..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Zaman dostluðu güçlendirir, aþký zayýflatýr. -La Bruyere
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Fantastik Roman > Erdem Ýlker




26 Aralýk 2023
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 7  
7. BÖLÜM: ÝNTÝKAM

Erdem Ýlker


7. BÖLÜM: ÝNTÝKAM


:AAC:
Kimsesizler mezarlýðýna hoþ geldiniz gençler.


Kadýn bilgisayarýnýn baþýnda klavyeye hiçbir þekilde bakmadan oldukça hýzlý bir þekilde hikayesini yazmaya devam ediyordu. Bulduðu her fýrsatta yazýp geçimini ve hatta lüks yaþamýný da bunun sayesinde kazanýyordu. Tarzý cinayet romanlarýydý ve bazen araya gizli, ufak tefek ipuçlarý ile kendi iþlediði cinayetleri, ya da katillere kendi cinayet motivasyonlarýný da giydirmeyi ihmal etmiyordu.

Tanrý nýn yarattýklarýný beðenmeyip ve aþaðý bulup kendi yarattýðý karakterler ile zamanýný geçirmeyi tercih eden genç kadýn yazýsýna devam ederken birkaç dakikada bir çalýþmasýný kaydediyor ve bilgisayarýn þarj durumunu da aktif olarak takip ediyordu. Elektrikleri kesilmiþ ve bilgisayarýn þarjý da artýk bitmek üzereydi. Çalýþmayý buluta da kaydetti ve artýk ekrana bakarak beklemeye baþladý. Nihayetinde bilgisayar kapandýðýnda baktýðý yerde geriye sadece kendi yansýmasý kaldý.

Yüzünün her yerinde estetik olan ama bunu iþinin en iyilerine yaptýran kadýn ekrandaki aksinde ‘’güzel’’ yüzünü incelemeye daldý. Sonra da bilgisayar ekranýnýn güzelliðini yansýtmadaki yetersizliðinden sýkýlýp çalýþma odasýndaki mumlarý yaktýktan sonra telefonunu açtý.

Selfie çekmek için harika bir ýþýklandýrma.

Sabah uyanýp ilk iþi makyajýný yapmak ve dýþarý çýkmayacaðý halde güzelce süslenerek giyinmek ve 1 þiþe þarap eþliðinde romanýnýn yazýmýna dalmak ve bunu rutine baðlamak olan kadýn çalýþma masasýný arka fon olarak ayarlayýp bir resim çekti ve hemen

‘’ Bazý güçler yeni romanýmýn gecikmesini istiyor, ama moral bozmak yok, chin up ’’

yazdý ve sosyal medyada paylaþtý.

Bazý güçler gerçekten de hareket halindeydi ama konu romanýný yazýp yazmamasý deðildi.

Bardaðýn dibini fondipledi ve kanepeye uzandý, gelen yorumlarý takip ediyordu, son kitabý ile alakalý yorumlara baktý. Gözlerine inanýlmaz bir aðýrlýk çöktü aniden, hiç uykusu olmadýðý halde. Bir kâbusa doðru çekiliyordu ve farkýndaydý, bazen yaþardý bunu. Uyur uyanýk gözleri odanýn çalkalandýðýný görüyor, midesi bulanýyor kulaðýnda bir çýnlama bir výzýltý dolaþýyordu.

Karabasan…

Kendini bir mezarlýkta buldu, mezar taþlarý ortasýndan ikiye açýlmýþ kitaplar þeklindeydi. Her birinde öldürdüðü insanlarýn adý yazýyordu. Havadaki iðrenç kokuyu duyumsayabiliyordu kâbus olmasýna raðmen, sonra üstüne bir karaltý geldiðini gördü. Kâbusu gören bedeni nefes almakta çok hafif zorlanýrken, ruhu ise soðuk bir karaltý ile kýskývrak yakalanmýþtý. Yüzünün birkaç santim önünde karaltý bir sýfat kazandý. Sýfat insan yüzüne benziyordu ama devamlý deðiþiyordu. Gözler deðiþip duruyordu, burun ve aðýz, yüzde kâh sakallar peyda oluyor, kâh tertemiz bir yüz çýkýyordu.

Öldürdüðü insanlar.

Yüzü oluþturan kesimler asimetrik olarak deðiþtiði için, bir kurbanýnýn gözüne diðerinin burnu baþka birisinin aðzý denk gelerek geçiþler olduðu için ortaya son derece ürkütücü ve anormal bir görüntü çýkýyordu.

Kadýn ise hiç korkmadý.

Bir abide gibi sadece bunun olup bitmesini bekliyordu, soðukkanlýlýðý karabasaný bile yordu.

Geri çekildi ve boþ bir mezar gösterdi, yýðýlý topraðýn üstünde de içine ölüyü gömdükten sonra dikilecek tabela vardý, tabelada sadece 0 rakamý vardý yazýyordu.

Karaltý dile geldi, lafýný söyledi ve kâbus bitti.

‘’ Kimsesizler mezarlýðýna hoþ geldin, sonun burasý olacak ve senin hikayeni ben bile anlatmýycam, intikam bizimdir’’

Kadýn hiç irkilmeden, korkup titremeden karabasanýn etkisinden çýktý ve kabustan uyandý. Çok nadir olarak birkaç günde bir içtiði sigarasýnýn olduðu çalýþma masasýnýn çekmecesine doðru uzandý, sigarasýný yaktý ve sandalyeye oturdu.

Elektrikler geldi, ev aydýnlandý.

Malikâne…

Kadýn hiçbir þey olmamýþ gibi bilgisayarýný açtý, sigarasýndan bir fýrt daha çekip yazýsýna geri döndü. Ýnsani emareler göstermiyordu.
      ***

Hayalet kâbus aleminden kendi alemine, grup arkadaþlarýnýn yanýna düþtü. Nefes nefeseydi ve çok yorulmuþ ve hatta korkmuþ bir hali vardý. Diðer kurbanlarýn hayaletleri baþýna üþüþtü ve hep bir aðýzdan farklý kelime tercihleri ile ne olduðunu anlatmasýný istediler.

‘’ Onu çektim, yüz yüze geldik, dibindeydim, gözlerinden içeri baktým ve bir ruh göremedim. Korkunç bir boþluk vardý sadece, korkmadý, kalp atýþlarý hýzlanmadý bile, nefesi ayný kaldý. Þaþýlacak bir þey, bu kadýn bir can taþýyor evet ama cani birisi, ruhsuz sadece ve sadece niyetten ibaretti içi. Ýstekler arzular ve bunlarý gerçekleþtirmek üzere alev alev yanan bir niyet.’’

‘’ Kötü niyet ’’

Baþka bir hayalet çaresizce çöktü yere. Bu karabasan yönteminden aslýnda bir sonuç bekliyordu. Ama katili beklenenin binde birini bile vermemiþti.

‘’ Biz bunu nasýl öldüreceðiz peki? ’’

Hayalet bir sigara yaktý. Yorgun bir günün sonunda evine varmýþ, bacaklarýný uzatmýþ ve biraz rahatlýk konfor arayan evin çilekeþ babasý gibiydi.’’ Bilmiyorum ‘’ dedi.

Diðer kurbanlarýn hayaletleri de birbirlerine boþ gözlerle bakýyorlardý. Profil olarak birbirine benzeyen, þýk giyinmiþ, öyle yaþamaya çalýþmýþ insanlarýn ruhlarýydý bunlar. Ama ölmüþ olmanýn ve arada kalmanýn yýpratýcý etkisi üstlerinden baþlarýndan belli oluyordu. Yýllardýr ayný kýyafetle sokakta dilenen tipler gibilerdi üstleri baþlarý.

‘’ Burasý kimsesizler mezarlýðý. En karanlýk, en musibet ruhlar burada olmalý. Bir bilen olmalý, soramaz mýyýz, davet edemez miyiz herhangi birisini? Yardým alamaz mýyýz? ‘’

Hayalet sigarasýný iþtahla son bir nefes kalana kadar körükledi ve ‘’ hayýr ‘’ dedi.

‘’ Evet ama hayýr, onlarý uyandýrmak istemezsin. Var bildiðim bazýlarý, bakma öyle mal mal anlamýyorusun var bir tanesi ama yararýndan çok zararý olabilir, bu riski ne kendimiz ne de yaþayanlar adýna almamalýyýz, alamayýz?’’

Risk falan hiçbirinin umurunda deðildi, intikamlarýný almak ve sonsuz huzura kavuþmak istiyorlardý.

‘’ Ben alýrým bu riski, kimi kastettiðini de biliyorum. Kelime intikamdý hatýrla, kelime söylendi bize kabir konuþtu, demek ki bu olabilir. Yöntemi ya da kimin yardýmýyla olacaðý önemli deðil, önemli olan olmasý’’

Hayalet ayaða kalktý, sinirliydi. Bu çýkýþý yapan hayaletin karþýsýna dikilip yakasýna yapýþtý ve ileri geri silkelemeye baþladý.

‘’ Hayýr dedim, burasý benim mekâným. Burada benim dediðim olur. Burayý ben biliyorum ve siz bilmiyorsunuz. Bildiðinizi sandýðýnýz þey ise yanýltýcý. Böyle bir risk alamayýz.’’

Konuya hiç vakýf olmayan kurbanlardan birisi lafa girdi. ‘’ Kimden bahsediyoruz, kim neyi biliyor ben anlamadým. Biri açýklasýn lütfen.’’

Hayalet kurbanýn yanýna gitti. ‘’ Bir katil, yaþayanlarýn ve ölü olanlarýn bile katili, milyonlarca insanýn katili, masum temiz ruhlarýn katili, buraya türlü efsunlarla ve lanetlerle gömüldü kimse bilmiyor burada olduðunu, çok uzun yýllardýr böyle yüz yýllardýr, onu huzursuz eder de uyandýrýrsak çok piþman olabiliriz’’

Etrafýndaki kalabalýktan artýk sýkýlmýþtý, biraz normal hissetmeye ihtiyacý vardý. Yeni planlar yapmak, yeni þeyler düþünmek ve bir gece sonra tekrar buluþmak üzere grup ayrýldý. Hayalet yalnýz kaldý. Etrafý þöyle bir dolaþtý ve hikâyesini anlatabileceði birisini aradý.

05476

Buldu.

Þöyle istifini bir düzeltti, aðýz spreyi sýktý biraz ferahlama adýna. Telefonunu sessize alýp cebine koydu ve elini de cebine sokup havalý bir duruþ pozisyonu aldý ve yeni bir hikâye anlatmak için artýk hazýrdý. Farkýnda olmadýðý þey gruptaki diðer kurbanlarýn hayaletleri þu an yapmamalýyýz dediði þeyi ondan habersiz yapmaya hazýrlanýyordu.

Sesi baya gür çýkmýþtý…

Kimsesizler mezarlýðýna hoþ geldiniz gençler.





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik roman kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 1
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 18
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 21
Kimsesizler Mezarlýðý 3. Sezon Bölüm 22
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Finali
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 19
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 10
Kimsesizler Mezarlýðý 3. Sezon Bölüm 26
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 17
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 2

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kimsesizler Mezarlýðý 3. Sezon Bölüm 25

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Zaman Yolcusu [Öykü]
Gerçek [Öykü]
Ýbret [Öykü]
Yoksun [Öykü]
Selen [Öykü]
Mutluluk ve Huzur [Eleþtiri]
Coðrafya - Aþk - Kader [Eleþtiri]
Muasýr Medeniyete Erme [Eleþtiri]
Ölüm ve Ýhtimaller Üzerine [Eleþtiri]
Ölümü Unutarak Yaþamak [Eleþtiri]


Erdem Ýlker kimdir?

Hakkýmda bilmek istediðiniz her þey, duymak dahi istemediðiniz her þeyle birlikte bu hikayelerin, kitaplarýn içine daðýlmýþ durumda. Buraya onlarla alakalý damýtýlmýþ bir özet çýkartýp yazmak sizi kolaycýlýða yönlendirmek olur. Buraya gelenlerin tek bilmesini istediðim sizler için aldýðým riskler. Karanlýk hikâyeler anlatmak, garip öyküler yazmak, fantastik, gerilim ve korku dünyasýnda olmak zihni türlü düþünce yapýlarýna girmeye, olgularý sorgulamaya, dünyayý ve hayatý baþka bir gözle bakmaya itiyor insaný. Hem de metrobüse canhýraþ bir þekilde binmeye çalýþan magandanýn arkadan çýlgýnca içeriye doðru itmesi gibi. Bunun sonucu olarak da ortaya hikâyelerle birlikte bazen monolog beyin fýrtýnalarý da çýkýyor. Ýþte bu noktada ben, bizzat kendim, þahsým ve ötekilerim ile fikir birliðine vardýðýmýz þu oldu. Bazý karalamalarý, bazý hikâye ve kitaplarý paylaþalým ve ben olmayanlar da okusun. Okusun ve her kitap ya da hikâye ya da makale ile bir yolculuða çýksýn. Karanlýk, kasvetli, içinde yabancý hissedip keþfetmeye bazen korkacaðýnýz, bazen sabýrsýzlanacaðýnýz dünyalara yolculuðunuzda kolay gelsin. Merakýna engel olamayanlarý ve belasýný arayanlarý tüm yollarýn kesiþtiði o soðuk yerde bekliyor olacaðým.

Etkilendiði Yazarlar:
stephen king, j.r.r tolkien, isaac asimov


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Erdem Ýlker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.