Tanrı insanı yarattı, insan da sanat yapıtını. -Oscar Wilde |
|
||||||||||
|
İki buğday başağıydık biz. Toprak anamızdı bizim Güneş babamız. Gün geldi boyun eğdik Fırtınaya, rüzgâra Ortaktı yazgımız. Ses vermedi bulutlar. Unuttular bizi kavurucu sıcakta. Hasret kaldık bir damla suya Haftalarca sürdü yürek yangınımız. Sonra yağmur el verdi, Güneşle aydınlandı karanlıklarımız. Toprak doyurdu Boy verdik gökyüzüne Ağırlaştı başaklarımız. Başaklarımızda arttıkça yükümüz Eğdik başımızı toprağa, Doğuracak bir ana gibi Başaklarımızda büyüyordu karnımız. O zaman anladık ki,vakit tamam Yaklaşmakta hasat zamanımız. Esen rüzgârda Dayadık gövdelerimizi birbirine Bazen sarıldık, Biliyorduk ki bitecekti bir gün Uzun sürmeyecekti aşkımız. Tarlada bir altına dönüşünce varlığımız Bastılar tırpanı belimize, Koptu gövdemizden başaklarımız. Soyunduk,dökündük binlercemiz Belki milyoncamız. Utandık çıplaklığımızdan Kalmadı el değmedik bir yer bedenimizde, Böylece çok gerilerde kaldı Toprak üstündeki hayatımız. Nasıl oldu bilmiyorum İşte o çıplaklıkta kaybettim seni. Bulamadım buğday taneleri arsında, Kara bir yılan gibi Çöreklendi başımıza ayrılığımız. İkinci bahar geline Yine toprağa saçtılar beni. Sakladı soğuktan,rüzgârdan O bereketli,merhametli toprağımız. Baharda uyanıp yeşerince bir gün, Bir ses duydum yanımda Sıcacık,incecik,tanıdık bir ses. Diyordu ki bana: “Ben yanındayım işte. Yeniden başlayacak Yarım kalan aşkımız.” Sendin o, Benim eski sevdiğim! Altın sarısı buğday başağım! Haydi gel, sarılalım. Harman gelene, Tırpan belimize inene dek Ayrılmayalım.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |