"Çok söz hamal yüküdür." -Yunus Emre |
|
||||||||||
|
Zaten yaşanmadılar Sen bitmedin, ben bitmedim Ölmedi aşklar…’’ Erdal GÜNEY İsmimle isminin arasına Günler girdi önce Sonra aylar… Başka başka harfler yanaştıkça harflerimize Biz uzaklaştık Bezm-i ezelden tanışık olduğumuzu Unutturduk kendimize Yaşayacağımız her şeyin bize fısıldandığı o gün Bizi unuttuk bir kez daha Aşina olmamız gereken yerde Birbirimize en yabancı olandık bu yüzden. Üstleneceğimiz rolün ‘’bütünleyiciliği’’ Seninle benim aramda olmayacaktı Senin hayatının ne öznesi ne yüklemi olabilirdim ben… Rab bir nefes verince bedenimize O’nun nefesinden bir nefes girince içimize Dağlar, taşlar kabul etmezken emanetini, Çıkıp orta yere üstleniyoruz diyecektik Değil mi ki nefesin var içimizde Değil mi ki senden bir iz var Biz diyecektik İşte o vakit, Bütün zıtlıklar toplanıp girecekti içimize Bir kaf inecekti yeryüzüne bir de nun… Kün diyecekti Rab kün Sonra ‘’ol’’acaktı her şey… Ve ey sevgili! Bütün zıtlıklar Seninle benim aramda dikilecek Harflerimiz yanaştığında birbirine, Bize karşı duracak, bizi sınayacaklardı Ve böylelikle sırr-ı imtihan başlayacaktı Oysa… Biz bizi çoktan unutmuş bulacaktık Yürekten düşecek Akıldan düşecek Hatırdan düşecektik… Kuru harflerle bir isim kalacaktı ardımızda Alfabede ardı ardına düşen iki harf Bazen bir perde açılır gibi olacak Bu yüzü, bu sesi tanıdığımızı düşünecektik Ama o kadar İzin verildiği an, izin verildiği kadar hatırlayacak Ve sonra unutacaktık Bu yüzden sevgili (izin verildiği an) Aslında ben senin kim olduğunu biliyorum… Biliyorum; ama… Neyi bildiğimi bilmeyerek biliyorum…( İzin verilen kadar hatırlanan) Alfabede harflerimiz ard arda düşmüş ne çare! Biz yan yana olmadıktan sonra… Çağla GÖKDENİZ
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © ÇAĞLA GÖKDENİZ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |