..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Iþýk verirseniz, karanlýk kendiliðinden yitecektir. -Erasmus
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Fantastik Roman > Erdem Ýlker




26 Aralýk 2023
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 10  
10. BÖLÜM: MEZAR NO: 0 ( SEZON FÝNALÝ )

Erdem Ýlker


10. BÖLÜM: MEZAR NO: 0 ( SEZON FÝNALÝ )


:AJF:
Kimsesizler mezarlýðýna hoþ geldiniz gençler.

Hayalet bir farklý görünüyordu, mutlu, kendinden emin, artist bir yüz ifadesi vardý üstünde.

‘’ Bu mezarlýkta gençler, katiller yatýyor. Katiller ve maktuller, zalimler yatýyor, kimsenin ziyaret etmek istemediði, varlýðýný bile unutmak istediði kiþiler yatýyor. ’’

Arkasýndaki tabelalarla dolu araziyi gösterdi. Sayýsýz kabir vardý. Gece karanlýðý dolunay ýn ýþýðýna yenik düþmüþ, bu metruk mezarlýðý, bu hayaletli mezarlýðý, bu belalý mezarlýðý meraklý gözler için görünür hale getirmiþti. Gündüz güneþinde saklanan ne kadar tekinsiz ruh, ne kadar karanlýk iblis var ise gece karanlýðýnda burayý panayýra çeviriyordu, onlarý görmeye meraklý olanlar, ya da görünmek istedikleri zavallý kiþiler için.

Hayalet sakin adýmlarla tabelalarýn arasýnda, hiçbir özelliði olmayan, köþe kenar olmayan, tam da kalabalýklar arasýnda kaybolmalýk sýradan bir yerde bir tabelanýn önünde durdu.

‘’ Bu mezarlýkta, benim katilim yatýyor… ’’

Topraða tek bacaðýndan saplanmýþ mavi tabelada diðerlerinin aksine tek bir rakam vardý.

Sýfýr.

‘’ Birkaç saat önce geldi kendisi, içinde onun ruhsuz bedenini istila etsin diye çaðrýlmýþ bir ruh ile. ’’

Birkaç saat Önce:

Hayalet kadýna baktýðýnda ‘’o ’’ nun içine girdiðini fark etmiþti. Bedeni tam anlamýyla yönetemiyordu. O zalimliðin ete kemiðe bürünmüþ hali olan kadýnýn içinde belli ki ciddi bir hakimiyet mücadelesi yaþanýyordu bir yandan.

Kadýn ‘’ bu oyuncak çok sinirli ’’ dedi. Konuþan aslýnda içindeki ‘’o ’’ küçük kýzdý.

Hayalet ‘’ o zaman bir an önce hadi ‘’ dedi ve yolu gösterdi. Kadýn da ayaklarý geriye süre süre yürüyerek peþinden gelmeye baþladý. Kadýnýn diðer kurbanlarýnýn hayaletleri çok yaklaþamýyordu korkudan.

Kadýn için hazýrlanan boþ mezarýn yanýna geldiler. Küçük kýz aðlamaklý bir sesle ‘’ ama çok karanlýk bu, çok güçlü, oynamýycam artýk yaa ‘’ dedi.

Hayalet ’’ Dur, son bir adým kaldý hadi, gel þu çukura saklan ’’ dedi.

‘’Saklambaç oynarýz ’’

Mezarýn içini göstermiþti. Kadýn dudak büzdü kaþlarýný da aþaðý indirip. ‘’ Peki ’’ dedi. Mezarýn içine yattý.

‘’ Beni kimse göremez, beni kimse bulamaz ’’

Diðerleri de artýk cesaret bulmuþtu. Mezarýn etrafýnda toplaþtýlar ve kadýna bakmaya baþladýlar. Ýþte sonu geliyordu artýk. Yapmalarý gereken son bir adým kalmýþtý. Son bir irade göstergesi. Kadýn ýn kafasý saða sola oynuyordu, gözleri birbirinden baðýmsýz yuvarlak hareketler yapýyor yüzünde ani tikler oluyordu. Küçük kýz bu bedene hakim olmakta çok zorlanýyordu, belki de þimdiye dek hiç zorlanmadýðý kadar.

Hayaletler el ele tutuþtu, mezarýn etrafýnda bir çember oluþturdular, hepsi birden tek bir irade, tek bir istek, tek bir hareket için tüm ruhaniyetlerini zorluyordu. Kazýlan mezarýn topraðý hemen çukurun yanýnda bir tepecik halinde duruyordu. Tüm dikkatler oradaydý. Ama yaprak kýpýrdamýyordu. Dakikalarca o topraðý çukura geri devirmek için odaklandýlar.

Nafile.

‘’ olmayacak, müdahale edemiyoruz, yapamýyoruz ’’

Hayalet çemberi kýrdý, zaten el ele tutuþmak çok salakça gelmiþti. ’’ Biz yapamayýz o yapabilir ’’

‘’ Hadi çýk artýk onun içinden, o kalsýn orda biz senle oynayalým. ’’

Küçük kýz nihayet azad edilmiþ gibi anýnda terk etti kadýnýn bedenini ve diðerlerinin yanýnda gözüktü. Saçlarý terden ýslanmýþ yüzüne yapýþmýþ, sanki saatlerce koþmuþ da yorulmuþ gibi nefes alýp veriyordu

Kadýn özgür kaldýðý anda gözlerini açtý, artýk onlardan biri dokunduðu için hepsini görebiliyordu. Öldürdüðü tüm kurbanlarý, tüm o ýzdýraplar, o ölü gözler, yitik canlar þimdi çukurun tepesinden kadýna bakýyordu. Kadýn cebinden büyük bir iðne çýkardý ve gülümsedi.

‘’Devam edelim mi? ‘’

Küçük kýz sabit durduðu halde birden dolunay ýþýðý sanki sadece onun üstüne vurmuþ gibi görüldü. Gölgesi oluþtu ve devleþti. Çukurun üstüne doðru yükseldi ve binlerce kiþi ayný anda hep bir aðýzdan söylüyormuþ gibi ‘’ etmeyelim, hiç eðlenmedim pis ‘’ dedi ve çukur toprakla doldu, etraftaki mezarlarýn üstünden bile toprak parçalarý yuvarlana yuvarlana üstüne geldi kabrin ve diðerlerinden çok daha yüksek oldu çukuru kapatan yýðýn.

Kadýn birden üstüne yýðýlan topraðýn altýnda kaldý ve bir süre çabalamaya çalýþtý kurtulmaya.

Ýmkânsýzdý…

Çabalamayý hemen býraktý, gelen ölümü karþýladý, kabullendi ve kendince bir gurur ile sabit durarak, çýrpýnýp kendini bozuntuya vermeden öylece kaldý. Artýk nefes alýp vermekle, yiyip içmekle, yazýp çizmekle, yaþayýp öldürmekle iþi bitmiþti.

Final…

Tüm hayaletler sýra dýþý bir þeyin olmasý korkusuyla uzun bir süre mezarý gözleriyle izledi takip etti, hiçbir þey olmadý. Küçük kýz hariç mezarýn baþýndaki tüm hayaletlerin katili ölmüþtü…

Birkaçý dizleri üstüne çöktü ve aðlamaya baþladý, bir tanesi güldü sevinçten, derin bir nefes çekenler oldu. Bizim hayalet ise tabii ki bir sigara yaktý ve katilinin kabrinin üstüne oturdu. Normalde bu mezarlýða birisi gömüldüðünde onun ruhu ile sohbet eder, onun hikâyesini dinler ve sonra da ona mezara yatýp huzura kavuþana kadar eþlik ederdi. Ama bu kadýnýn öldüðü andan itibaren bir ruhu ortaya çýkmadý.

     ***
‘’ ve bu gençler, onun bir huzur bulamayacaðý anlamýna geliyor. ’’

Hayalet katili ile alakalý hikâyeyi de iþte böyle anlatmýþtý. Alýþkanlýðý olduðu üzere hikâyesini anlattýðý mezarýn topraðýný sevdi. Kafasýný saða sola salladý. Tabelasýnda temizleyecek toz toprak kalýp kalmadýðýný kontrol etti.

‘’ Burasý kimsesizler mezarlýðý, burada katiller, maktüller, caniler, faniler, unutulanlar, unutulmak istenenler, hainler, zalimler var. Ama bunlarýn her birisi kimsesiz olsalar bile bir ruha sahipler ve bu ruhlarý bir þekilde düzene kavuþmuþ durumda. Ama bu 0 bu dediklerime asla kavuþamayacak, çünkü onun bir ruhu bile yoktu. ‘’

Artýk yüzündeki görmüþ geçirmiþ ifadeye de güvenerek laflarýný vakur bir þekilde bitirdi.

‘’ Hepimiz kocaman bir hikâyenin parçalarýyýz, yaptýklarýmýzla ve yapmadýklarýmýzla ve eninde sonunda hikâyenin bir sonu var. Sonlarda da huzur vardýr. Yeter ki ruhunuzu kaybetmeyin, bu da size son sözüm, tabi þimdilik. Çünkü benden o kadar kolay kurtulamazsýnýz. ’’

Hayalet programýný bitirince dadandýðý metruk eve döndü ve telefonundan gruba baktý, gruptaki kendisi hariç herkes ayrýlmýþtý. Grubu sildi.

‘’ iðneci maðdurlarý ’’ grubu silindi gitti.

Kadýn öldükten sonra kendisi hariç tüm hayaletler varlýklarýnýn sebebine ulaþmýþ gibi tepelerinden doðan bir ýþýk tarafýndan yutulmuþ, silinip gitmiþlerdi. Bizim hayalet ise son sigarasýný içip ayný kadere ulaþmayý beklerken sap gibi kalmýþtý.

Sigarayý yere atmýþ, þaþýrmamýþçasýna gülümsemiþ ve hikâyelerini anlatmaya devam etmiþti, tabii ki kendi katilinden baþlayarak.

‘’ Bencil orospu çocuklarý, þerefsizler ’’ dedi sinirle, baþýnda oturduðu masaya yumruðunu vurdu. Masanýn tabi bundan pek haberi olmamýþtý. ’’ Belayý baþýma sarýp gittiler ‘’

Bela…

O…

Küçük kýz artýk dýþarýdaydý ve yeni oyunlar, yeni oyuncaklar peþindeydi çünkü.










Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik roman kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 1
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 18
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 21
Kimsesizler Mezarlýðý 3. Sezon Bölüm 22
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 7
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Finali
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 19
Kimsesizler Mezarlýðý 3. Sezon Bölüm 26
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 17
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 2

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kimsesizler Mezarlýðý 3. Sezon Bölüm 25

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Zaman Yolcusu [Öykü]
Gerçek [Öykü]
Ýbret [Öykü]
Yoksun [Öykü]
Selen [Öykü]
Mutluluk ve Huzur [Eleþtiri]
Coðrafya - Aþk - Kader [Eleþtiri]
Muasýr Medeniyete Erme [Eleþtiri]
Ölüm ve Ýhtimaller Üzerine [Eleþtiri]
Ölümü Unutarak Yaþamak [Eleþtiri]


Erdem Ýlker kimdir?

Hakkýmda bilmek istediðiniz her þey, duymak dahi istemediðiniz her þeyle birlikte bu hikayelerin, kitaplarýn içine daðýlmýþ durumda. Buraya onlarla alakalý damýtýlmýþ bir özet çýkartýp yazmak sizi kolaycýlýða yönlendirmek olur. Buraya gelenlerin tek bilmesini istediðim sizler için aldýðým riskler. Karanlýk hikâyeler anlatmak, garip öyküler yazmak, fantastik, gerilim ve korku dünyasýnda olmak zihni türlü düþünce yapýlarýna girmeye, olgularý sorgulamaya, dünyayý ve hayatý baþka bir gözle bakmaya itiyor insaný. Hem de metrobüse canhýraþ bir þekilde binmeye çalýþan magandanýn arkadan çýlgýnca içeriye doðru itmesi gibi. Bunun sonucu olarak da ortaya hikâyelerle birlikte bazen monolog beyin fýrtýnalarý da çýkýyor. Ýþte bu noktada ben, bizzat kendim, þahsým ve ötekilerim ile fikir birliðine vardýðýmýz þu oldu. Bazý karalamalarý, bazý hikâye ve kitaplarý paylaþalým ve ben olmayanlar da okusun. Okusun ve her kitap ya da hikâye ya da makale ile bir yolculuða çýksýn. Karanlýk, kasvetli, içinde yabancý hissedip keþfetmeye bazen korkacaðýnýz, bazen sabýrsýzlanacaðýnýz dünyalara yolculuðunuzda kolay gelsin. Merakýna engel olamayanlarý ve belasýný arayanlarý tüm yollarýn kesiþtiði o soðuk yerde bekliyor olacaðým.

Etkilendiði Yazarlar:
stephen king, j.r.r tolkien, isaac asimov


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Erdem Ýlker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.