..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Umutsuzluğa düşmeyin. -Charlie Chaplin
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Şiir > Başkaldırı > Kâmuran Esen

8 Kasım 2001
Albümdeki Resimler  
Ben / dalından kopmuş bir çiçeğim / Sen çiçeğini düşürmüş bir dal.

Kâmuran Esen

:GCJA:

ALBÜMDEKİ RESİMLER

Ben / dalından kopmuş bir çiçeğim
Sen / çiçeğini düşürmüş bir dal.
Bize / yaptı yapacağını
Zalim sonbahar.

Zaman mahzenine depoladık
Boynu bükük hatıraları / yıllanmış şarap gibi
Çözdükçe dolaşan bir yün yumağı elimizde
Çözmeye çalıştıkça
Yeni düğümler oluşuyor yüreğimizde.

O eski günlerin güneşi yok artık üstümüzde
Kısık bir gaz lâmbasının ışığı gibi
Yüzümde geziniyor sönük alevler.
Bahar / yapmıyor baharlığını
Isıtmıyor yaz güneşi
Kendisine yüklenen görevi unutmuş
Kaytarmakta / yalancı mevsimler.

Albümdeki resimlerle birlikte
Solup gitti yaşadığımız o güzel günler.
Ağzı yok / dilsiz / kör ve sağır
Her şeyden habersiz o zavallı resimler!
Ancak / aşkımızı
Bir tek onlar
Bir tek onlar sahiplendiler.

.Eleştiriler & Yorumlar

:: :)
Gönderen: soner soner / Düzce/Türkiye
6 Aralık 2007
yazıyorsun hocam. :)

:: tüylerim ürperdi
Gönderen: Evren İÇENER / Bursa/Türkiye
17 Ağustos 2005
Çok güzeldi ..

:: dalllardan sarkan hayatlar
Gönderen: ufuk / ısparta
10 Mayıs 2004
duygularınızla demlenen bu şaraptan bir yudum aldım ama doğal olarak çok keskindi. ben ısparta'da süleyman demirel üniversiresinde tarih son sınıf öğrencisiyim. edebiyat soluklandığım ikinci hayatım diyebilirim. yazarlı başvurumu bu sayfaya yaptım ama üye yazar girişi sayfası açılmadığı için giremiyorum. hoşçakalın hocam saygılarımla...

:: İşte şiir!
Gönderen: İlke Ersoy / İstanbul
21 Şubat 2004
Nasıl güzeldi, nasıl güzeldi!!! Yüreğinize sağlık Kamuran Esen...Ne vakit altında imzanız olan bir eser görsem, son cümleyi veya son dizeyi okuduğum zaman damağımda kalıyor tadı, yine başa dönüp, yine okumak hissi sarıyor beni...Kaleminize ve yüreğinize sağlık.Sevgiler.

:: Günler de resimler gibi.. Sessiz, boynu bükük..
Gönderen: A.Uğur Olgar / Silifke/Mersin
6 Nisan 2003
Merhaba sevgili Kamuran, Yapıtlarınızı inceledim, sizin gibi usta ve duyarlı bir şair ve yazarla tanışmama vesile olan dizelere, satırlara teşekkür ettim. Dün Tayyibe ile telefonda konuştuk, sizden de söz ettik, kulaklarınız çınlamıştır belki.. Sayın arkadaşım, çok güzel yazıyorsunuz, bu güzelliklerin sürmesini ve kolaylıklar diliyorum. "Albümdeki Resimler" adlı şiiriniz ise sözcüğün tam anlamıyla mükemmel. İnternete ne denli teşekkür etsek azdır, olmasaydı sizin gibi yetenekli ve değerli dostları belki tanıyacaktık, ama gecikerek.. Şiirdeki betimlemeler çok güzel, anlamlı. İmgeler yerli yerinde kullanılmış, konu çok güzel. Kutlarım, emeğine, yüreğine sağlık. Gerçekten de günler de resimler gibi sessizce yaşlanıyorlar, geçiyorlar yalnız.. Gittikçe daha çok sararıyorlar, biz yaştakilerin sararan günleri gibi..Resimlerin de hazan mevsimi oluyor ömürlerinde.. Tayyibe dost\'a çok çok selamlarımı iletiniz lütfen. Sevgiyle ve şiirle kalınız hep. A.Uğur Olgar

:: Çiçeğini Düşürmüş Daldan Kâmuran Es
Gönderen: Elçin Orhan / Aydın/Türkiye
21 Eylül 2002
Resimlere bakıpta hangimiz düşünmedik bunları, ama kimse sizin kadar güzel dile getiremedi, sanırım. Şiir hiç bitmesin istiyor insan okurken, zaten bir süre bitmiyor benim için. Son noktayı koyduğunuz yerden başlangıca dönüyorum. Sizi okumak hem güzel, hem keyif veriyor.Birini özlemenin kitabını da “SENİ ÖZLEMENİN KİTABINI YAZABİLİRİM “ de ki kadar güzel yazılabilir. Özlem çekenlerin elçisi oldunuz. Yüreklere dokunan kaleminiz hiç tükenmesin. Sevgi ve Saygılarımla ELÇİN......

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın başkaldırı kümesinde bulunan diğer yazıları...
O Beklenen Hiç Gelmeyecek
Sevgililer Günü Kim / Ben Kim!
Ayrılığın Soyadı Unutulmaktır
Biz Anneler Günü Nedir Bilmedik ki Hiç
Yaşadıkça ve Sevdikçe
Kimse Bilmez...
Annemin Göğsünde İki Irmak Vardı
Hayırsız Fidan...
Ölümden Korkmamın Sensin Sebebi
Kalbim / Kalbin

Yazarın şiir ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Dönüşü Olmayan Gidiş
Seni Özlemenin Kitabını Yazabilirim
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın
İşte Gidiyorsun
Gelseydin Eğer
Ne Zaman Seni Düşünsem
Çek Beni İçine Bir Nefeste
Sığınacağım Başka Yürek Yok
Uykularında Sev Beni
Uykuların Kaçarsa Gece

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Farzederek Yaşayamazsın [Öykü]
Kiralık Evin Şartları........... [Öykü]
Yanmayan Bir Ampulden Nasıl Mutlu Olunur [Öykü]
Bir Doğum Günü Öyküsü [Öykü]
Sen Bir Garip Çingenesin / Nene Gerek Gümüş Zurna ! [Öykü]
Bir Boyama Kursu Öyküsü [Öykü]
Ağır Misafir [Öykü]
Çocukluğumdaki Çerçiciler Ve Düğünler [Öykü]
Kadın Hastalığı [Öykü]
Yağmur , Güneş , Rüzgâr ve Babam [Öykü]

Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdıklarımı okuyucularla paylaşmak amacıyla buraya gönderiyorum. Yıllardır, yerel bir gazeteye haftalık köşe yazıyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalışıyorum. Yayımlanmış Kitaplarım: -Şiirlerle Öyküler - şiir / Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumağı - şiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlığı Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalım Uğurcuğum- deneme , anı / --Senfoni Yayınları ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüğü - Baskıya hazırlanıyor

Etkilendiği Yazarlar:
Okuduğum her yazardan veya yazıdan etkilenirim. Bende bir etki bırakmayacak, herhangi bir şey öğretmeyecek bir yazı düşünemiyorum.

yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.