"Hemen yüzüne gül suyu seperek Leyla'yý ayýlttýlar." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun |
|
||||||||||
|
Hayraný Olduðum Tek Þey hayraný olduðum tek þey: mücadele, ister hapishanede ol ister dýþarýda akýl hastanesinde ya da bir zifiri karanlýk odada; “artýk uyuþturucuyu býrakmam gerek, bu beni mahvediyor” diye düþünürken hayraný olduðum tek þey: mücadele antartika’ya giden ilk kaþifler misali her þeyi, zihin bulandýran her þeyi terk etmek kalbi bozan aþklarý düþünceyi bozan þeytani þeyleri her þeyi boþ verip kendini yüce bir þeye adamak musa gibi isa gibi muhammed gibi koþarak deðilse bile sürüne sürüne ilerlemek ama aska vaz geçmemek asla pes etmemek devrimcidir isa, Muhammet, musa en baþta yanlarýnda birkaç kiþi vardý yapayalnýzdý atatürk, hayraný olduðum tek þey: mücadele! dur duraksýz bir mücadele hayraný olduðum tek þey jack hayraný olduðum tek þey: rumi ilk yaratýlan insanlarýn hayatta kalma mücadelesi adem ve havva hayraný olduðum tek þey: kör kedim! hayraný olduðum tek þey: sibirya Sibirya taygalarý oradan geçen tren sibirya hapishanesine kapatýlan mahkumlar hayraný olduðum tek þey: annemin mistik yaný hayraný olduðum tek þey babamýn azimli yaný hayraný olduðum tek þey durum ne kadar zor olursa olsun mücadele pes etmemek milyon þeytaný darmadaðýn edebilirim milyon ordularý tek baþýma yenebilirim çünkü ben Allah’ýn en özgün bir biçimiyim çok farklý bir yansýmasýyým çünkü ben tek bunun için doðmuþum çünkü ben dünyanýn tepesinde kararlý bir kurt ruhuyum öyle bir yerin merkezini yer tutmuþum Çünkü ben beni harcayan her þeyi çoktan tek ettim. her insan bir dâhidir ama sistem kamu yöneticileri siyasi yöneticiler devletler insanlarý uyuþturur, zihinlerini esir alýr kalplerini… aptal ve çürümüþ düþüncelerle fikirlerle dondurulur zihinler böylece kalýn kafalýlar ordusu her yerdedir… bu insanlar uyuþturucu baðýmlýlarýndan beter bir körlük halindedir her biri zihinsel engelli olmuþtur… Ýsa Kantarcý
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2024 | © Ýsa Kantarcý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |