..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"...Ve hepimiz az ya da çok rüyacı değil miyiz!" -Dostoyevski
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Öykü > Aşk ve Romantizm > ÇAĞLA GÖKDENİZ

6 Nisan 2009
Hele Bir Sen Git  
ÇAĞLA GÖKDENİZ
Hadi git artık. Git de koyvereyim hayatı. Bak ne zamandır taşıyorum omuzlarımda yoruldum da ben. Kaldıramıyorum yaşamı yaşamayı... Şu köşeyi de döndüğünü göreyim, beynimin iflas tuşunu çekeceğim. Kendime ''düş'' diyeceğim.

:BFAA:
Gitme diye yazmıyorum bu yazıyı...

Ama giderken sen... Benden gidişini izle diye yazıyorum. Yoksa yarama merhem olacaksan da gitme demeyeceğim sana.

Hani yıllardır onu tanıyormuşsun gibi gelir. Sanki senelerce onunla olmuş, yaşamı onunla paylaşmışsındır. Ona bütün acılarını açmışsındır, dokunsun yaralarına diye. Ve o da dokunmuştur... Hissetmiş, korumuş, bazen saygı duymuş, bazen bir dost gibi dinlemiştir seni. Tarifsizdir senin için... Evet onun bir tarifi yoktur. Böyleydin... Hatta daha fazlasıydın, olduğundan da fazla...

Seni olduğundan fazla görmek isteyen bendim. Yoksa ki sen neysen o oldun hep. Buna ihtiyacım vardı benim. Tutunacağım, tutunurken güvenini hissedeceğim, yaraları olmayan birine ihtiyacım vardı. Aslında biliyordum, sen de benim kadar yalnızdın. Yoo, hayır hayır sen hiç de yalnız değildin. Senin acıların yoktu. Sen her şeyin fazlasıydın. Öyle olmalıydın. ''Yoksa ben düşerdim...''

Şimdi sen gidiyorsun, bense düşmüyorum... Oysa düşmeliydim. Ağlamalı, hayata küsmeli, yalnızlığıma gömülmeliydim. Sen gidiyorsun, ben azalmalıydım. Yok olmalıydım. Ellerim yalnızlıktan kendini boğmalıydı.

Hele bir sen git, şu köşeyi dön bırakacağım kendimi. Ellerim de boğacak kendini. Şarkılar söyleyip, yalnızlığıma ağlayacağım, yalnızlığımla aldatacağım seni. Hele git bir sen... Bir bardak soğuk su da içiceğim söz!..

Şimdi sen gidiyorsun,

Vanilyalı çayın sahibi beni bekliyor. Söz vermiştim ona. Eğer bir gün yine düşersem nasıl olsa buradasın geleceğim demiştim. Arayıp randevu da aldım. Vanilyalı çayımı ben getireceğim dedim. Seni sordu... Artık sen varsın dedim ona. Anladı... Gidiyor olduğunu, benim düşmemden anladı. Sesi çatallaştı, yutkundu...Tamam seni bekliyorum dedi.

Kolay değildi ki. Yine düşüyordum. Ve o yine tanık oluyordu. Belki de kendini beceriksizlikle suçluyor şimdi...

Hadi git artık. Git de koyvereyim hayatı. Bak ne zamandır taşıyorum omuzlarımda yoruldum da ben. Kaldıramıyorum yaşamı yaşamayı... Şu köşeyi de döndüğünü göreyim, beynimin iflas tuşunu çekeceğim. Kendime ''düş'' diyeceğim.

Sonra...

Hayat düşüverecek, ben düşüvereceğim. Omuzlarımda sensizlik kalacak. Ben artık yaşamın yükünü değil sensizliğin yükünü taşıyacağım... Koyvereceğim kendimi yalnızlığın kollarına. Sen beni kıskan diye. Vanilyalı çayın sahibi beklese de beni gitmeyeceğim bu sefer. O beklesin diye. Bir bekleyenim olsun diye. Her şey azalırken, acılarım büyüyecek. Kendi acılarımda kaybolurken, artık hiçbir şeyi fazla eylemeyeceğim. Sen gittiğinde bir tek şeyi unutturacağım kendime. O da verdiğim sözü tutmamak için...

Soğuk su içmeyeceğim ardından!..

Ah yine anlamıyorsun beni... Gitme diye yazmıyorum bu yazıyı...

''Kal'' diye yazıyorum...

Çağla GÖKDENİZ

.Eleştiriler & Yorumlar

:: Tebrikler
Gönderen: Ahmet Öztürk / , Türkiye
17 Nisan 2009
Siz edebiyat tadında kalın kafi. haz alarak okudum emeğinize sağlık

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın aşk ve romantizm kümesinde bulunan diğer yazıları...
Mutluluk Sadece Senin Yanında Olmakmış, Anladım
Teninin Kokusuna Hasretim
Ellerin
Mezarını Bilmediğim
Bal Gözlüm
O Eski Şarkı (İkinci Bölüm)
O Eski Şarkı (Birinci Bölüm)
O Eski Şarkı (Son Bölüm/ve Bitti... )

Yazarın öykü ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Yalnız Bir Opera
Lale, Nilgül
Adını Koyma
İçimden Göçtü, Göçüp Gitmelerinin Karası
Sarı Odalı Ev

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
İçi (M/n) [Şiir]
Tut ki Mutluyum [Şiir]
Karşı Kıyısın Sen [Şiir]
Dumanımsın, Dumanımdasın [Şiir]
Gölgeydi Cehennem, Tek Bir Soluk İçin [Şiir]
İbrahim... Ateş... Ben... [Şiir]
Birgün [Şiir]
Yan... Yan... Yan... [Şiir]
Üşüyorum [Şiir]
Kanayan Sevdam [Şiir]

ÇAĞLA GÖKDENİZ kimdir?

Her şeyin bir sonu var elbet dedi kadın kendine. Limanlar bekleme yeriydi ve gemiler zamanı gelince giderdi. Gittiği o kadar çok şey vardı ki. Ve şimdi yüzünü yine gitmelere dönüyordu. Öykülerini taşımakta zorlandı hep. Yazarken gözyaşları şahitti. Çünkü ela gözleri bir tek o zaman yeşile kavuşuyordu. Ama artık hep ela kalsın istiyor. Gidişleri biriktiriyor ve intihar saklıyor gözbebeklerinde. Mavi yosun kokulu uçurumda yalnızlıklar betimliyor. Kabulleniyor vazgeçmeyi. Umarım başka bahara o şehirde diye yazdı vakti zamanıyla. Şimdi sonbaharda ve o şehirde. Mutlu. . . 2007-2009 yılları arasında izedebiyatta yazdı. Yazdıkça yaşadı, yaşadıkça da yazdı. Sonra vakit geldi izedebiyatta sus düştü payına. Dar ağacı bile kabul etmedi onu. Limanlar bekleme yeriydi ve gemiler zamanı gelince giderdi. Çıktığı kapıları hiçbir zaman çarpmadı. Kim bilir?Belki bir gün payına düşen sus kalkıverir üstünden. Kim bilir? www. caglagokdeniz. com

yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © ÇAĞLA GÖKDENİZ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.