"Bilmezlik ile ne hoştum; hayalimde ne güzellik, ne de aşk vardı." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun |
|
||||||||||
|
Hikayenin neresinden başlarsam başlayayım anlatmaya, kaç kere anlatrsam anlatayım, nasıl anlatırsam anlatayım her seferinde anlamı kaybediyorum. Sanki çok önceleri bir anlamı var gibiydi ama şimdi çok basit, utanç verici ve yanlış geliyor. Gece, karanlığını örtüyor üzerime. Rahat ve korkusuzca durmamı sağlıyor önce. Sonra bir sızı bitiveriyor göğsümde. Keşkeler bataklığında doğrulup ilerlemek öyle zorki... Üst üste dinlediğim şarkı kaybolup giden bir sıcaklık gibi geçmişi özletiyor şimdi. Evet herşey biter. Yalnızca kelimeler kalır geriye. Mutsuzluk bir naylon torba gibi ağzını kapatıp boynuna dolandığında, mutsuzluktan nefes bile alamadığında, aynadaki aksine bakıp kaşları çatık aksinde ben diyeceği bir ifade arıyor insan. Kendine kendini anlatacak, bütün olup biteni anlamlandıracak bir ifade. Ama ne buluyor biliyor musunuz? Biraz daha yorgun, biraz daha yıpranmış, daha yaşlı bir yüz ve meraktan çok şüpheyle bakan gözler. Tükenmekten çok kaybolmak gibi birşey bu yaşadığım. Bir zamanlar benim için anlamlı ve yaşamaya değer olan şeylere dönmek için artık çok geç. Neredeyim bilmiyorum. Nasılım bilmiyorum. Kendime ve herşeye yabancılaşıyorum. Karamsarlık kötü bir ruh gibi benliğimi sardığında hatırlıyorum; sadece ve sadece bir an için yaşadım. Yaşadım ve bitti. Hiç yaşamamış olanlar anlamaz bunu. İlerlemeliyim şimdi. Bedenimin bütün ağırlığını taşıtarak sürüdüğüm ayaklarımla. Beni affet. Çünkü bir günah gibi taşıyorum o anı bu yorgun bedende. Olasılıklar nasıl bir yol sunabilirki bana... Olan oldu ve şimdi bana anlamak kalıyor.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Gökhan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |