..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir şey yaşam kadar tatlı değildir. -Euripides
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Öykü > İronik > ömer kırat




10 Mayıs 2005
Dünden Sonra Yarından Önce  
Sığınak Şövalyeleri

ömer kırat


Bush'un Rusya gezisinin ve 2. Dünya Savaşı Zaferi kutlamalarının beni yazmaya zorladıkları bir hikâye...


:BADF:
Geçmişte bir yerlerde…

Duvardaki harita eskimişti. Üzerinde yapılan işaretlemelere, işaret etmelere, dokunuşlara ve kızgınlık anlarında fırlatılan eşyaların yıpratıcı etkilerine maruz kalmıştı. Yüzeyi, üzerine çizilmiş Dünya’nın gerçekte sahip olduğu engebelerden daha fazlasına sahipti. Normalde olmayan sıra dağlar, vadiler, platolar oluşmuştu haritanın buruşuk yüzünde…
Odadaki diğer buruşuk yüzün sahibi olan adam, yüzündeki ifadeyi daha da memnuniyetsiz bir hale getirdi. Haritaya daha doğrusu Dünya’ya tiksinerek bakıyordu. Kısa bir süre önce avucundaki topraklarda, artık ordusunun yenilgisini kutlayan insanlar vardı.
Nerede hata yapmıştı. Düşünceleri ve uygulamaları kusursuzdu. Yani Yahudilerin iğrenç yaratıklar olduğunu kim reddedebilirdi ki… Ya da demokrasinin, kendisini iktidara getirmekten başka, ne faydası vardı? Komünistlere karşı savaşması da hata olamazdı. Gerçi bazı generalleri O’nu, Sovyetlere saldırmaması konusunda uyarmıştı ama komünistler özgür dünyayı tehdit ediyordu. Durdurulmaları gerekiyordu.
Bu gezegeni, tek çatı altında toplama hayalleri yıkılmıştı. Tek bir dilin (Almanca’nın) olduğu, dev Alman şirketlerinin serbest ticaret yaptığı, Enerji kaynaklarının Alman kontrolünde olduğu bir dünya hayali uçup gitmişti.
Şimdi bomboş sığınağında, yalnız başına oturup, diğer sığınaktaki dublörünün intihar etmesini ve resmen öldüğünün açıklanmasını bekliyordu. Tehlikeli olmasına rağmen, biriyle konuşma ihtiyacı hissetti. Odadaki telsizin başına geçti ve radyo dalgalarını taradı…

Gelecekte bir yerlerde…

Duvardaki büyük ekran cıvıl cıvıldı. Işıklar parlıyor, renkler dans ediyordu. Dünya’nın küçültülmüş versiyonundaki gökyüzü, uçan cisimler ve onların kesik çizgilerle belirtilen rotalarıyla doluydu. Sadece bu da değil, her uçan cismin indiği noktada, çiçek şekillerine benzeyen, kırmızı, sarı, dairesel şekiller oluşuyordu. Genelde büyük şehirlerin olduğu noktadakiler kırmızı, kırsal alandakiler sarıydı. Ekran renkten renge giriyordu.
Odada, yüzü renkten renge giren diğer şey ise bir insandı. Kelimenin tam anlamıyla “bir” insan… Tek ya da son da diyebilirdiniz. Ekrandaki haritaya, şaşkınlıkla ve korkuyla bakıyordu. Olay, bu noktaya nasıl gelmişti. Nerede hata yapmıştı?
Teröristlere, yani Müslümanlara karşı harekete geçmek hata olamazdı. Hele ki 11 Eylül’den sonra… Gerçi o olay, daha önceki dış politikaların sonucuydu ama o zaman başkan o değildi. Babası ve diğerleriydi. Dolayısıyla onlardan sorumlu tutulamazdı. Saddam’ı ve Osama’yı da kendileri yaratmışlardı. Fakat onların: Demokrasi Aşığı, Amerikan Sempatizanı, Özgürlük savaşçıları olmaları gerekiyordu.
Hem nükleerleri ilk onlar ateşlememişlerdi. İranlılar, nedense, Amerikan askerlerini ağırlamak istememiş ve en ağır silahlarını kullanıp, onları buharlaştırmışlardı. Ardından, idam fermanlarını imzaladıklarını anlayıp, İsrail ve Türkiye’ye fırlatmışlardı son nükleerlerini… Ne de olsa üretmek için o kadar uğraşmışlardı, kullanmadan ziyan olmasını istememişlerdi. İsrail, Hindistan, Çin ve Rusya’nın ardından, düğmeye basma sırası tekrar Amerika’ya gelmişti. O da oyunu sert oynamıştı.
Şimdi, bu süper güçlü sığınakta, tek başına kalmıştı. Biriyle, tabi hayatta kalan biri varsa, konuşmak ihtiyacı duydu… Elinin altındaki modern iletişim aygıtlarının başına oturdu. Herhangi bir sinyal aradı…

Hiçbir yerde…

—Sesimi duyan var mı? Herhangi biri…
—Kimsin!
Dedi bir ses… Aksanından Alman olduğu anlaşılıyordu.
—Ben… Ben Bush! George Duble “v” BUSH!
—Ne tuhaf bir isim... Benimki Adolf! Asil Ariyan kanından Adolf HİTLER!

Bush, cevap karşısında şaşırdı. “Hitler mi? Aman tanrım. Bula bula kendini Hitler sanan bir kaçık buldum.” diye içinden geçirdi. Fakat konuşacak başka birini bulamamaktan korktuğu için devam etti…

—Demek Hitler’sin! Neyse artık kim olduğunun pek önemi yok. Hiçbir şeyin önemi yok. Hatta çoğu şeyin önemini bırak, kendisi bile kalmayacak her şey bittiğinde… Sanırım bu savaş, yaptıklarımızın sonuncusu olacak. Eee söyle bakalım Hitler (!) İngilizceyi nereden öğrendin?
—Genç ve aptalken öğrenmiştim. Tabi, siyasi hayatımda başka bir ülkenin dilini konuşabilmem, savunduklarıma ters düşeceği için bunu gizledim. Artık bir önemi yok. Bu savaşın her şeyi mahvettiğine katılıyorum ama son olduğuna katılmıyorum. Reich, küllerinden yeniden doğacak!
—Ooo anlıyorum. Sen 2. savaştan bahsediyorsun. Peki, 3. hakkında ne diyeceksin? Bildiğim kadarıyla Avrupa da yok oldu, Amerika gibi…
—Üçüncü savaş mı? Amerika gibi mi? Dalga mı geçiyorsun!
—Sakin ol Führer… Sanırım nükleer bomba denen şeyi duymuşsundur.
—Ya! Tabi ki… Fakat elde edemedim! Belki birkaç tane olsaydı yenilmezdim. Mesela Normandiya’yı açıkhava fırınına çevirirdim. Tabi Stalingrat’ı da…
—Haklısın. Nükleer güç, sadece tek kişinin elindeyse işe yarayabilir. Çünkü bu konuda tekel değilseniz ve nükleer güç kullanarak problemi çözmeye çalışırsanız, işe yaramıyor. Nükleer güç kullanmak, tahtadaki problemi çözmek için, tahtayı silmeye benziyor ya da yakmaya. Neyse… İşte biz, bunlardan bir sürü yaptık. Fark etmediğimiz şey herkesin birkaç tane olduğuydu. Şimdi dünyada hiç düşman kalmadı. Oturup konuşmak için bile… Bilmiyorum, belki Afrika ve Avustralya’da, savaşın ilk etkisinden kurtulanlar vardır. Ama artık bu gezegen öldü ve üstünde yaşayan, hayatta kalan son birkaç asalak da yakında yok olacak…
—Sen deminden beri neden bahsediyorsun? Amerikan domuzu! Sanırım kafayı yemişsin! Dünya’nın yok olduğu falan yok! Alo! Cevap ver! ALO!

Son nükleer bomba, sığınağın yakınına düşmüştü. Dolayısıyla, farklı zamanlar arasında kurulan telsiz bağlantısı koptu. Gerçi zaman kronolojik olarak farklıysa da içerikleri o denli farklı değildi. Sonuçta, geçmişin ve geleceğin iki hayaleti, sığınaklarında, tek başlarına ölümü beklerken, size de “İlginç bir hikâye.” demek düştü…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın İronik kümesinde bulunan diğer yazıları...
100 Dolara Dizüstü
Kelebek Etkisi
Muz Kabuğuna Basıp Düşen Maymunun Hikâyesi
Kolaya Kaçmak

Yazarın öykü ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Kuran'a Ayak Basan İlk Türk
Noel Baba'nın Gerçek Hikâyesi
Buzdolabı Adam Elma
Dinlenme Tesisi (Hac - Mahal)
Frank Einstein
A Playlist Story
Yalnızlık Üzerine Bir Yanılma/yanılsama
Ordu Olmayan Adam
Bill Clift'in Karısının Anlatacakları Var!
Mutlu Olmaktan Mutsuz Olan Adam

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Sherlock ve Watson [Roman]
Hâlâ Emekleyen İnsanlık [Deneme]
Dünya Kadınlar Dünü [Eleştiri]
Türban Bağlamında Korunmasız Dinsel İlişki [Eleştiri]
Bir Mayıs İşçisi Gibi Yayılmak Meydanlara [Eleştiri]
Numeroloji [Bilimsel]
Koçların Arabaları & Tanrıların Sessizliği [Bilimsel]
Diyet [Bilimsel]
Repeat After Me: Evren, Evrem, Evre! [Bilimsel]
Ödeme Güçlüğü Çekenler [Bilimsel]


ömer kırat kimdir?

Merhaba edebiyat aşıkları! Edebiyata duyduğunuz aşkın karşılıksız olmasına neden olan kişi, yani edebiyatın gönlünü kaptırdığı, dolayısıyla sizin aşkınıza karşılık vermemesine neden olan kişi olarak, büyük bir sorumluluğum olduğunun bilincindeyim. Bu bilinçle, amatör edebiyata büyük bir katkı sağlayacağına, yeni bir soluk ve beniz getireceğine inandığım bu sitenin üyesi olarak, üyesi olduğum ve edebiyata yeni bir beniz ve soluk getirip, katkı sağlayacağına inandığımı az önce belirttiğim bu sitedeki yazın serüvenime sizleri de davet etmekten kıvanç duyuyorum ve kıvancın kelime anlamını tam olarak bilemediğim için şaşkınlık yaşıyorum.

Etkilendiği Yazarlar:
Douglas Adams, Emil Zola, Garcia Marquez, Oscar Wilde, Woody Allen


yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © ömer kırat, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.