..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Materyalist bir dünyada yaþýyoruz, ve ben de materyalist bir kýzým -Madonna
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel > onur güner




19 Aralýk 2006
Yanak  
onur güner
Sevgililerimin hepsinin yanaklarý sade ve güzeldi. Ben yanakta duran beni de sevmem. Benim için yanakta beðendiðim þey: duru ve hiçbir çarpýcý özelliði olmamasýdýr. Ondan hoþlanmamýz için bir farký olmasýn ki; o zaman saf yanak sevgisine ulaþmýþ olalým.


:BDJG:
Ben makas aldýrtmam arkadaþ. Aldýrtmam ayýp bir þey mi? Kimse benim yanaklarýma tombul ellerini uzatýp sýkýþtýramaz. Sen yýllarca koru güzelim yanaklarý, sonra biri gelsin ýrzýna geçsin. Var mý lan böyle yaðma?
Ne zaman baþladý bendeki bu yanak takýntýsý tam olarak bilmiyorum. Çocukken öyle tombul yanaklý falan da deðildim. Ama nedense aynaya baktýðýmda hatýrladýðým en belirgin yerim yanaklarým olmuþtur. Dudaklar incecik cýlýz durur. Gözler kimisinde kendini unutturur bile. Burun bazen bakmaya korkutur insaný. Yanaklar öyle deðildir ama. Aynaya bakarsýnýz ve hiçbir zaman gözünüze çarpmaz. Fakat bütün zarafetiyle durur karþýnýzda. Sessizdir ve ona dikkat etmediniz diye size sitem etmez. Yanaklar olgundur ve zarif. Suratýnýzýn içinde en samimi yer yanaklarýnýzdýr. Ýþte bende ne zaman aynaya baksam gözlerimi yanaklarýma dikerdim. Ne dudaðým ne saçým umurumda olurdu. Gözlerime bile bakmazdým.
Bir sivilce mi çýksýn yanaðýmda; tedavi edene kadar uyuyamazdým. Bütün derdim olurdu. Benim hasta biri olduðumu düþünmeye baþladýnýz galiba. Kesinlikle öyle deðilim. Zaten nereden bakarsanýz yüzünüzün yarýsý yanaklardýr. Aynaya bakamayan var mý aranýzda? Hepimiz bakýyoruz gün içinde ve bende gözüken miktar olarak en büyük alana bakýyorum. Hiçbir özelliði olmadý diye unutulmuþ yere bakýyorum. Dikkat çekmiyor ya da bizi birbirimizden ayýrmaya yarayan bir özelliði olmadýðý için önemsemediðimiz sadeliðe bakýyorum. Sýradan þeylere deðer verdiðimi düþünüyor olabilirsiniz; bu sizin benim yanaklarýmý görmediðinizden kaynaklanýyor. Ya da þimdiye kadar hiç dikkat etmemiþ olmanýzdan. Sade basit bir güzelliktir yanak ve gözler gibi sizi aldatamaz.
Size az çok yanaklar konusunda neler düþündüðümden bahsettim. Þimdi siz benim gibi birinin yanaðýndan makas almaya kalkar mýydýnýz? Bende bu yüzden makas aldýrmam arkadaþ. Yanak benim için kutsal bir yerdir. Benim gözümü morart daha az içerlerim. Hem sonra ne yanaklar gördüm ben yýllarca makas ala ala sarkmýþ, buruþmuþ. Bu insanlara acýyarak bakardým. Ya da sýrf tombik olduðu için çocuktan makas alanlara diþ bilerdim. Kimse de bir þey demiyor ki kardeþim. Geçenlerde sýrf bir adamý bu yüzden öldürüyordum az daha. Zor aldýlar elimden. Çocuðun akrabasýymýþ. Bana ne kimsen kimsin. Aldýrtmam arkadaþ benden alamazsýn. Yanýmda da ufacýk çocuðu ezemezsin. Size garip gelebilir ama ben sizin soðuk þakalarýnýza tahammül etmek zorunda hiç deðilim.
Bir de merak ettiðim bir þey var. Neden illa yanaða makas atar insan. Seviyorsan adam gibi saçlarýný okþa. Sanki yanak insaný tahrik ediyor. Ve insanda onun etkisine kapýlýp da makas alýyor. Utanmasa hâkim bey beni tahrik etti çok tombul yanaklarý vardý diyecek. Ben senin karýnýn tombul göðüslerini mýncýklýyor muyum? Tabi ona cesaret edemiyor da mýncýklama arzusunu masum ve kimsenin kýzmayacaðý yanaklardan yana kullanýyor. Ben buna düpedüz bastýrýlmýþ sapýklýðýn yanaklar üzerinden tatmin edilmesi derim. Almayýn benim yanýmda makas kardeþim.
Sevgililerimin hepsinin yanaklarý sade ve güzeldi. Ben yanakta duran beni de sevmem. Benim için yanakta beðendiðim þey: duru ve hiçbir çarpýcý özelliði olmamasýdýr. Ondan hoþlanmamýz için bir farký olmasýn ki; o zaman saf yanak sevgisine ulaþmýþ olalým. Bir sevgilim vardý. Yanaklarýný su gibiydi. Seyretmek için hiçbir nedeninizin olmadýðý duru bir yanaðý vardý. Saatlerce okþardým dizlerime yatýnca. Sýkmaya cesaret edemez ufak parmak dokunuþlarýyla severdim. Tamamen birbirimizin olacaðý yüce ana kadar bekliyordum sýkmak için. Hatta o zamanlar bir ufak bir þiir yazmýþtým yanakla ilgili. Hatýrýmda kaldýðý kadarýyla þöyleydi.

Uzat sevgilim o duru yanaðýný bana.
Ýstemem ne saçlarýný
Ne de tenini
Okþadýkça pembeleþen o güzellik olsun yanýnda
Öldüðüm son gün
Bu huzur yeter, fazla bile bana.

Aþaðý yukarý böyle bir þeydi. Edebi deðerinin olmadýðýnýn farkýndayým. Ama içimden gelenleri yazmýþtým. Benim kendi duygularýmdý bunlar. Sonra sevgilim beni terk etti. Garip biri olduðumu söyledi. O masum yanaklardan bir makas alamadan beni býrakýp, gitti.
Hayatým boyunca bekledim. Doðru insaný bulup onunla mutlu bir evlilik kurmayý. Ve o yüce insana ancak yanaklarýmdan bir makas almasýna müsaade edecektim ancak. Tüm toplumdan farklý düþünen biri olmanýn azabýný yaþadým yýllarca. Deli olduðumu düþündüler. Sapýk dediler bana. Bir yanaktan tatmin olduðumu düþünüp çocuklarýný benden uzak tuttular. Korkunç suçlamalara maruz kaldým. Nedeni ise sadece sizden farklý güzellik kavramýndan keyif alýyor olmamdan baþka bir þey deðildi. Olsun varsýn bana deli desinler. Yanaklarýmdan uzak dursunlar da bana yeter.
Ýþte yine bu duygularla parka gitmiþtim dolaþmaya. Sýk sýk parka giderim temiz hava ve sakin neþeli insanlar görmek beni rahatlatýyor. Bir bankýn üzerinde oturan iki sevgili gördüm. Neþeli oturup konuþuyorlardý. Birden delikanlý kýzdan makas aldý. Ve kýzýn o yüzelim yanaðý pembeleþti. Gülümseyerek kýzda onun yanaðý sýktý. Ýkisi de birbirinin yanaklarýyla oynuyorlardý. Ah ne büyük mutluluktu bu. Þehvetten uzak, masum bir seviþmeydi bu. Dehþet içinde titremeye baþladým. Her yanýmdan ter boþaldý. Sayýklayarak eve koþtum.
Neler kaçýrmýþtým ben. Ne güzel insanlar birbirlerinin yanaklarýný sýkýyorlardý. Bense yýllarca doðru insaný bulacaðým diye boþu boþuna hayatýmý heba etmiþim. 35 yaþýna gelmiþtim ve daha hiçbir kýzýn yanaðýný sýkmamýþtým. Gençlik yýllarýmda o büyük zevkin tadýna varamadan yaþamýþým. Bu saatten sonra da kim sýkmak ister ki benim buruþmuþ yanaðýmý? Söyler misiniz bana benim güzel duru yanaðýmdan makas almak ister misin? Biliyorum ki artýk çok geç ve ben bundan sonra sýksam sýksam biri iki buruþmuþ yanaktan baþka bir þeye deðildir ellerimin deðdiði. Artýk o güzelim gençlik yýllarým geride kaldý. Bunu çok iyi biliyorum. Boþuna heba etmiþim gençlik yýllarýmý.
Ne olur benden bir makas siz alýn ve bende sizin o el deðmemiþ yanaðýnýza dokunayým. Ne olur bana bir fýrsat daha verin. Hem artýk çocuklarýn yanaklarýnýn sýkýlmasýna da karþý deðilim. Ama en azýndan belli bir yaþa gelene kadar uzak dursunlar. Ýradesi oturduktan sonra o daha iyi bilir kime yanaðýný sýktýracaðýný. Hem boþ verin þimdi çocuklarý. Benim gibi 35’lik birinin yanaðýndan kim hoþlanýr onu söyleyin bana. Deli desinler bana. Ýnan hiçbir önemi yok. Ýnsan arzuladýðýný yapamadýktan sonra akýllý olmuþ kimin umurunda. Ne olur gelin benim yanaðýmdan bir makas alýn. Bu dünyada en sevdiðim duygunun benden uzak olmasýna müsaade etmeyin. Ne olur. Ýnanýn çok güzel yanaklarým var benim. Sizinkileri ellememde önemli deðil. En azýndan kutsal dokunuþlarýnýzla benim gibi zavallý birini mesut etmek yüceliðini gösterin. Bu bana fazlasýyla yeter.

   



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn deneysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Son Sayfa
Yabancý

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mucize
Hayal
Aksi Bir Gün
Ufak Bir Adým I
Kapý I
Harem'de Bir Yolcu
Otobüstekiler
Azat
Güneþe...
Lanetim!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sýradan [Þiir]
Çocuk [Þiir]
? [Þiir]
Ýlkel Bir Adamýn Çýðlýklarý I [Roman]
Ýlkel Bir Adamýn Çýðlýklarý III [Roman]
Ýlkel Bir Adamýn Çýðlýklarý II [Roman]


onur güner kimdir?

Birden kendimi bir kumar masasýnda buldum. "Kumarbaz" ölümsüz yazarý tanýmama sebepti. Ve sonra "yeraltýndan notlar" ondan sonra hiç kopamadýk. Yaþasýn yeraltý!

Etkilendiði Yazarlar:
Dostoyevski


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © onur güner, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.