Gerçeğin dili çok yalın. -Euripides |
|
||||||||||
|
Gücük, çocuk sayılabilecek yaşta, komşunun mısır tarlasına dadanmıştı!..ne kadar gözetlesen, ne kadar oraya gitmesine engel olsan da bir yolunu bulup dalıyordu mısır tarlasına!.yine böyle bir dalış sırasında, eli bıçaklı tarla sahibine yakalandı; yediği kuyruğundan geldi!.yani kuyruğundan oldu mandacık!.. hain komşu, ne olacak... ben çocuktum o zamanlar. annem pek çok kavga etmişti komşu ile ama Gücük’ün kuyruğu yerine gelmemişti!.zaman içinde kuyruk iyileşip, kısacık kaldı!.dişi bir malaktı önce, sonra malaklar doğurup malaklara karıştı!..uysaldı, iki yılda bir malak doğururdu...doğurmasına yirmi gün kalana kadar sağılırdı...sütü boldu, iki parmak kalınlığında kaymağı olurdu. kesme kesme koyardık tabağa, ekmeğimizi batıra batıra yerdik.. kısacası iyi mandaydı bizim Gücük!..keşke çamura yatmamış olsaydı!.. şimdi efendim, bunları anlatmak nereden geldi diyenleriniz olacak, biliyorum...hatta dediniz bile, duyar gibi oluyorum... bu sıralar bir manda lafıdır gider!..kim kime manda, kim kime malak der bilemem ama; mandacı olmak kötüdür beh!..manda(cı) olursan eğer, bizim manda gibi kuyruğunu keserler he valla!. dadandığın ülkelere dikkat et bayım!..e mi!.. ilahi Gücük!..😀😀
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |