"Hayranlığı o dereceye vardı ki; yere düştü ve kendinden geçti." -Fuzuli (Leyla ile Mecnun) |
|
||||||||||
|
İki elimin arasına sığabilecek büyüklükte bir dünyam var. İnsan okyanusunun ortasında, Dört tarafının canlıların çevirdiği, Bir ada gibi, Burası benim adam, Öylesine güzel, öylesine bana ait ki bu ada, Yalnız falan değilim burada Benle ben, yaşayıp gidiyorum. Birbirine benzemeyen on parmağım var, Onların bana anlattığı öyküleri okumakla yetiniyorum. Hem yalnızda değilim Ara sıra sizin gibi göçmen kuşlar geliyorlar Benim adama gelip konaklıyorlar Uzun göç yolu üzerinde soluklanıyorlar Yazdıklarımı okuyup,bir nefes alıyorlar Bazıları da yumurtalarını bırakıyor bana, Avucuma… İlham alıyorum onlardan, Sonra bana bıraktıkları duygu, Kabuğunu çatlatıp sözcük oluyor, Kanatlanıp uçup gidiyor Her giden, adından bir hayat kıpırtısı bırakıyor bana, Yazdığım her yazı bir tohum oluyor, Ekiyorum kendi içime, Filizleniyor, büyüyorum. Ağaç oluyorum, kök salıyorum. Hayatın yorduğu kuşlara, tutunacak dal oluyorum Sonra bir bakmışım büyümüşüm, Çoğalmışım. Ağaçlar orman olmuş İçimde sular göller oluşmuş içimde, Ümitleniyorum. Belki diyorum, Belki benim adama artık, sadece göçmen kuşlar gelmez, Belki, birileri de yerleşir diyorum. Seviniyorum Bu yüzden kışa hazırlık yapan karıncalar misali, Hazırlık yapıyorum, Kendi adıma, adamı güzelleştirmeye çalışıyorum Çiçek ekiyorum mesela, Pazardan parayla alınmış değil, Gizli bahçesinde yetiştirilmiş Bir avuç dolusu çiçek Sahibine vermek için Bir ev inşa ediyorum, Adama yerleşen kuşum üşümesin diye Sıcak ülkelere göç etmesin diye Bilmiyorum, burası benim dünyam, Bir avuç dolusu toprak, Belki de içinden gürül, gürül hayaller doğan Bir avuç dolusu dağ, Ama benim dağım, Dedim ya burası benim. İstediğim gibi hayal eder Ve o şekilde biçimlendiririm. Çünkü, Çünkü burası benim.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © kemal pismisoglu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |