..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam hoþtur, ölüm rahat ve huzurludur. Zor olan geçiþtir. -Asimov
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Özcan Nevres




17 Ocak 2004
Ýnsanlar Yaþadýkça  
Özcan Nevres
Çok okuyan mý, çok yaþayan mý? bilir diye henüz hangisinin doðru olduðu belirlenmemiþ bir soru sormuþ atalarýmýz. Kimilerine göre çok okuyan, kimilerine göre ise çok gezen bilir.


:BJAI:
Ýnsanlar Yaþadýkça

Çok okuyan mý, çok yaþayan mý? bilir diye henüz hangisinin doðru olduðu belirlenmemiþ bir soru sormuþ atalarýmýz. Kimilerine göre çok okuyan, kimilerine göre ise çok gezen bilir. Bu soruya nedense yaþ faktörü eklenmemiþ. Cemal Kutay'ý, Kurtuluþ Savaþý gazilerimizi dinlerken hep bu yaþ faktörü kafama takýýr. Ýþin doðrusu insan yaþadýkça nelerle karþýlaþýr ve ne çok olaylardan ders alýr. Günü geldiðinde de aldýðý derslerle genç nesillere ýþýk tutmaya çalýþýr. Amcama yaþýn kaç oldu diye sorduðumda doksana bir kaldý demiþti. On beþ gün oldu o biri tükettiði. Bende de yaþ yetmiþe bir kaldý. Bu güne kadar günlük tutmadým. Bundan sonra da tutacaðýmý sanmýyorum. Oysa tutsaydým ne kadar iyi olurdu. Yaþadýklarýmý unutmam diyordum. Yaþananlar unutulmuyor ama yaþanan olaylardaki kahramanlarýn adlerý ve yaþanan tarih unutuluyor. Eðer günlük tutsaydým unutma bir sorun olmayacaktý.

Manþet gazetesinin Silivri temsilcisi Kaan Göktaþ'ý Çevre Derneði lokalinde yaptýðýmýz þiir gecelerinde tanýmýþtým. Odukça sessiz, sorulmadýkça hiç konuþmayan bu genç arkadaþýmýzýn da gazeteci olduðunu öðrendiðimde çok þaþýrmýþtým. Zira gazeteci olan kiþilerin genelde çeneleri düþük olur. Onun köþesinde yazdýklarýný okudukça o sessiz yapýnýn altýnda bir cevher yattýðýný öðrenmiþ oldum. Adama bir yaþýma daha girdim dedirtecek bir geliþmeydi bu. Kaan kardeþimize basýn hayatýnda baþarýlarýnýn devamlý omasýný dilerim.

Silivri CHP yönetiminin her etkinliðini telefonuma gönderilen mesajlarla öðrenirdim. sayýn Teoman Aydan yönetimi oluþturulduktan sonra mesaj listesinden çýkarýlmýþ olmamýn çok önemli bir nedeni vardý. Her salý gecesi yapýlan toplantýlara davetli olurdum. Yönetimin istifasýndan sonra, özellikle Mehmet Sevigen'in giriþimiyle Ýstanbul il baþkanlýðýnýn oluþturduðu Ankara destekli yönetimi Sayýn Selami Deðirmenci ve kader birliði yaptýðý arkadaþlarý bu tarzda oluþturulan yönetimi kabul etmeyeceklerini söylemesiyle gerginleþen ortamda söz almýþtým. Ben de parti yöneticiliði ve parti baþkanlýðý yaptým. Hiç bir zaman tepeme paraþütle adam indirlmesine izin vermedim. Silivrili CHP liler kendi yöneticilerini seçmekten aciz mi ki; tepeden adam indirerek yeni yönetimi oluþturmak istiyorlar. Silivrili partililer kendi yöneticilerini kendileri seçmelidirler demiþtim. Benden sonra söz alan sayýn Deðirmenci yaptýðý sert konuþmayla ipler iyice gerildi. Ýl yönetiminin Sayýn Teoman Aydan'ý yönetimi kurmak üzere atamasý sonucunda ipler koptu ve Deðirmenci arkadaþlarýyla birlikte Genç Partiye transfer oldu.

Deðirmenci'nin partisinden istifa edip ayrýlmasýna, yüreðinde baþkanlýk hevesi taþýyanlarýn sevinmelerine neden oldu. Oysa bu sevinenlerin görmek istemedikleri bir hesap vardý. Sayýn Deðirmenci, barajýn altýnda kalan partisi CHP ye raðmen üçüncü dönem baþkan seçilmeyi baþarmýþtý. Büyük bir olasýlýkla bu baþarýsýný Genç Partide de sürdürecektir. Baþardýðý takdirde yüreðinde baþkanlýk sevdasý yaþatanlar avuçlarýný yalayacaklardýr. Gönül yýllarca CHP de yöneticilik yapmýþ biri olarak Silivri belediyesini CHP lilerin almasýný ister. Solda birliðe razý olmayan, Silivri'nin simge ismi Selami Deðirmenci ile barýþma yollarý aramayan bir baþkanla bu isteðin olmayacaðý çok açýk þekilde görülmektedir. Kendi aralarýnda birlik saðlayamayan bir yönetim kendi dýþýndakilerle birliði nasýl saðlasýn? Üstelik önümüzdeki yerel seçimin çok büyük önemi olduðunu Atatürkçü ve Cumhuriyetçi seçmenlerin çok iyi bilmesi gerekir. Bu seçimde laik devlet yönetimi oylanacaktýr. Ömer Dinçer ve onun gibi düþünenlere ya hayýr, ya da evet denilecektir. Bu nedenle tüm Atatürkçülerin çok sýký çalýþmalarý, hem de birebir çalýþmalarý gerekir. AKP nin elindeki iktidar silahýný etkisiz hale getirmek için gereken yapýlmalýdýr. Eskiden propagandalar aþ, iþ ve ucuzluk üzerine kahvehanelerde, meydanlarda yapýlýrdý. Oysa þimdi AKP liler ev ev dolaþýlarak herkese mavi boncuklar daðýtýlýyorlar. Diðer partililerin de ev ev dolaþarak belediyelerde iþçi sayýsýnýn sýnýrlý olduðunu, bu sýnýrýn aþýlamayacaðýný anlatmalarý gerekir. Halkýn da boþ vaatlerle karýn doymayacaðýný bilmesi gerekir. Ýþsizliðin umarý belediyelere kapak atmak deðildir. Ekonomik kalkýnmadýr. Enflasyonun yüzde yirminin altýna düþmesini büyük baþarý olarak gösterenlere sormalarý gerekir. Düþen enflasyon benim cebime ne koydu? Hani iþ nerde aþ nerede?

Aklýn ve mantýðýn egemen olacaðý bir seçim dileðiyle

Özcan Nevres 15/01/2004



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Baykuþ ve Serçeler
ADD nin Uyarýlarý
Bozuk Orman Arazisi Arýyorum
Bir Ýstek Üzerine
Uyan Ey Türkiye Uyan
Televizyonda Ýçine Eder Haným
Küçükçekmece Gölü
Yeni Yýla Bakarken
Dürüst Olabilmek
Ýþkence Suç Mu

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bilim Nereye Gidiyor?
Siyasetin Ýçinden
Pazar Günkü Gezimiz
Çok Sevmiþtim Bu Kenti

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Acýlarla Yaþamak [Þiir]
Özleyiþ [Þiir]
[Þiir]
Bir Dosta Mektuplar 1 - 12 [Þiir]
Sevgiliye [Þiir]
Seni Düþündüm Yine [Þiir]
Alýn Götürün Beni Dalgalar [Þiir]
Ah Bu Sensizlik Yok Mu [Þiir]
Bir Rüzgardýr Yaþamak [Þiir]
Uyan Be Memet [Þiir]


Özcan Nevres kimdir?

1958 de gazetecilige basladim. O zamandan beri yazmaktayim.

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþar Kemal, Ümit Yaþar Oðuzcan Fazýl hüsnü Daðlarca


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özcan Nevres, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.