"Hemen yüzüne gül suyu seperek Leyla'yı ayılttılar." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun |
|
||||||||||
|
Genç kızlık hayallerimi Sokaklarında büyüttüğüm Onsekiz yaşımı / kalabalığında kaybettiğim şehir! Şimdi / aynaları Yüzümü yansıtmayan vefasız! İçinde kaybolduğum bu girdap Sen misin? Eski bir dostunu görmezden gelen Vefasız bir dost gibisin. Bu şehir / sen olamazsın Beni unutamazsın. Saçlarımda beyaz çiçekler Kattettiğim onlarca yıl ceplerimde Kök salsam da derinliklere / yararı yok Dallarımı kırdı rüzgârlar Meyvelerim koparıldı teker teker Bozamadım doğanın yazgısını. Batmaya yüz tutmuş güneşimin Çoktan yitirdim ışıltısını. Sırtını dönmüş vefasız şehir! Bana bunu yapmayacaktın! Beni unutmayacaktın. Oysa ben / sana sarılıp Oyuncağını kaybetmiş bir çocuk gibi Ağlayacaktım. Sana / gençliğimi Genç kızlık hayallerimi Hangi sokağında bıraktığımı soracaktım. Oyalanırken çocuksu hayallerle / sokaklarında Sen de düşürdüm gönlümü / sevdalara, Yaktım yüreğimin ucunu Bir gönüle Senin azgın denizlerinde demir attım. Senden gönderdim uzaklara sevdiğimi Sınadım sabrımı, Sende / sevdiğimin yollarına baktım. Dersen ki / unut gitsin! Kolay değil / unutamam. Hele hele Kanımda ateşler yaktığım Onsekiz yaşımı sende bırakamam.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |