Mermere sýkýþmýþ bir melek gördüm ve onu özgürlüðüne kavuþtuncaya dek mermeri oydum -Mikelanjelo |
![]() |
|
||||||||||
|
![]() Onun Sýrtýný Hayal Ediyorum bu ara bir kýzýn þeffaf bir kýzýn beyaz bir kýzýn gelinlik giymiþ bir kýzýn sýrtýna kanat yerleþtirmeye çalýþýyorum tohumlarýný yerleþtirmeye çalýþýyorum diyelim ilginç ve çok saf bir çiçek tarlasý kartal gibi kanatlar albatros gibi kanatlar onun sýrtýný hayal ediyorum sýrtý gözümün önüne geliyor aniden bu elimde deðil onu yataðýmda görüyorum yan dönmüþ yatýyor ay beyazý sýrtý açýk sýrtý çýplak kýlýç gibi sutyen var belki de sutyen olmasýn caným baþýmý sýrtýna koyuyorum sýrtýný baðrýma yapýþtýrýyorum bunu sonsuza dek yapacaðým çünkü bu beni mutlu ediyor onu da mutlu ediyor ruhani olduðu kadar fiziksel bir baðlantý bu sevmek böyle bir uçurumdan aþaðý atlamaktýr ona zincirlenmiþ gibi sarýlmak sarmaþýklar gibi ellerim sarmaþýk gibi uzar ve onu sarmalarým kozasýnda kelebeðe dönüþen bir kurt þimdi o ben ona arkadan sarýldýkça. sýrtýný baðrýma yapýþtýrýyorum çocuk gibi sýrtý çocuk kýlýç gibi uzun saçlarý yastýðýma dökülüyor bir keresinde ona hediye almýþtým yastýk… bir keresinde saçýnýn bir telini gördüm çok ilginç geldi sonra hep hayalimde saç telini gördüm, tek saç teliyle gezegenler dolaþtým sýrtýný hayal edip duruyorum sýrtý kan aðlýyor bir ben biliyorum onun sýrtýndaki derdi. Bir gün rüyamda annemi gördüm “X’in beli kopmak üzere” dedi annem. nedir bu rüya dedim kendime, anladým sýrtýndaki karanlýðý, acýyý, dehþeti. bu yüzden sýrtýna bakýyorum farkýnda olmadan meðer gökyüzünün en parlak yýldýzýný seyreder gibi kendisi nasýl bilsin sýrtýndaki aðýr belayý. nasýl bilsin yavrucuk. bilemez ki.. benim sevmem gücüm yetmedi de annem diyor bana: “beli kopmak üzere…” annemin sihri… annem varsa… annem bir þey demiþse onunla ilgili… düzelecek kýz, sýrtýndaki karanlýk aðýrlýk kaybolup gidecek… ve kanatlarý çýkacak…çünkü ben onu potansiyelini biliyorum, çýkacak kanatlarý ve özgürlüðüne kavuþacak iki beyaz güvercin yavrum karý koca güvercin kasým ayýnda acý soðukta gökyüzünde aðaçlarýn arasýnda bulutlarýn altýnda ne güzel süzülürler dans ede ede birbirine manevralar yaparak dalaþýr gibi öyle özgür dolaþasýn hayatýn içinde her nereye gitmek istersen git canýn nereyi kimi çekerse… iki beyaz güvercin hani anlatmýþtýn ya sen doðduðunda pencere camýna konmuþtu bulunduðun odanýn cezamý çekiyorum burada sen orada herkesin bir cezasý vardýr çekmesi gereken bitecek günün birinde cezan özgürlüðün kapýlarý senin için açýlacak gýcýrdayacak yüzyýllar güzel, mutlu, huzurlu yýllar kozmik yýllar Ýsa Kantarcý
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
![]() | Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2023 | © Ýsa Kantarcý, 2023
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |