Bir kimse, neden oltasını, içinde tek bir balık olmadığını bildiği bir göle sarkıtır? -Adalet Ağaoğlu |
|
||||||||||
|
Uzak türkülerin Uzak adamısın şimdi sen Yüreğini sessizliğe gark etmiş bir yabancısın bana Söyleyemediğin türkülerine ırak gönlümün Yakın olmayan yüzüsün… Öksüz şarkıların Yetim uçlarından tutarken ben… Ve uzak türkülerin Acılarında boğulurken sen… Gökyüzümüz aynı yere bakmıyor artık sevgili Sen susuyorsun, ben sağırlaşıyorum Sessizliğini bile duymuyorum sağır yüreğimde Uzak türküler yakınlaştırmıyor seni bana Yıldızları gören gözlerimizden Aynı şeyler geçmiyor… Yokluğun esiyor, yokluğun kavuruyor, yokluğun yakıyor… Lakin yokluğun susuyor… Ömrümün ince yerinden ayırıyorsun yaşamlarımızı Uzak türküler, uzak düşüyor bütün duraklarımıza Kalmamız gereken yerde kalmıyor, Gitmemiz gereken yerde gitmiyoruz… Bütün yanlışlar doğruları doğrulamıyor Doğrular doğrulmuyor sonra… Ben duysaydım eğer seni Sen susmayıp uzak türkülerini Yakın eyleseydin bana Öksüz şarkıların yetim uçlarından tutar mıydım ben, Ve sen uzak türkülerin acılarında boğulur muydun? Doğrular doğrulmuyor artık sevgili… Hecelerini saydığım cümlelerimde Duramıyor duraklarım… Ölçüler yetmiyor Durakları durdurmaya Kalıpları uyduramıyorum… Aklımda hep aynı soru… ‘’Uzak türkülerin yakın adamı’’ olabilir miydin sen? Benim olduğum durakta Sen çoktan yol almış bulurken kendini… Hep bir durakla kaçırırken ben seni Şimdi söyle bana Uzak türkülerin yakın olamamış adamı… Sağır yüreğimin, suskun kalbinin suçlusu kim?.. Ben mi, sen mi Yoksa bizi aynı durağa Sığdıramayacak kadar acelesi olan hayat mı?.. Çağla GÖKDENİZ
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © ÇAĞLA GÖKDENİZ, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |