..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir takým þeyler görürsünüz ve "Niye?" diye sorarsýnýz. Ben ise bir takým þeyler düþlerim ve "Niye olmasýn?" diye sorarým. -George Bernard Shaw
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Özcan Nevres




4 Temmuz 2003
Memleketimden Manzaralar  
Özcan Nevres
Alanya’da kural tanýmazlarýn zýkkýmlandýklarý biralarýn þiþelerini iade etmektense saðda solda býraktýklarý þiþeleri, ailesinin geçimine katkýda bulunmak için toplayan on iki yaþýnda bir çocuk bazý vicdansýzlarýn


:AHBA:
Memleketimden Manzaralar
tecavüzüne uðruyor. Seks ve tecavüz. Ýkisi de birbirlerine taban tabana zýt iki olgu. Tecavüz aðýr bir suçtur. Yapan bedelini aðýr öder. Bunca aftan sonra ortada aðýr bedel ödeme gibi bir olgu kalmadý ama, biz yine öyle olduðunu sanmaya devam edelim. Seks ise iki karþý cinsin birbirlerine olan ilgilerinin ve sevgilerinin son aþamasýdýr. Eðer iki taraf birbirlerine karþý ilgi duymuyorlarsa, aralarýnda bir sevgi baðý kurulmamýþsa zorla yapýlan bir seksin ne zevki olur. Zorla yapýlan bir iliþkide biri azap duyarken , diðerinin yaptýðý hayvanca davranýþtan baþka bir þey deðildir. Bu nedenle tecavüze karþý aðýr müeyyideler konulmuþtur. Ne yazýk ki artýk ülkemizde her ne yapýlýrsa yapýlsýn yapanýn yanýna yaptýðý kar olarak kalmaktadýr. Çok merak ediyorum. Ülkemizden baþka, verilen cezanýn üçte ikisi meþruten tahliye saçmalýðýndan sonra bile bu kadar sýk af çýkaran baþka bir ülke var mý? Olduðunu da sanmýyorum.
Dün gece sitemiz ile yaný baþýmýzdaki sitenin iki davetsiz konuðu vardý. Ýki sitenin araba park alanýna birer lüks araba býrakýlmýþtý. Ýkisi de Pejaut marka arabalar. Arabalarýn ikisi de Balkan ailesine ait. Arabalar çalýnýp sitelerin park yerine býrakýldýktan sonra hýrsýzlar sahibine telefon açýp fidye istemiþler. Her zaman adam veya çocuk kaçýrýlýp fidye istenirdi. Belli ki fidyecilikte yeni bir iþ kolu doðmuþ. Ne olursa olsun çal, kaçýr ve fidye iste.
Neyse ki araba sahibinin arabasýnda unuttuðu cep telefonu iþe yaramýþ. Telefon sayesinde arabalarýn Silivri’nin Kumluk mevkiinde olduðu anlaþýlmýþ. Bu nedenle arabalarýn bulunmasý fazla zaman almadý. Jandarma gerekli incelemeleri yapýp parmak izlerini de aldýktan sonra arabalar sahibine teslim edildi.
Dünya gazetesinin temsilcisi Feza Behiye Kaya hanýma köylülerimizden biri sormuþ. “Belediye seçimleri niye yapýlýyor? Bir belediye baþkanýný seçmek için onca para harcanýyor. Sonunda baþkanlýðý en çok para harcayan kazanýyor. O halde bu seçim neden yapýlýyor? Bir ihale açýlsýn. En çok parayý veren belediyeye baþkan seçilsin” diyor. Ne dersiniz? Güzel bir fikir deðil mi? Bu sayede seçimler sýrsýnda harcanan onca kötü sözleri dinlemek zorunda kalmaktan kurtulmuþ olmaz mýyýz?
Her zaman yazýyorum. Yasalar, kurallar ve yasaklar uygulamak için konulur. Oysa ne uyan var ne de uygulayan. Bu gün Kumluk mevkiinde denize girenleri korkutan bir maganda vardý. Sürat teknelerinin sahile yüz metreden fazla yaklaþmasý yasak olmasýna raðmen maganda kiþi sürat teknesiyle yüzenlerin arasýna dalmaktan hiç çekinmedi. Hani nerede sahil güvenlik? Sahil güvenlik þikayetçiler için üç beþ telefon numarasýný belirli yerlere koyamaz mý? Bu gün yüzenlere rahatsýzlýk veren magandayý þikayet etmek isteyen çok kiþi vardý ama,þikayet edilecek numarayý bilmediklerinden sadece seyretmekle yetinmek zorunda kaldýlar.
Yaz mevsiminin en vaz geçilmez meyvesi karpuz. Her övün sofralarýn baþ tacý. Ne hikmetse kimi yerde kilosu 290 bin lira, kimi yerde 650-700 bin lira. Kamyonlarda gezdirilip satýlanlarsa genelde tazeliðinden eser kalmamýþ karpuzlar. Þok maðazasýnda 290 bine satýlan karpuzlar kapýþýldý. Bu gün Þok’a karpuz almaya gittiðimde tek bir karpuz kalmamýþtý. Neyse ki yarýn gelecekmiþ. Nedense bazý satýþ yerleri sürüm denilen kavramdan nasiplerini almamýþlar. Bu yüzden uzun süre beklemekten bozulmaya yüz tutmuþ karpuzlar seyyarlara devredilip elden çýkarýyorlar. Eski bir karpuz üreticisi olarak karpuz satýn alacaklara bir önerim var. Karpuz alýrken sapýna bakýnýz. Kurumuþ, ya da burulmuþ saplýlarý kesinlikle almayýnýz. Unutmayýn, taze tüketilen meyveler bayatýndan çok daha yararlýdýr.
Bu sýcak yaz günlerinden karpuzu sofranýzdan eksik etmeyiniz. Karpuz tüm sindirim sistemini temizleyen çok yararlý bir meyvedir. Ha birde orta yaþýn üzerindekiler, lütfen öðlen saatlerinde güneþte fazla kalmayýnýz ve tansiyonunuzu sýk sýk ölçtürünüz.
Saðlýklý güzel bir yaz dileðiyle
          Özcan Nevres
ozcannevres@hotmail.com



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Baykuþ ve Serçeler
ADD nin Uyarýlarý
Bozuk Orman Arazisi Arýyorum
Bir Ýstek Üzerine
Uyan Ey Türkiye Uyan
Televizyonda Ýçine Eder Haným
Küçükçekmece Gölü
Yeni Yýla Bakarken
Dürüst Olabilmek
Ýþkence Suç Mu

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bilim Nereye Gidiyor?
Siyasetin Ýçinden
Pazar Günkü Gezimiz
Çok Sevmiþtim Bu Kenti

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Acýlarla Yaþamak [Þiir]
Özleyiþ [Þiir]
[Þiir]
Bir Dosta Mektuplar 1 - 12 [Þiir]
Sevgiliye [Þiir]
Seni Düþündüm Yine [Þiir]
Alýn Götürün Beni Dalgalar [Þiir]
Ah Bu Sensizlik Yok Mu [Þiir]
Bir Rüzgardýr Yaþamak [Þiir]
Uyan Be Memet [Þiir]


Özcan Nevres kimdir?

1958 de gazetecilige basladim. O zamandan beri yazmaktayim.

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþar Kemal, Ümit Yaþar Oðuzcan Fazýl hüsnü Daðlarca


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özcan Nevres, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.