Yaşamın tanımı yoktur. -Halikarnas Balıkçısı |
|
||||||||||
|
değerini bilmeyenlere, bilmek istemeyenlere duyurulur!.. dedikten sonra, bir delilik de ben yapayım dedim.😀tabii ki, benim deliliğim Atatürkümün yaptığı o kocaman, o bir milleti yeniden yaratmak gibi akıllı deliliğin yanında toz parçası bile olamaz...benim deliliğim benim kadar olur bir kere...çünkü ben, insan nesli içinde, adı insan tarafından konulan bir noktayım sadece...uzayıp giden bir cümlenin öznesi bile olamam...hatta o cümlenin ünlemi bile olamam...çünkü, o uzun cümlenin hem öznesi, hem ünlemi olan tek bir kişiyi bilirim ve tanırım; Atatürk... şimdi geleyim benim bugünkü deliliğime: biliyorsunuz son zamanlarda uçan şeyler görmeye başladık, memlekette!..sanki baharla birlikte her şey havalanmaya başladı...kuşlar bir taraftan,ölümler bir taraftan,siyasi hakaretler bir taraftan, döviz bir taraftan(!), zamlar bir taraftan, halka yapılan yardımlar(!) bir taraftan!..kimi yukarı doğru uçuşuyor,kimi aşağıya doğru...aynen kar taneleri!..amaa öyle kar taneleri gibi beyaz, kristal değil bunlar; hepsi simsiyah!.. simsiyah dedim ya, takıldım bu rengin peşine, koşuyorum!..ayaklarım kıçıma değiyor koşarken!..rap rap rap!..ayaklarım, öyle bir vuruyor ki yere, çukurlar oluşuyor toprakta!..oluşan her çukura ölümü gömüyorum!..ölülerle doluyor toprağım...hep dua mı okuyacağım arkalarından deyip, bir başka işe koyuluyorum...işim evimdeki bütün kitap sayfalarını, gazetelerini, dergilerini, naylonlarını dövvüzz denilen paralar büyüklüğünde kesiyoruum kesiyorummmmm...yığıyorum!..kimisi dolar oluyor, kimisi yuro, kimisi sterlin, kimisi dinar, kimisi ruble... ne çok zenginim artık, ne çok deli, ne çok uçan biriyim artık!. bu da benim deliliğim olsun!..😀😀😀
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |