..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Zaman dostluðu güçlendirir, aþký zayýflatýr. -La Bruyere
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Ýsa Kantarcý




23 Nisan 2023
Dinciliðin Meksika’sý Adýyaman  
Ýsa Kantarcý
Türkiye’de dinciliðin Meksika’sý Adýyaman ilidir. Orada “Menzil” adlý bir tarikat vardýr, Menzil adýnda bir köyde. Neden dinciðin Meksika’sý dedim? Din sömürüsünde en ileri, en uç noktada olduklarý için. Meksika’da her türlü suç oraný çok yüksektir, uyuþturucu, silah kaçakçýlýðý, insan kaçakçýlýðý, cinayet. Orasý bu konularda kozmik düzeydedir.


:GFF:
Dinciliðin Meksika’sý Adýyaman

Türkiye’de dinciliðin Meksika’sý Adýyaman ilidir. Orada “Menzil” adlý bir tarikat vardýr, Menzil adýnda bir köyde.
Neden dinciðin Meksika’sý dedim? Din sömürüsünde en ileri, en uç noktada olduklarý için. Meksika’da her türlü suç oraný çok yüksektir, uyuþturucu, silah kaçakçýlýðý, insan kaçakçýlýðý, cinayet. Orasý bu konularda kozmik düzeydedir.
“Menzil” denen tarikat Afganistan Talibaný’nýn baþka bir versiyonudur, düþük düzeyli versiyonu, Afganistan Talibaný sokakta insan boðazlayýp keserdi, yaþlý kadýnlarý sokakta baþýna silah sýkýp öldürürlerdi, seyrettim videoyu, þoke oldum, önce dua ederlerdi, sonra kuruþunu sýkarlardý, dua eden de aðlardý hesapta, kutsal iþ yapýyor ya. Adýyaman’daki Menzil tarikatý henüz sokakta insan boðazlayýp kesmiyor, sokakta kadýnlarý kurþunlayýp öldürmüyor; ama geliþip güçlendikçe yapacaklarý bu, baþka þey yapmazlar, yapamazlar; çünkü içleri çürümüþ, yürekleri kurtlanmýþ bireyler bunlar.
Akp’yi destekledikleri için ne isterlerse yapmalarýna izin veriyorlar. Adýyaman’ýn o yöresindeki halk onlardan korkuyor, köylüler konuþuyor, orada her þeyi ele geçirmiþler.
Akp kurulduðunda; “bunlar demokrat adam” dediler, “bize zarar vermezler, biz Ýran olmayýz, bunu yapmazlar,” gazeteciler böyle yazýlar yazdýlar, Akp hileyle Ýstanbul seçimlerini kazandý, Zülfü Livaneli kazanacaktý, sandýklarý korumadýlar ve seçimi oylarda hile yaparak kazandýlar. Zaman geçti, Akp devlet kadrolarýna Fetö’yü güzelce yerleþtirdi, reisleri kaçtý saklandý, halký sokaða çaðýrdý, halk öldü gitti, saklanan reis kendini kahraman ilan etti, miras kavgasýnda kardeþini, kankasýný ve cemaatini terörist ilan ettirdi, okullarýný kapattýrdý önceden.
Bu ülke þu an DÝNCÝLÝÐÝN MEKSÝKASI, HER YERÝ BÖYLEDÝR. Akp ‘nin saldýrgan ve nefretçi söylemiyle Kemal Kýlýçtaroðlu her yerde dövülüyor, sövülüyor, linç ediliyor.
5 milyon ilk kez oy verecek genç var, büyük kýsmý chp’ye oy verecekmiþ, sonraki kýsmý Akp. Bu akp’ye oy verecek gençler de ailelerinin etkisinde kalan, aileleri tarafýndan zehirlenen gençler. Bilgi sahibi deðiller, cahiller. Ne yaparsan yap kötülüðü, o virüsü asla yayamazsýn; çünkü geçmez beyinlere, yüreklere; çünkü insanlarý aydýnlatan bir güç var, ruhlarý. Ýnsanlarý ne kadar zehirlemeye çalýþýrsan çalýþ zehirlenmezler, verdiðin zehir onlarý etkilemez; ama zayýf karakterleri etki altýna alýrsýn. Çünkü insan ruhu onu kötülükten koruyan bir güce, ýþýða sahiptir.
Hasta, ölüm döþeðindeki Akp’nin zehri bitti tükendi. Chp kazanacak seçimde ve yýllar sonra Akp’ye oy verenler, Chp’ye küfredenler þöyle diyecek: “Ya iyi ki kaybetmiþiz, Kemal güzel ve iyi adammýþ, anlayamadýk.” Düzgün bilinçaltýna sahip reisler düzgün konuþurlar, kiþisel hastalýklarýný saçmazlar topluma, korkularý vardýr, yanlýþ yapmaktan, ahlaklarý vardýr.
Akp Araplaþtýrdý Türk halkýný. Omurgasýný kýrdý, ruhunu yok etti. Mini etek, tayt giydi diye dayak yiyor kýzlar, sutyen takmadan parkta oturdu diye oradan atýlýyorlar, eskiden böyle þeyler yoktu, cemaatlerde tecavüze uðrayan ufak çocuklar yoktu.
Bütün kötülüklerin baþý Akp’dir.
Araplaþma nasýl bir virüstür?
“Baþýný ört, tek saç tekin görülürse cehenneme gidersin, bira içme, namaz kýl, oruç tut,” arkadaþ ben bu dediklerini uygulamak istemiyorum, uygulamýyorum, eeeee?
“Senin üstünde büyü var, büyüyü çözmem için senin benimle cinsel iliþkiye girmen lazým,” diyor adam, kadýn da olur vermiþ, adam kadýnla yatmýþ ve üstelik bu yalanla kadýnýn kýzýyla da yatmýþ, sonra kadýn polise þikayet etmiþ de olay ortaya çýkmýþ.
Baþka bir örnek?: “Fetö banka hesabýný ele geçirmiþ, bize banka hesap numaraný ver ve ne kadar paran varsa çekeceðiz, sonra sana iade edeceðiz. Bundan kimseye söz etme.”
Vatandaþ o kadar cahil ve bilgisiz ki, inanýyor ve dolandýrýlýyor. Fetö Araplaþmanýn Meksika sýnýrý, onu kim var etti, Akp var etti.
Bize babamýz öðretti küçükken;“polis sizden para istemez, isteyemez” diye.
Araplaþmanýn Meksika’sý nerde: Ýstanbul merkezli tarikatlar.
Vur baltayý bu tarikatlarýn boynuna, kes at, yýlanýn baþýný ez, yok olsunlar.
Aklýný çeldikleri gençleri devleti yýkmak için kullanacaklar, çocuklarýný, böylece Ýran gibi þeriat devleti yapacaklar bizi.
Taliban içimizde, çocuklarý, torunlarý içimizde.

Dev bir ateþ yakýp hepsini tek tek ateþe atmalý. Çünkü bunlar Türkleri ateþe atacak ileriki yýllarda.
Bunlar Türk deðil, kimliðini kaybetmiþ kayýp, acýnasý yaratýklardýr.
Samsun’da da Menzilci tarikat üyeleri var, bence onlardan her þehirde var, iki arkadaþým var, Menzilcileri doðru insan sanýyorlar.
Onlardan birinin kýz çocuðu var, kýz 10,12 yaþýndaydý, dostum dediðim menzilcinin iþ yerindeydim, kýzý pc ekranýnda balerine bakýyordu, onun giysilerine, ufacýk kýzýn baþýný örttürmüþ babasý anasý, kýzýn din’le ve baþ örtüsüyle alakasý yok, upuzun etekler giyer dururdu çocuk, balerine merak salmýþ aþýk olmuþ, o ona çok ilginç ve güzel gelmiþ, bakýþlarýndan anladým. Babasý küçük kýzýn çocukluk mutluluklarýný çalmýþ hapsetmiþ onu bir yere.
Bu menzilci dediðim arkadaþ da sakallý, sarýklý, çok da deðerli biri, gitmiþ çakal sürüsüne inanmýþ.
Araplaþan insanlar saçmalar, karýyý eve hapseder, kadýn ev ve çocuk bakýmý yapar, hizmetçidir. Din denen þeyi de kadýn uygular. Çok kýz gördüm, annesi baþörtülü, kýzý tayt giymiþ, külotu belli oluyor, fizik mükemmel. Kýz anasý gibi takýlmýyor iyi ki de. Bir ergen kýz gördüm, kot pantolon giymiþ, yüksek bel, belinin kenarýndan da siyah iç çamaþýrý görünüyor, annesinin baþý yerde, belli ki kýzýn bu seksi giyim tarzýndan haz etmiyor, kaþlarý biraz çatýk, yüzü düþük, utanýyor. Öyle çekici bir kýz görmemiþtim, ya iyi ki böyle kýzlar var ortalýkta, ne yaparsan yap onlarý dinci yapamazsýn. Öte yandan cahil býrakýlmýþ, Araplaþtýrýlmýþ baþýný örten ufak kýzlar, karþý cinsin ne demek olduðunu, hayatýn ne pisliklerle dolu olduðunu bilmeyen tertemiz kýzlar var, vicdanýmý hissediyorum, onlarýn cahil býrakýlmalarýna üzülüyorum, içim sýzlýyor.
Kalçanýn güzelliðin göstermek için siyah tayt giyen kýza bakarken içimde þehvet deðil; merhamet damarlarý deli gibi akmaya, çarpmaya baþlýyor; çünkü ülke kötülük dolu. Bu kýz tertemiz kalsa, kendini adi erkeklerden korusa.
Hz. Osman döneminde Kuran haricinde bütün kitaplar toplatýlmýþ yakýlmýþ, din karþýtý düþünce kitaplarý yakýlmýþ. (Ömer Döngeloðlu anlattý televizyonda)
Abi bu gerçekse ben Müslümanlýðý reddettim gitti bitti. Ben Ýslam denen þeye zerre inanmýyorum, inandýðým ruhum, yüreðim, bilincim. Nüfus cüzdanýmda “”Müslüman”, “Sünni” yazabilir. Benim bunlarla zerre alakam yok, olmasýn da.
Benim dinim insan. Türklük bilinci. En eski, ilk atalarým dinimdir. Dinim göçebe, savaþçý, cesur Türkler’dir. Baþkasýný tanýmam.
Ýslam denen þeyin yayýlýþý, o coðrafyada Ýslam için yapýlan savaþlar umurumda deðil. Zerre önemli deðil.

1976isa1976



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gelmiþ Geçmiþ En Ýyi Kalleþ Chp ve Meral Akþener Tavrý
Ýz Edebiyatta Yazanlarýn Dikkatine
Kýrmýzý Bir Piç Olman Lazým
Kitap Tanýtým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kýzý Aldým Çýrýlçýplak [Þiir]
Hayraný Olduðum Tek Þey [Þiir]
Þimdi Yak Bir Sigara [Þiir]
Birds And Girls [Þiir]
Bir Kadýnýn Geliþim Süreci [Þiir]
S. Kiþmek ve Hayaletli Evler [Þiir]
Bir Kývýlcým Seni Kurtarýr [Þiir]
Bir Kedi Bir Fikir Meme [Þiir]
Seni Mutlu Edeceðim [Þiir]
Onun Sýrtýný Hayal Ediyorum [Þiir]


Ýsa Kantarcý kimdir?

yazar

Etkilendiði Yazarlar:
jack london


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýsa Kantarcý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.