..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En güzel özgürlük düþü, hapishanede görülür. -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > Levent Ölçer




11 Ocak 2015
12 Fransýz ve Mükemmel Dünya  
Açýk göz iyidir.

Levent Ölçer


Mükemmel bir dünyada yaþýyor olsaydýk Fransa'daki karikatür için verilecek cevap mermiler olmazdý..


:AIGJ:
Mükemmel bir dünyada yaþýyor olsaydýk Fransa'daki karikatür için verilecek cevap mermiler olmazdý.
Mükemmel bir dünyada yaþýyor olsaydýk Fransa'daki karikatür dünyanýn en büyük inanç sistemlerinden birine inananlara hakaret etmezdi.
Mükemmel bir dünyada Fransýz entel takýmý ateþe benzinle gitmezdi.
Mükemmel bir dünyada böyle bir hakareti edecek Fransýzlara verilecek cevap mahkemelere açýlacak tazminat davalarý, kýnamalar ve boykot olabilirdi ama mükemmel bir dünyada bir sanatçý bir dine hakaret eder miydi?
Mükemmel bir dünyada bir dinin ruhbaný olduðunu iddia eden bir yaratýk 6 yaþýndaki çocukla evlenilebilir de diyemezdi ve insanlarý çileden çýkartmazdý, mükemmel bir dünyada o dine inananlar sen ne diyon lan manyak herif diye o adamýn canýna okurlardý.
Mükemmel bir dünyada 2000 Nijeryalýnýn ayný andaki katline gýk demeyen insanlar 12 Fransýz için ayaða kalkamazdý. Ya da ayný insanlar kendi ülkesindeki terörün katlettiklerine de ayný hassasiyeti gösterirdi.
Mükemmel bir dünyada daha bir ay önce 150 çocuk öldürüldüðünde sesin çýkmamasý ama 12 Fransýz öldüðünde ortalýðýn birbirine girmesi çok mide bulandýrýrdý.
Mükemmel bir dünyada kendi polisi, askeri, öðrencisi teröristlerce öldürüldüðünde sesi çýkmayan bir Baþbakanýn 12 Fransýz öldürülünce taziyeye yarým dünya yol gitmesi de ayrýca trajedi olurdu.
Mükemmel bir dünyada insanlar hiçbir altyapýsý olmayan sadece yürüyen kas yýðýný ve tepeden týrnaða yürüyen cephanelik olan ve istihbarat örgütlerince tanýnan kayýtlý bu terörist kiþilerin sadece fýsýldanýp doldurulmuþ birer kukla; sadece basit birer araç olduðunu, kitlelerin medya yardýmýyla manipüle edilmekte olduðunu görürdü.
Mükemmel bir dünyada -mesela sadece örnek olsun diye söylüyorum- büyük ölçekli denizden yük taþýmacýlýðýnýn (hani þu devasa konteynýr gemileri) %80'inin tek bir firmanýn elinde olmasý, dünya silah ticaretinin en büyük abilerinin güvenlik konseyinin büyük abileri olmasý, biz artýk dolar kullanmayacaz diyen ülke liderlerinin(bakýnýz Kaddafi, Bakýnýz Saddam, Putin daha ölmedi ama Ukrayna filan onun da baþý belada, Kennedy de Dolar para basma yetkileri iþine el atmýþtý) 6 ay içinde süratle ölmesi, dünyanýn en zengin ve güçlü 100-200 isminin her yýl toplanmasý.. bunlar mükemmel bir dünyada "noluyoz lan, bu ne iþ diye bir meraklý ve kuþkulu bir tepki uyandýrýrdý. Birlerinin organize biçimde büyük çapl bir suç örgütü kurduðu kuþkusu mükemmel bir dünyada ayyuka çýkardý.

Mükemmel bir dünyada yaþamadýðýmýzý hepimiz biliyoruz.

Salakça bir dünyada yaþýyoruz.

2000 Nijeryalý "Batý Haramdýr" diyen bir örgüt tarafýndan katledildi, 150 çocuk katledildi, askerimiz-polisimiz teröristlerce öldürülüyor. Ama bunlar 12 Fransýz kadar Türk gündemini, Türk medyasýný, Türk sanatýný meþgul edemiyor. Yabancý dostlarýnýzýn acýsýný travmasýný paylaþmanýza saygý duyuyorum, ayný hassasiyeti bütün dünya için gösteremeseniz bile en azýndan kendi ülkenizin askeri, polisi, öðrencisi için de göstermenizi umud ediyorum. Korkmayýn çok ulusalcý-faþist gibi görünmezsiniz; sadece kalbi olan ve ülkesini seven bir insan gibi görünürsünüz.

12 Fransýz teröre hem de üstü örtülü, küresel çapta büyük ölçekli büyük bir oyunun bir adýmý olan bir eyleme kurban gitti. 2000 Nijeryalý, 12 Fransýz, 150 çocuk, askerimiz-polisimiz-öðrencimiz-sivil vatandaþýmýz; Ölenler candýr. Hepsi birilerinin en sevgilisidir ve geride acý, gözyaþý býrakmýþtýr. Yakýnlarýna sabýr ve kuvvet diliyorum.

Küresel komplo dendiðinde, diyenlere "deli" gözüyle bakanlara "at gözlüðü giymiþ körler" gözüyle bakýyorum.
Medyanýn size iþaret ettiði yere bakmayýn. O nokta bakmanýz gereken en son yer çünkü medya bize bir yeri iþaret ediyorsa orada bir aldatmaca yapýlýyordur ve asýl olay baþka yerde saman altýndan su yürüyordur.

Çok bilmiþlik bu kadar yeter. Ben biraz kanserojen hava soluyayým...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zenginler Klübünden Bir Þerefsizin Böbürlenmeleri
Yalnýzlýk Çaðý
Usta ve Çýrak
Dünyayý Bitirme Formülü Çok Basit
Televizyon Denen Yalan
Yine 17 Aðustos
Yeni Yýlýnýz Kutlu Olsun
Okurdan Çok Yazarý Olmak

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi, Mutluluk, Özgürlük ve Hayat Üzerine Felsefe
Tanklamak Ne Demek?
Ya Ýstiklal Ya Ölüm
Ölüm / Kalým
Uyanýklýk
Uzayda Hayat Var mý?
World Of Warcraft Yazýsý
Türkiye Nasýl Kurtulur?
30 Mart Geçti Þimdi Ne Yapacaðýz?
29 Ekim Günlüðü ve Bir Avuç Marjinal

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Barbar Conan'ýn Ölüm Þarkýsý [Þiir]
Her Ýnsan Öldürür Sevdiðini [Þiir]
Tatlý Sert [Öykü]
Zeytin Karasý [Öykü]
1996 Yýlý [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý [Öykü]
Ufuklar: Kýrmýzý Bölge - 18 [Öykü]
Althar'ýn Akýncýlarý: Altýngöl ve Ejderha (9. Bölüm - Son - ) [Öykü]
Kovan Savaþlarý (1. Bölüm) [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý (3) [Öykü]


Levent Ölçer kimdir?

Fantazyada büyü, teknoloji ve aksiyon Ýldar'da buluþuyor. 07/10/2017 tarihinde þimdi diyebilirim ki neredeyse 2 senedir tek kelime yazmadým. . . 2 senedir yazar tarafým ölü. oysa oldugum þeyler içinde olmayý en sevdiðim þey yazar olmaktý :) Topraðý bol olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Süpermen, Robert E. Howard, Tolkien, Salvatore, Jules Verne, Battalgazi, David Eddings, Michael Moorcock.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Levent Ölçer, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.