný kritik bir noktaya ulaþtýðýnda bunlarýn düþünceleri süratle çevredeki diðerlerini de etki altýna almaya baþlar ve bu düþünceler-eylemler bir yangýn gibi katlanarak büyür-yayýlýr. Bu kritik kitleye ulaþmak önemlidir. "Daha çok insaný uyandýralým, güçleri birleþtirelim, düþüncelerimiz ortak faydamýz için, geleceðimiz ve çocuklarýmýz için birleþtirelim," dediðimizde sanki çizgi filmde büyü yapmaktan konuþuyomuþuz gibi abuk abuk bakýþlarla karþýlaþmak çok yorucu. Yorulanlarý anlýyorum.

Yorulup "yeter lan ben norveçe, avustralyaya kaçýyorum, çoluðumu çocuðumu bu yamyamlara yem etmeyecem" diyen bir anneye, bir babaya vatan, bayrak, milliyet diye anlatmaya kalkabilirsin... Ama o anne-baba "arkadaþlar birleþelim, mücadele edelim," dediðinde Nasrettin Hoca'nýn Filleri ve Timur misali bir destek gösterdiðini hatýrla.

Adamlar kritik noktalarý (parti liderLERÝ, askerler, mahkemeler, sendika yönetimleri, polis, bankalar, televizyon kanallarý, medya orospularý, ünlüler, gazeteciler) tutmuþlar. Kritik sayýlara ulaþmýþlar. Ya taraf ya da bitaraf olacak deyip normalde bu pisliðe bulaþmayacak adamlarý bile içlerine almýþlar. Bu kritik eþik aþýlmýþ. Bunun geri dönüþü yok mu?

Bu iþ bu noktaya gelmemeliydi. Hayat sorumluluktur. Nefes alan herþeyin yaþadýðý hayata karþý bir sorumluluðu var. Bu sorumluluk demek "UYANIK" olmak demek. Çevrenden haberdar olmak demek. Takip etmek demek. Okumak , izlemek demek. Çünkü bunlarý yapmazsan ayakta uyuyan bir ölüden farkýn yok. Beynini yerler, zombi olursun. Ýstediðin kadar ben siyasete girmiyorum de, af edersin siyaset sana köküne kadar girer.
Uyanýn abicim. Ýþin özeti bu. Hayatýnýzýn kontrolünü alýn. Etrafýnýzda olup bitene daha bir haplanmamýþ uyanýk gözlerle bakýn. Lütfen buna vakit harcayýn çünkü ülke þu anda savaþta. Bu savaþta henüz mermi sýkmýyoruz ama o da yakýn. Þimdi uyanýn ve uyandýrýn, faklýlýklara deðil ortak noktalara sarýlýp hepimizin faydasýna olacak bir güçbirliðine gitmemiz þart.


Her kelimesine katýlmayabilirsiniz, ben katýlmýyorum, lakin okunmasý gerek bir yazý olduðunu düþünüyorum. Lütfen zaman ayýrýp okuyunuz.

(http://www.melihkarakelle.com/turkiyeden-neden-tasindim.html )




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tanklamak Ne Demek?
Ya Ýstiklal Ya Ölüm
Türkiye Nasýl Kurtulur?
30 Mart Geçti Þimdi Ne Yapacaðýz?
29 Ekim Günlüðü ve Bir Avuç Marjinal
Dudaklarýn Hala Kýrmýzýyken Öp
Türklerin Kýsa Yoldan Köþeyi Dönme Sevdasý?
30 Aðustos Zafer Bayramý
Abd - Ýran Savaþý
Yazmak Ya da Yazmamak...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi, Mutluluk, Özgürlük ve Hayat Üzerine Felsefe
Ölüm / Kalým
Uzayda Hayat Var mý?
12 Fransýz ve Mükemmel Dünya
World Of Warcraft Yazýsý
Zenginler Klübünden Bir Þerefsizin Böbürlenmeleri
Yalnýzlýk Çaðý
Ýzedebiyat Yetkililerine Açýk Mektup
Usta ve Çýrak
Dünyayý Bitirme Formülü Çok Basit

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Barbar Conan'ýn Ölüm Þarkýsý [Þiir]
Her Ýnsan Öldürür Sevdiðini [Þiir]
Tatlý Sert [Öykü]
Zeytin Karasý [Öykü]
1996 Yýlý [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý [Öykü]
Ufuklar: Kýrmýzý Bölge - 18 [Öykü]
Althar'ýn Akýncýlarý: Altýngöl ve Ejderha (9. Bölüm - Son - ) [Öykü]
Kovan Savaþlarý (1. Bölüm) [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý (3) [Öykü]


Levent Ölçer kimdir?

Fantazyada büyü, teknoloji ve aksiyon Ýldar'da buluþuyor. 07/10/2017 tarihinde þimdi diyebilirim ki neredeyse 2 senedir tek kelime yazmadým. . . 2 senedir yazar tarafým ölü. oysa oldugum þeyler içinde olmayý en sevdiðim þey yazar olmaktý :) Topraðý bol olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Süpermen, Robert E. Howard, Tolkien, Salvatore, Jules Verne, Battalgazi, David Eddings, Michael Moorcock.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Levent Ölçer, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.