..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Umutsuzluğa düşmeyin. -Charlie Chaplin
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Yaşam > ALİ YERLİ




23 Mart 2009
Hallerim  
ALİ YERLİ
İnsanın gülen ve sinirli hallerine dair


:AHAG:
İnsanın kaç türlü hali vardır? Bence sayısız. Nerden baktığınıza bağlı. Benim iki halimden bahsetmeliyim size. Birinci halim gülen halimdir. İkinci halim ise sinirli halim. Bu hallerim maddenin katı ve sıvı hali kadar birbirinden ayrı görünür ama aslına bakarsanız özünde aynı şeyimdir. Yani her iki halde de ben benimdir.

Ben ben olduğumdan gülerim bazı durumlarda. Doğam gereği hani… Gülecek şey olur da kaçırılır mı? Gül gülebildiğin kadar. Güldür aynı zamanda, öyle değil mi… Gülünecek şeylerime gülerim genellikle… Aramam sağda solda, kendim de yeterim gülmek için. Boş verin şimdi kendi kendine gülene ne denir falan deyip kasılmayı. Gülün siz de, bu hal iyi haldir. Deli derler ama desinler boş verin!

Yine ben olduğumdan sinirli olurum bazen de. Hal bu ya durup dururken de sinirli olunmaz. Durup dururken katı sıvıya dönüşmeyeceğine göre, beni ısıtırsan hal değiştirmemden normal ne olabilir değil mi? Öfke baldan tatlı derler. Derler ama aldanmayın sakın. Zehri de altın kâse de sunarlar. Sevmiyorum bu halimi. Kızarır bozarırım, terler bazen kısılır sesim. Lazım değil bu hal bana.

Sinirli hallerimi gülen hallerime dönüştürmeye karar verdim. Her kızdığım da gülecek içinde bir şey bulacağım. Önce bakacak sonra azcık kızacak ama ne yapacak yapacak güleceğim. Derler ki - ne başımıza geldiyse derlerden gelir- güler ağlanacak haline. Desinler. Ben gülen halime dönüşeceksem desinler, boşverin…


.Eleştiriler & Yorumlar

:: Ruhun binbir rengi ve sureti.
Gönderen: Müşerref özdaş / , Türkiye
9 Ocak 2010
İnsanın ruhsal durumu ne kadar da değişkendir.Bir gün bir bakarız ki dünyanın en anlayışlı kişisiyiz. Bir başka gün bakarız ki aynaya o kişi gitmiş, yerine başkası gelmiştir... Binbir renk ve suretimiz hep cebimizdedir. Bugün yazıştığım bir arkadaşım dedi ki: Kişinin bir eşref saati ile bir de eşşek :-) saatinin olduğunu unutuyorlar bazen. Genelde böyle derler değil mi? Güneşli pırıl pırıl bir günde pek de agresif olamazsınız.Ama bulutlu, gri, ağırlaşmış, yüklü bulutların tepemizde dolaştığı günlerde de nedensiz sıkıntılarımız da olabilir. Kişinin ruhsal yapısı üzerinde etkili o kadar çok şey var ki.Ancak yine de hal böyleyken karşınıza biri çıkıverir, söylediği küçücük bir kelime sizin gülümsemenize yeter.Yüzünüzdeki gri bulutlar dağılmaya başlamıştır.Gökkuşağı reklerini çağırır gülüşünüz. Teşekkürler arkadaşım.Yazılarınızı takip ediyorum. Selamlar.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın yaşam kümesinde bulunan diğer yazıları...
Beyaz
Karlı Yazı
Ankara'da Yedim Taze Meyvayı
Ayakta Ölmeliyim
Domateees
Hayvanlık Dışı
İnsan Ne Kadardır?

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
İki Darbe Bir Kitap
Neşet Ertaş / Yolcu
Şeftali Ağacı
Katil
Rahatsız Beyinler
Zamanın Sahibi Olmak ve Memento Mori
Ala Kargalar ve Özgürlük
Yazmak Üzerine
Kırılma
Çakıl Taşları

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Yakup Ağa/ Aslanhane Camisinde Namaz [Öykü]
Elveda [Öykü]
Ormanda Krallık Seçimi [Öykü]
Berlin Kuşatması Üzerine [Eleştiri]
Görünmeyen Uyuma Dair [Eleştiri]
Sıfır Nedir? [İnceleme]
Sıfır Tabanlı Düşünme [Bilimsel]


ALİ YERLİ kimdir?

İyi bir okuyucuyum. İlgi gösterdiğim alanlarda derinlemesine okurum. Yazılarım esas itibariyle gözlemlerim ve düşünce dünyamda oluşan fikirlerler ve sorgulamalarla doludur. Zaman zaman öykü denerim. Sorulmamış sorular ararım. Yazmak bence düşünmenin en önemli aracıdır. Okurken yazarla birlikte düşünür, yazarken de okuyanla birlikte düşündüğümü düşünürüm.

Etkilendiği Yazarlar:
Ahmet Altan'ın tarzını seviyorum. Tarihi romanları atlamam. Gerilim türü yazanlardan sürekli takip ettiklerim vardır.


yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler


 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © ALİ YERLİ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.