Hayaller olmasaydý, umutlar dünde kalýrdý. - Dolmuþ atasözü |
![]() |
|
||||||||||
|
![]() Hikayenin neresinden baþlarsam baþlayayým anlatmaya, kaç kere anlatrsam anlatayým, nasýl anlatýrsam anlatayým her seferinde anlamý kaybediyorum. Sanki çok önceleri bir anlamý var gibiydi ama þimdi çok basit, utanç verici ve yanlýþ geliyor. Gece, karanlýðýný örtüyor üzerime. Rahat ve korkusuzca durmamý saðlýyor önce. Sonra bir sýzý bitiveriyor göðsümde. Keþkeler bataklýðýnda doðrulup ilerlemek öyle zorki... Üst üste dinlediðim þarký kaybolup giden bir sýcaklýk gibi geçmiþi özletiyor þimdi. Evet herþey biter. Yalnýzca kelimeler kalýr geriye. Mutsuzluk bir naylon torba gibi aðzýný kapatýp boynuna dolandýðýnda, mutsuzluktan nefes bile alamadýðýnda, aynadaki aksine bakýp kaþlarý çatýk aksinde ben diyeceði bir ifade arýyor insan. Kendine kendini anlatacak, bütün olup biteni anlamlandýracak bir ifade. Ama ne buluyor biliyor musunuz? Biraz daha yorgun, biraz daha yýpranmýþ, daha yaþlý bir yüz ve meraktan çok þüpheyle bakan gözler. Tükenmekten çok kaybolmak gibi birþey bu yaþadýðým. Bir zamanlar benim için anlamlý ve yaþamaya deðer olan þeylere dönmek için artýk çok geç. Neredeyim bilmiyorum. Nasýlým bilmiyorum. Kendime ve herþeye yabancýlaþýyorum. Karamsarlýk kötü bir ruh gibi benliðimi sardýðýnda hatýrlýyorum; sadece ve sadece bir an için yaþadým. Yaþadým ve bitti. Hiç yaþamamýþ olanlar anlamaz bunu. Ýlerlemeliyim þimdi. Bedenimin bütün aðýrlýðýný taþýtarak sürüdüðüm ayaklarýmla. Beni affet. Çünkü bir günah gibi taþýyorum o aný bu yorgun bedende. Olasýlýklar nasýl bir yol sunabilirki bana... Olan oldu ve þimdi bana anlamak kalýyor.
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
![]() | Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2023 | © Gökhan, 2023
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |