..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez. -Joe Louis
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > Ömer Faruk Hüsmüllü




13 Mart 2010
Oruç Baba'nýn Mekaný - 1  
Ömer Faruk Hüsmüllü
Oruç Baba Mekaný’nýn tarihçesi:Bir-iki ay önce Dert Köþesi/Dert Ortaðýnýz ünvanýyla bir baþka caddede açýldý.Müþteri yokluðundan iflas edince “hileli iflas” yoluyla kapatýldý ve ünvanýný deðiþtirerek yeni yerinde sizlerin hizmetinize girdi.


:AFCB:



Oruç Baba Mekaný’nýn tarihçesi:Bir-iki ay önce Dert Köþesi/Dert Ortaðýnýz ünvanýyla bir baþka caddede açýldý.Müþteri yokluðundan iflas edince “hileli iflas” yoluyla kapatýldý ve ünvanýný deðiþtirerek yeni yerinde sizlerin hizmetinize girdi.
Oruç Baba Mekaný’nýn “varlarý” ve “yoklarý” :
Yoklar: Para,müstehcenlik,hakaret,küfür,sataþma,(offf sýkýldým ,ötekileri de siz ekleyin!)
Varlar: Sevgi,kardeþlik,dostluk,mizah,hoþgörü(Bir ekleme de buraya yapýn!)



Buyurun birlikte bakalým:




Saygýdeðer,pek muhterem ve de aziz okuyucularým.Sizler için açtýðýmýz bu köþemizde kendi kendinize çare bulamadýðýnýz çeþitli sorunlarýnýza eðilmek, çözüm yollarýný göstermek suretiyle bir amme hizmeti yapmak dileðindeyiz.Her türlü sýrrýnýzý, sýkýntýnýzý, üzüntünüzü, probleminizi yazarak bu köþemize gönderdiðiniz takdirde sizlere yardýmcý olmaya çalýþacaðýz.
Okuyucularýmýzdan ricamýz,özel cevap istememeleri ve mektuplarýnýn içine posta pulu veya damga pulu koymamalarýdýr.Gelen mektuplara kesinlikle ayrýcalýk uygulanmayacaðýný, elimize ulaþma sýrasýna göre cevap vereceðimizi hatýrlatýrým.
Haydi ne duruyorsunuz, ”Dert Babasýna” yazsanýza….



Rumuz: Çatla Yavrum Çatla-Ýstanbul
“Sevgili dert babamýz,42 yaþýnda bir ev hanýmýyým.Tam altý tane çocuk dünyaya getirdim.Aile hayatýmda ne eþimden ne de çocuklarýmdan yana bir þikayetim var.Benim asýl derdim,komþum Melahat hanýmla.Bu kadýn maddi durumunun iyi olmasý nedeniyle beni kýskandýrmak için her gün yeni bir kýyafet giyiyor.Bu durum beni çok üzüyor,adeta diyebilirim ki dünyayý bana zindan ediyor.Geceleri uyuyamaz oldum vallahi.Bu musibet karýyý çatlatmanýn yollarýný söyler misiniz?
CEVAP: Sevgili okurum,komþunuzu çatlatmak hususunda gerçekten ciddi iseniz,benim size bir-iki ufak tefek tavsiyem olacak:Her þeyden önce ilk fýrsatta Beyoðlu’na gidip,en pahalý ve lüks maðaza ve butiklerden türlü desen ve tipte çeþitli giysiler alýnýz.Sonra bunlarý giyerek komþunuzun penceresi önünden her gün defalarca geçiniz.Göreceksiniz ki birkaç güne kadar isteðiniz gerçekleþecektir.Bu arada tavsiyemizle ilgili olarak aklýnýza gelebilecek bazý sorulara da þöyle cevap verebiliriz: 1-Borç yiðidin kamçýsýdýr.Onun için borçlanmaktan hiç korkmayýnýz,bu maðazalarda harcayacak paranýz yoksa ya kredi kartý kullanýn ya da taksitle alýn. 2-Akýlsýz baþýn cezasýný taban çekermiþ.O nedenle de gidip gelmeleriniz sonucunda meydana gelecek yorgunluðu da herhangi bir hastalýða yormayýnýz.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Korono Hikayeleri - 1
Garip Ama Gerçek Deðil
Ya Kapýyý Çalan Sütçü Deðilse?
Ruh Hekimi Fehmi
Oruç Baba'nýn Mekaný - 2

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Küçücük Hikâyeler - 2
Deliden Mektup Var
Acayip Bir Hikaye
Bir Murat Dört Surat
Korona Hikayeleri - 8
Küçük Hikâyeler - 1
Senin Hikayen
Prostat
Bir Ölünün Günlüðü - 8 Son Bölüm
Bir Ölünün Günlüðü - 7

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.