..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan özgür doðar, ama her yaný zincire vurulmuþtur. -Rouesseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Fantastik Roman > Erdem Ýlker




27 Aralýk 2023
Kimsesizler Mezarlýðý 3. Sezon Bölüm 28  
28. BÖLÜM: ÝRADE SAVAÞI

Erdem Ýlker


28. BÖLÜM: ÝRADE SAVAÞI


:ACD:
Kimsesizler Mezarlýðýna hoþ geldiniz gençler.

Ne için geldiniz, ne oldu. Mevzu nerden nerelere geldi. Hani biz bu mezarlýkta yatanlarýn hikayelerini dinleyecektik. Hani insan ne yaparsa ya da neye maruz kalýrsa soluðu burada alýr, baþýna ne gelir ne gelmiþtir bunlarý dinleyecektiniz? Hiç mi bir þey bu hayatta ya da ölümde ya da ölümden sonra, ilan edildiði gibi, planlandýðý gibi gitmez?
Birileri için gidiyor olabilir. Sizler bizler için deðil.
Kimsesizler mezarlýðýnýn metruðu için hiç deðil. Tabi ta ki bugüne kadar. Þimdilik iþler yolunda, planý týkýrýnda gidiyor.

Bir detay hariç.

Hani var ya þu yeni moda olup türeyen laf ‘’ sen harika bir detaysýn ‘’ diye. Buradaki hallolmayan detay öyle pek ‘’harika’’ falan deðil farkýndasýnýz.
Küçük kýz…

Nefret bir insan olsaydý, vahþet mesela ya da kana susamýþlýk, vahþi bir çýlgýnlýk da diyebilirsiniz, iþte tüm bunlar toplanýp bir insan olsalardý eðer…
O insanýn hayaleti iþte bu kýz olurdu zaten.
Þimdi gökyüzünde olan biteni izliyordu küçük kýz. Oyun arkadaþlarýnýn gidiþini izledi önce, sonra da kendisine cici anne almayý düþündüðü sonradan sýkýlýp vaz geçtiði kadýnýn Vlad tarafýndan tüketiliþini izledi.
Keyifle…

Yeni bir oyun öðrenmiþti.
‘’ Ne harika, ne harika ‘’ diye ellerini çýrpýyordu olan biteni izlerken. Sonra kendinden bahsedildiðini duydu, iyice kulak kabarttý…
‘’ Daha bitmedi Vlad, daha elebaþlarý var’’ dedi metruk. Artýk ayaða kalkmýþtý, kendisini daha saygýn bir þekilde göstermek adýna kravatýný düzeltti. Yeni bir sigara yaktý. ‘’ Onu da hallet, sonra da gidelim, bu iþ bitsin ‘’ dedi.
Vlad býyýðý ile oynuyordu. ‘’ Küçük bir kýz diyorsun, tüm bu sirk ucubesi hayaletleri salan ‘’

Birbirlerine karþýlýklý olarak konuþuyorlardý. Aralarýnda birkaç metre kadar mesafe vardý. Metruk Vlad’ ýn son dediðini onaylarcasýna baþýný sallarken içtiði sigaranýn dumanýný üfledi. Duman birden karanlýkta oldukça görünür hale geldi.
Bir ýþýk…

Sanki gökyüzünden ikisinin arasýna fener tutuluyormuþ gibi ya da yerden gökyüzüne ýþýktan bir direk dikilmiþ gibi görünüyordu ve sonrasýnda da o ýþýkla birlikte küçük kýz itfaiyeci direðinde kayanlar gibi döne döne aralarýna indi. Ýner inmez de eliyle burnunu kapatýp sigara dumanýna tepki gösterdi. Yüzü pek nadir zamanlarda görüldüðü gibi sevimli görünüyordu. Duman yüzünden o yüzü ekþitti ve Hayalet’ e eliyle böyle pýt diye vurdu.
‘’ Ýðrenç kokuyor‘’ dedi.

Vlad kýzýn yüz hizasýna inmek için bir dizinin üstüne çöküp kýzý kendine çevirdi. Küçük kýz ‘’ Selam ‘’ dedi incecik sesiyle. Metruk küçük kýz görmeyecek þekilde Vlad’ a kaþ göz iþaretleri yapýp duruyordu. ‘’ bu iþte lan, bu iþte bu bu ‘’ demek istiyordu ama diyemiyordu.
Mevzuyu anlayan Vlad kýzýn gözlerinin içine baktý. Kýz da Vlad’ ýn…
Zaman durmuþ gibiydi bir an için. Sonra da aniden 32x hýzla akar gibi oldu. Vlad kýzýn boynuna atýldý. Keskin diþlerini kýza saplamak ve onu o yapan her þeyin özünü almak için.

Elektrikle çarpýlmýþ gibi savruldu ruhu, ama kýzýn da caný yanmýþ gibiydi. Güçlü iradesi Vlad’ a boyun eðmedi. Vlad’ ýn gücü de küçük kýza sökmedi ve savrulduðu yerden öfke ile geri kalktý. Küçük kýz da o sevimliliðini yitirmiþ, yine o berbat ve korkutucu görünümüne bürünmüþtü.
‘’ Bu ne lan böyle, ben böyle bir þey görmedim ‘’ diye aðzýndan tükürükler saçarak baðýrdý Vlad. Küçük kýz da bu oyundan eðlenmemiþti. Caný sýkýldýðýnda ortalýðý çok fena karýþtýrabilen bir kötü ruh için þu anda içinde bulunduðu can sýkýntýsý leveli oldukça yüksekti.
Oldukça…

Vlad’ ýn yanýnda belirdi birden bire. Birbirlerine bakmaya baþladýlar. Kýzýn gözleri de Vlad’ ýn ki gibi alevler saçmaya baþladý.

Bir irade savaþý baþladý.

Kendilerini geniþ bir düzlükte birbirlerini süzerlerken buldular. Vlad’ ýn arkasýnda karanlýk suretlerden oluþan bir ordu vardý. Küçük kýzýn ardýnda da gündelik sýradan kýyafetlerin içinde sýra dýþý, çarpýk suratlý, aðzýnýn suyunu tutamayan tuhaf yaratýðýmsý insanlardan oluþan bir ordu vardý. Ýkisi de birbirini gösterdi iþaret parmaklarý ile ve ordular birbirine girdi.
Kimin kimi öldürdüðü, fýþkýran kanlarýn havada uçuþan organlarýn kimlerden koptuðu belli deðildi. Vlad ve küçük kýz ordusunu izleyen komutanlar gibi birbirlerine girmiyor, beraberinde getirdikleri güçlerin mücadelesini takip ediyorlardý sadece.

Dýþ dünyada bir saniye kadar süren kapýþma onlarýn irade savaþýný verdiði alemde günlerce sürecek olabilirdi.
Hayalet ise zevkle sigarasýný içip daireler üflüyordu bunlarý izlerken…





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik roman kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 1
Kimsesizler Mezarlýðý 3. Sezon Bölüm 22
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 18
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Finali
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 21
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 7
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 10
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 2
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 19
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 17

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kimsesizler Mezarlýðý 3. Sezon Bölüm 25

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Zaman Yolcusu [Öykü]
Gerçek [Öykü]
Ýbret [Öykü]
Yoksun [Öykü]
Selen [Öykü]
Coðrafya - Aþk - Kader [Eleþtiri]
Mutluluk ve Huzur [Eleþtiri]
Muasýr Medeniyete Erme [Eleþtiri]
Ölüm ve Ýhtimaller Üzerine [Eleþtiri]
Gerçek [Eleþtiri]


Erdem Ýlker kimdir?

Hakkýmda bilmek istediðiniz her þey, duymak dahi istemediðiniz her þeyle birlikte bu hikayelerin, kitaplarýn içine daðýlmýþ durumda. Buraya onlarla alakalý damýtýlmýþ bir özet çýkartýp yazmak sizi kolaycýlýða yönlendirmek olur. Buraya gelenlerin tek bilmesini istediðim sizler için aldýðým riskler. Karanlýk hikâyeler anlatmak, garip öyküler yazmak, fantastik, gerilim ve korku dünyasýnda olmak zihni türlü düþünce yapýlarýna girmeye, olgularý sorgulamaya, dünyayý ve hayatý baþka bir gözle bakmaya itiyor insaný. Hem de metrobüse canhýraþ bir þekilde binmeye çalýþan magandanýn arkadan çýlgýnca içeriye doðru itmesi gibi. Bunun sonucu olarak da ortaya hikâyelerle birlikte bazen monolog beyin fýrtýnalarý da çýkýyor. Ýþte bu noktada ben, bizzat kendim, þahsým ve ötekilerim ile fikir birliðine vardýðýmýz þu oldu. Bazý karalamalarý, bazý hikâye ve kitaplarý paylaþalým ve ben olmayanlar da okusun. Okusun ve her kitap ya da hikâye ya da makale ile bir yolculuða çýksýn. Karanlýk, kasvetli, içinde yabancý hissedip keþfetmeye bazen korkacaðýnýz, bazen sabýrsýzlanacaðýnýz dünyalara yolculuðunuzda kolay gelsin. Merakýna engel olamayanlarý ve belasýný arayanlarý tüm yollarýn kesiþtiði o soðuk yerde bekliyor olacaðým.

Etkilendiði Yazarlar:
stephen king, j.r.r tolkien, isaac asimov


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Erdem Ýlker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.