Bir insan bir kaplanı öldürmek istediğinde buna spor diyor, kaplan onu öldürmek istediğinde buna vahşet diyor. -Bernard Shaw |
|
||||||||||
|
İsteyen bu yazıyı okumayabilir çünkü inleyişlerimi satırlara taşıdım… “Oy oy dinalim/birîna min kur e, ezbê ha lim (Oy oy inlerim yaram derindir tükenirim)” Şu an canım çok sıkkın, çünkü gribim… Aslında grip de değilim, çünkü “grip; Influenza adı verilen bir virüs tarafından oluşturulan, ani olarak 39°C üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle başlayan bir enfeksiyon hastalığıdır.” Galiba soğuk algınlığıdır benimkisi… Hünkür hünkür öksürüyorum… Öksürük; hastalık değilmiş, hastalık değil ama çok sayıda hastalıkta görülen bir belirti imiş. “Öksürük, vücudun solunum yollarındaki sekresyonları ve yabancı cisimleri temizlemeye yarayan bir savunma mekanizmasıdır”, diyor uzmanlar. Bu nedenle öksürüğün sağlıklı kişilerde etkili ve yararlı bir işlevi varmış, varsın öksüreyim… Öksürük, aynı zamanda birçok solunum yolu ve sistemik hastalığının da en sık görülen bulgularından biri imiş, böyle inandığım için rahatım… Amma velakin; bu öksürük biraz uzun sürdü… Uzun süren öksürükler kronik olarak adlandırılıyormuş, ya benimkisi de o türden bi şeyse… Hamd olsun ki balgamlı öksürük değil, balgamlı olmadığına göre solunum yollarında iltihaplanma yoktur inşallah… Ne derseniz deyin ben, benimkisini soğuk algınlığına bağlıyorum… Çünkü soğuk algınlığında; Boğaz kuruluğu Boğaz ağrısı Öksürük Hafif ateş Hapşırma Boğuk ses Burun tıkanıklığı Hafif baş ağrısı… E bunların hepsi de bende mevcut… Uzmanlar soğuk algınlığının, soğuk havalarda dışarı çıkmakla meydana gelmediğini, antibiyotiklerin de rahatsızlığı tedavi etmekte bir etkisi olmadığını söylemektedir. O nedenle inat ettim; doktora gitmeyeceğim. Ve inat ettim, izin almayacağım. İnat ettim; evde kalmayacağım, yatmayacağım, çalışacağım ve işteyim… Lakin ez dinalîm… Oy oy dinalim.. Dinalîm’in ne olduğunu bilir misiniz? Aslında yalnız hastalıkta değil, derdi olan herkes dinale/inler, anlatabiliyor muyum?
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Şevket Başıbüyük, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |