Bir gün karşıma biri çıkacak ve bana: "Herşey olması gerektiği gibi olmaktadır, efendim" diyecektir. -A. Ağaoğlu, Yazsonu |
|
||||||||||
|
şaşırma hemen!.bu benim makarnasız zamanımın hasret kokan haberi!..yani diyorum ki; hiç kimse bana iki paket makarna hediye etmeyince; kapanmış saydım makarna fabrikasını!..😀 eeee!..seçimler yaklaşıyor!.seçim demek, makarna demekti ya; belki iki paket makarna hediye ederler bana da!..bekliyorum açıkçası!.eğer ederlerse, peynirlisini pişireceğim!.bir topak beyaz peynir, iki tutam maydonoz, yumurta büyüklüğünde tereyağ kattımmı içine; dokunma keyfime!.tabii alabilirsem peynir ile tereyağını!.alamazsam eğer, suda kaynatıp, avuçlayarak yiyeceğim işte!.ne o öyle çatal kaşık kullanmak; ilkel insanım ben, ellerim ne güne!.el’lerle yemekten iyidir en azından de mi, elle yemek yemek!.. kömür yatakları çöktü!.. bu da ikinci yürek sızısı haber!..üşümüşlüğümün can pazarı!..dışarda kar var, dışarda buz salkım saçak, dışarda rüzgar kum fırtınası!.onca bekledim, hiç görmedim kapımın önüne yıkılan kömür torbalarını!..öyle bir içime oturdu, öyle bir içime oturdu sormayın gitsin!..”onlara var da, bana yok mu” şarkısını söyledim durdum, gece boyu!..çünkü; güneş ısısıyla ısınıp uyudum akşama kadar; gece söyledim şarkımı!.gündüz düşlerimi sormayın birader; anlatırsam gülersiniz, anlatmayacağım, beklemeyin boşuna e mi!.. eee...seçim var ya; beni de görür mü acep kömür çuvalları!..😀eğer görürse; gündüz yerine gece uyuyacağım bu kez; söz!.. bunları yazdım ama, asıl yazmak istediğim şey; çorba bardağı!.. bu da ne demeyin hemen; anlatacağım. geçen gün, şehrin en işlek caddesinden pazara gidiyoruz, yanımda eşim!.bir baktım bir uzun kuyruk!..merak ettim, ne kuyruğu olduğunu!.aaa!..ne göreyim; kağıt bardaklar içinde çorba dağıtıyorlar!.bardağını kapan, meydandaki oturma yerlerine oturup içiyor!.yahu dedim, çorba yerine birer paket Torku peyniri dağıtsaydınız ya!. ya duydular, ya da duymazlığa geldiler; ses yok!.. e yani, artık iş bardakla dağıtılan çorbaya kadar düştüyse; demek ki hem makarna fabrikaları kapatılmış, hem de kömür yatakları çökmüş !.. bu durumda ben boşuna beklemiş olacağım kömür ile makarnayı, de mi!...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |