..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Dilerim, tüm yaşamınız boyunca yaşarsınız. -Swift
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Doğa ve Dünya > Ömer Faruk Hüsmüllü




14 Şubat 2010
Düşünceye Takılanlar - 2  
Ömer Faruk Hüsmüllü
*Yazgı,yazgı dedikleri nedir ki! İnsanoğlunun yıllardır başına gelen kötü olayların sorumluluğunu yıktıkları,olur olmaz suçladıkları bu yazgı denen şey ne ola ki! Değiştirememekten, iyileştirememekten söz ederiz yazgımızı...Doğru.Bunu yapabilme güç ya da yeteneğimiz maalesef yok


:AGEE:
*Yeşilliğe,tomurcuğa,meyveye,çiçeğe hayranlığını hiç bitirme.Onların her birinde yaratılışın sırrı saklı.Düzenleyen öyle güzel düzenlemiş,planlayan öyle detaylı planlamış ki , en ufak bir tesadüfe bile yer bırakmamış.Doğa kanunlarını bildiğini sananlar hem kendilerini hem de bizi kandırmış yıllardır,çünkü bunlardan bir tanesine bile aslında vâkıf olamamışlar.Onun için yaratılışın sırrını çözmeye uğraşmak yerine yaratılanlara hayranlık duymak insanoğlunun sahip olabileceği en büyük erdem ve bilgi demektir.
*Bu dergâha gönlünde yalnız sevgi olanlar girerler ve bu dergâhtan gönlünde sevgi olanlar çıkabilirler.Çünkü dergâhın kapısını açan anahtar sevgiden yapılmıştır.
*Yazgı,yazgı dedikleri nedir ki! İnsanoğlunun yıllardır başına gelen kötü olayların sorumluluğunu yıktıkları,olur olmaz suçladıkları bu yazgı denen şey ne ola ki! Değiştirememekten, iyileştirememekten söz ederiz yazgımızı...Doğru.Bunu yapabilme güç ya da yeteneğimiz maalesef yok.Biz zavallı yaratıklar ancak yazgımızın izin verdiği sınırlar çerçevesinde hareket edebilir,bir şeyler yapabiliriz.Çoğu yazar bu sınırı demir bir çemberin belirlediğini söylese de bu çember değil bir kementtir.Boynumuza takılı kemendin ucu da meçhul bir uzaklığa bağlanmıştır.Aslında bu mesafe bize çok uzak olduğu kadar,çok da yakındır.Kişi bunu yakınlaştırabilir veya uzaklaştırabilir.Ayrıca yazgımız,diğer insanlarla da ilgilidir.Tüm yazgılar iç içe geçmiş daireler oluştururlar.Yalnız çapları birbirinden farklıdır. İsyan edip yazgımızı,dairesel dünyamızı değiştirmek istediğimizde boynumuzdaki kement de daralmaya başlar.”Bu yazgıyı ben istemedim,ben doğmadan evvel yazılmış.Onu değiştirmek için savaşacağım.” gibi savunmalar da durumu zorlaştırmaktan başka bir işe yaramaz.Acaba yazgı,rast gele mi çizilmiştir,insan da acımasızca karalanmış mıdır?
*Ektiğiniz “umut” tohumlarının yeşermediğini görürseniz bir kez daha ekiniz,eğer yine yeşermezse tekrar ekiniz.gene mi yeşermedi,vazgeçmek yok:Bir kez daha ekiniz...
*Büyük adam,asla büyüklüğünün farkında olmayan adamdır.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın doğa ve dünya kümesinde bulunan diğer yazıları...
Gölgeler
Sen,ben,biz ve Doğa
Düşünceye Takılanlar - 3
Düşünceye Takılanlar - 4 (Son Bölüm)
Her Yerde Ben (!)
Düşünceye Takılanlar - 1

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Bir Meczup Yakarışı
Sevgili Ölüm Dost Muyuz?
Bu Dünyaya Veysel Olarak Geldi Âşık Veysel Olarak da Gitti
Nasreddin Hoca Fıkralarına Güler Misiniz?
Daire İçinde Bir Nokta Mısınız,yoksa Sadece Bir Nokta Mısınız?
Gidenlerden Son Kareler
Gülerken Göbek Çatlatan Çok Komik Temel Fıkraları
Gülmekten Bayıltan En Komik 10 Karadeniz - Temel Fıkrası
Aşk Üzerine Kıkır Kıkır Fıkralar
Varoluş ve Ölüm

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Siyasi Taşlama: Neşezâde - 2 [Şiir]
Siyasi Taşlama: Karamsarzâde [Şiir]
Kusurî"den Tırtıklama [Şiir]
Zam Zam Zam... [Şiir]
Tırtıklama (Kazak Abdal'dan) [Şiir]
Yoklar ve Varlar [Şiir]
İstanbul,sana Âşık Bu Kul [Şiir]
Âşık Dertli"den Tırtıklama [Şiir]
Namuslu Karaborsacı [Şiir]
Dostlarım [Şiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yıldırım adını kullanarak çeşitli forumlara yazı yazdım. İddiasız iki romanım var. Çok sayıda siyasi içerikli yazıya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öğretmeniyim. Yazmaya çalışan her kişiye büyük bir saygım var. Çünkü yazılan her satır ömürden verilen bir parçadır.

Etkilendiği Yazarlar:
Az veya çok okuduğum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.