En bilge insanlar bile arasıra bir iki zırvadan hoşlanırlar. -Roald Dahl |
|
||||||||||
|
Bir hüzün sağanağında idi zaman Semâdan kayan yıldızlara bakıyorduk tevekkül içinde Hüzün bir demet beyaz karanfil olmuştu gönül vazolarında İçli bir türkü mırıldanıyordu dut ağacındaki serçe Soluk soluğaydı rüzgâr taşıdığı yağmur bulutlarının yorgunluğunda Beklemek yetim kalplerin durağıydı ıssız caddelerinde şehrin Hasret kadar acı veriyordu yalnızlarına gurbetlerin Yakublar evlâd-ı hasret içinde bizâr iken Ferhatlar yâr için gürz sallamaktaydı sarp dağlarına sevdânın Tiranlar zulmün bataklığındaki kâşânelerindeki tahtlarında Tâze mazlumlarını bekliyordu … Ruhlar kırık dökük mezar taşlarına yaslanmışlar da Kimbilir bilmem kaçıncı yüzyılda kalmış hikâye-i hayatlarında Bıraktıkları terekelerinin değişiminden yana hayretteydiler Soluk soluğa idim nefesim körük misali Evime geldim… Karanlığı çiğneyen devâsa adımlarımla Radyomu açtığımda tiz ve parlak bir kadın sesi “ Cihan leyl-ü nehâr ağlar seninçün” diye haykırıyordu Sen şimdi neredeydin, kiminle ve hangi ahvalde İçime vesvesenin gelgitleri hücum ediyordu Albümden seçtiğim en yeni resminde bana bakıyordun Gözlerin sanki bir vedânın hüzünlü telâşınını yaşıyor Dudakların vedâ busesi konduruyordu boşluğa Resmine de ben kondurdum dudaklarımı Haberdâr mısın??? http://ferahnak.wordpress.com/2010/07/27/v-e-s-v-e-s-e/
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Salih Zeki Çavdaroğlu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |