Dünya hiçbir padişaha kalmadı, sana da kalmayacaktır. -Nizamî |
|
||||||||||
|
O zümrüt yeşili hâreli gözlerinde bulurdu barınağını Gözlerin vâdi ortalarındaki göletler kadar ışıltılı ve berraktı Şırıl şırıl akardı sesin yürek hoplatan esrârıyla Üstüne yel değmiş bir akasya dalının hışırtısı tazeliğinde Bir yaprağın kırılmasını andıracak hüzünler taşırdı bazen Bana “ sen” dediğinde ben olurdum, Bana “ ben” dediğinde de… O sahil kasabasının kuytularında el ele gezerdik Çocuklar gibi rahat; çocuklar kadar endişesiz; çocukcasına coşkulu Senin duyabileceğin kadar, sırf senin için, bir aşk itirafı gibi “ Seni ne çok sevdiğimi söylesem de bilemezsin” i okurdum kulaklarına Şımarırdın… Ellerimden kurtulur kaçardın ürkek bir güvercin edâsıyla Sonra bir kısa maraton başlardı iki kişilik Bir ağaç altında yakalardım seni sonunda Kalp atışlarımızdaki senfoni ile birleşen dudaklarımız Ve dudaklarımızla içtiğimiz mutluluk sonsuzlaştırırdı umutlarımızı Bir anda “ paydos” dedi kader… Allak bullaktı gönüllerimiz, zihinlerimiz, herşeyimiz. Aradan kaç uzun yıl geçti hesaplamak bile zor Milâttan Önce gibi eski ama daha dün gibi Taze, yeni ve sıcak…
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Salih Zeki Çavdaroğlu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |