..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak ne güzel þey be kardeþim. -Nâzým Hikmet
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Gelecek > Ýsa Kantarcý




9 Temmuz 2024
Yýl 3050 Türkiye  
Ýsa Kantarcý
TÜRKLER MÜSLÜMAN DEÐÝLDÝ BAÞTA. DOÐRU OLAN BURASI. BU NOKTADAN ÝLERLEMELÝ TÜRK HALKI!


:BCF:
YIL 3050 TÜRKÝYE
Kafasý çalýþanlar uyardý ve anlattý, uykuya dalmamýþ olanlar; ama halký dikkate almadýlar, halk da ne etsin, þikayet edip durur sokak röportajlarýnda. Baþka bir þey yapmazlar, yapamazlar. Aksi halde hapsi boylarlar.
Evet, Suriyeliler inanýlmaz hýzla çoðaldýlar, Afgan, Iraklýlar, Türkiye’ye çeþitli sebeple postu atanlar, hýrsýzý hýrsýzý herkes.
Suriyeliler çoðaldý, parti kurdu ve sonra darbe yaptýlar, elbette bu iþten çýkarý olan dinciler, yobazlar, sistem karþýtlarý, tarikatlar da bu iþte onlara destek verdi, zaten ordu içinde laiklik ve sistem düþmaný çok insan vardý, darbeyi öyle hýzla çabuk yaptýlar ki; kimse ses çýkaramadý, çok eski yýllardan söz ediyorum, bana bunlarý Remzi dedem anlattý, darbe yapmadan çok önce devletin her yerine sýzmýþlar, hakim, doktor, savcý, asker, komutan olmuþlar, o zamanki iktidar da bunlar bizim oy kaynaklarýmýz diye onlarý devletin her üst noktasýna yerleþtirdiler.
Yükselmek isteyen en dipten baþlar, ve Suriyeliler de en dipten baþladý, bütün sýðýnmacýlar, sanayi sitelerinde çalýþtý bir kýsmý, en baþta, Türklerin yapmadýklarý iþleri yaptýlar, sonra çocuklarý oldu ve onlar okudu, týpký bizim Türk’lerin Almanya’ da doðan ve vekil olacak kadar, parti yönetecek kadar yükselen evlatlarý gibi, bazýlarý Kürt ve Türk düþmaný, açýk açýk söylerler. Pkk destekçileridirler. Orada partide yükselip o ülkeyi yönetecek hale gelmiþler.
Türkiye’de darbeden sonra
Anayasayý deðiþtirdiler, Türk sözü yýllar önce Anayasa’dan kaldýrýldý.
Her þey çok deðiþti, dedemin söylemesin göre.
Türkçe yýlar önce yasaklanmýþ, biz þu anda Arapça konuþuyoruz ve ay yýldýzlý bayrak da yýllar önce deðiþtirilmiþ.
Suriyelilerin darbesinden çýkar saðlayacak milyonlarca Türk de destek verdi onlara, nasýl diyeceksiniz, dedem bunu þöyle anlatmýþtý, bu çok çok çok eski dedelerimden biri, ben son dedemden duydum bunlarý:

o vakitler Araplar Türkiye’nin her yerini, özellikle Karadeniz’i iþgal etmiþler, turist olarak gelmiþler yani, ev almýþlar, devlet bunlara ev alýrsan seni vatandaþ yaparým demiþ, dünyadaki bütün kaçacak delik arayan saklanmak iiçin yer arayan mafya üyeleri, cinayet iþleyenler, uyuþturucu kaçaçýklarý Türkiye’ye gelmiþ, interpolün aradýðý suçlalar, katiller, tabi bunlarýn, çetelerin birbiriyle hesaplaþmasý ve onlarca mafya mensubu, lideri öldürüldü, yani siyasi iktidar kendi berbat Amerika’sýný kurdu, bütün kötü adamlarý mýknatýs gibi Türkiye’ye çekti ve onlarý besledi, ve mafya üyeleri, kara para aklayan çeteler Türkiye’de iþ yerleri açtý, hesapta ticaret yapýyorlar, bunlarýn suç iþlediði bilindiði halde izin verdiler. Türkiye’yi Ortadoðu’da bir Amerika’ya, bir Meksika’ya çevirmeye baþladýlar.
Dönelim Araplarýn turist olarak Karadeniz istilasýna.
Trabzon yani Karadeniz esnafý da sevinmiþ tabi ki ve bütün tabelalarý Arapçaya çevirmiþler, Arap istikasý böyle baþlamýþ, çok kibarca, saman altýndan, hiçbir þey çaktýrmadan.

Çok eski yýllarda Türkler Almanya’ya çalýþmak için gitmiþ, binlercesi, Almanya’yý kalkýndýrmýþ, ama oradaki Türkler Almanya yönetimini ele geçirmek için saman altýndan su yürütememiþ, yürütmemiþ, örgütlenmemiþ, böyle dertleri yokmuþ zaten, ve Almanlar çok titizmiþ, o vakitler Almanya’da yaþayan ve Türkiye’deki yobaz ve gerici iktidarý savunan, yücelten Türkler, mesela bir yerlerde paylaþým yapýyor, söylemlerde bulunuyor, Alman polisi bunlarý palas pandýras ayný gece Almaya’ dan sýnýr dýþý ediyormuþ, Alman devleti, arýza çýkaran, sistem düþmaný, hastalýk saçan Türkleri hemen sýnýr dýþý ediyormuþ; ama Türkiye’deki yönetimdeki gericiler ise sürekli bunlarý besliyormuþ, o vakitler Suriyelilere ilaç ve hastane bedavaymýþ, vergisiz iþ yeri çalýþtýrýyorlarmýþ. Oysaki Almanya’ya çalýþmaya giden Türkler Alman yasalarýný bir gýdým çiðnemezmiþ, çiðneyemezmiþ. Alman aklý, disiplini. Yoðun çalýþan toplum, erken yatan, gece hayatý yokmuþ onlarýn. Çalýþma konusunda çok titizler, dakikler, deli gibi çalýþýrlar, hakkýný da verirler.

Dünkü haberlerde izledim, Türklüðe dair söylemde bulunanlar haberlerde faþist pislikler olarak söylendi, terörist olarak anlatýldý birçok haberde.

Birleþik Suriye devletini, politikalarýný
eleþtirenler sürekli tutuklanýyor, aðýr cezada yargýlanacaklar.
Gizli saklý köþelerde Türk tarihine dair kitaplar okuyanlar polis baskýnlarýyla yakalanýyor, ikisi 52 yýl hapse mahkum edildi. Sadece Türk tarihi hakkýnda kitap okuduklarý için, beþ tanesi
hastalýk ve baþka sebeplerden öldü diyorlar ama onlarý polis öldürdü sorgu sýrasýnda, döve döve.

Son kalan Türkler direniyor, birleþik Suriye devleti adý bir zamanlar “Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti” olan adada da darbe yaptý,
Bir zamanlar özgür olan, Türk olan Azerbaycan da Birleþik Suriye devletinin bir parçasý. Orada da sinsi sinsi bir darbe yaptýlar.

Bir zamanlar her yerde Türk milletinin parçasý sayýlan devletlerin (kafkaslar) hepsi birleþik Suriye devletinin parçasý oldu darbelerle, bu darbeleri Amerika birleþik devleti gibi bazý Avrupalý devletler de destekledi gizi gizli ama.
Açýktan ise, “biz siyasi hükümetin yanýndayýz demiþler.
Atatürk’e dair kitaplar, fotoðraflar ve posterler bulundurmak en büyük suç ülkede, özellikle Osmanlý’ya dair belgeler bulundurmak, hepsini birleþik Suriye hükümeti ordusu yakýp yok etti.
Bir zamanlar Bulgaristan’da zorla Türk’lere isim deðiþikliði yaptýrýrlarmýþ, eski komünist ülkelerde. Bulgar faþist yönetimi.
Altan alta, her þey isim deðiþtirmelerle, (gönüllü ya da gönülsüz) tabelalara Arapça sözler koymakla baþlamýþ ve baþlar. Sinsilik böyle bir þey.

Türkler de Türk isimlerini koymasýný yýllar önce yasakladý Birleþik Suriye iktidarý.
Ajan, ispiyoncu var her yerde, Türkler Türk’leri yakalatmak için çýrpýnýyor, ihbar edenlere büyük paralar veriyor Birlikleþik Suriye polisi.

Türkler para gelirse nerden gelirse gelsin diye bakmýþlar olaya en baþta, Suriyeliler çalýþýr bize katlý saðlar, tarým iþçiliði yaparlar diye söylemlerde bulunmuþlar, yoksa tarým biter,

o zamanki siyasi iktidar, halk da Suriyelilere evleri yüksekten kiraya vermiþ, esnaf da müþteri var diye sevinmiþ, bunlar iyi insanlar, zor durumdalar, sahip çýkalým söylemler,

“Müslüman de din kardeþiyiz” söylemlerini saçýp durmuþlar her yerde. “Arapça kuran dilidir demiþler, kutsaldýr.”
O zamanlar Chp diye solcu bir parti varmýþ, o da Arapça tabelalar kaldýrýlmamalý demiþ, gerici hükümete en büyük desteði vermiþ.

Türklerin bebek doðurma oranlarý düþerken bütün mülteciler tavþanlar gibi doðurup durmuþ. Çoðalmýþlar otlar gibi.

Eðer bir yerde Türkçe konuþurken birileri yakalanýrsa linç ediliyor, ara ara bu haberler ekrana geliyor, Türkçe konuþmak büyük suç, Türkçe konuþursan Allah’a küfretmiþ gibi muamele görürsün, vatan hainisindir. Türkçe konuþurken bir yerleri bombalamýþ gibi muamele görürsün.

Çok eski zamanlarda Chp adýnda solbir parti varken ona muhalif gibi görünen bir sað parti: Akp varmýþ. Akp denen partiyi kuran adamlar
Daha önce bir parti kurmuþ, partiyi ustalarýnýn (liderleri) ellerinden çalmýþlar. Seçimde de müthiþ hile yapmýþlar, salak sol parti sandýklara sahip çýkmamýþ, herkesi kandýrmýþlar.
Bu güya yeni, modern kafalý ama dindar adamlar hakkýnda gazeteciler þöyle demiþ en baþta: “Bunlar iyi adamlar, bunlar çok iyi, bunlar dinci ya da yobaz deðil, bunlar darbe falan yapmaz, bunlar bu ülkeyi geliþtirecek.”
Böyle ve buna benzer laflarla o partiyi yüceltmiþler.

Sonra darbe yapmýþ fetö diye bir dinci grup, bunlarý da var eden akp’miþ, iktidarý ele geçirmek için kardeþler kavgaya baþlamýþ. Lider de demiþ: sokaklara çýkýn vataný savunun, tabi lider filan yok ortalýkla, saklanýyor. Bir sürü saf ve inançlý adam, kadýn genç öldürülmüþ. Gaza gelen iyi yürekliler.
Sonra Akp þampiyon ilan edilmiþ, kahraman.
Darbecileri engellemiþ filan.
Bir zamanlar kol kola, kardeþ bildikleri saydýklarý bütün adamlarý terörist edip hapse týkmaya baþlamýþ.
“Ah bu zalim laikler baþýmýzý örtmemizi istemiyorlar, üniversiteye almadýlar bizi, okuyamadýk! Bunlara lanet olsun diyen tipler, özellikle bunlar Birleþik Suriye darbesinin gerçekleþmesinde en mühim destekçi olmuþlar.


Romanýný yazayým mý?

Ýsa Kantarcý



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gelecek kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þeftali Bahçesinde
Teneke Surat
Ýlk Aþk
Üç Kýzýn Yalnýzlýðý Yaz Gecesinde
Ýyi Kýzlar Severken
Parti
Yaþlý Moruðun Kýz Kaçýrma Giriþimi
Kimseyle Vuruþmayýn
Küçük Þeyler
Ýki Yalnýz

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atlar ve Ýnsanlar (Aþýklar Ýçin)
Dað Köyünde Kýz Kardeþler (Burma Kadayýf)
Genç Kýzlarýn Ýç Dünyasý ve Dýþardakiler
Ýstanbul Sözleþmesi
Zor Durumlarda Karakterini Koru
Saplantýlý Aþk ve Yapayalnýz Günler
Daðýýn Atmosferine Kapýlan Kýzlar
Tramvay Eleþtirisi: En Azýndan Bir Sýðýr Bilinci
Kara Þimsek ve Kardeþleri
Bir Kýzla Bir Erkeðin Dostluðu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Göðsümde Ateþ Böceði Gibi Parlayacak [Þiir]
Kapý Açan, Cebrail [Þiir]
En Güçlü Yerin [Þiir]
Hayraný Olduðum Tek Þey [Þiir]
Rüya Tarlasýnda Bitmiþ Bir Kýz Gördüm [Þiir]
Þimdi Yak Bir Sigara [Þiir]
Bir Kedi Bir Fikir Meme [Þiir]
Sahil Olduklarýný Hatýrla [Þiir]
Remzi [Þiir]
Seni Mutlu Edeceðim [Þiir]


Ýsa Kantarcý kimdir?

yazar

Etkilendiði Yazarlar:
jack london


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýsa Kantarcý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.