• İzEdebiyat > Bilimsel > Ruhbilim |
41
|
|
|
|
Zaman algıdan ibarettir ve tamamen algılayana bağlı, yani izafi/göreceli bir kavramdır. Zamanın göreceliğini rüyalarımızla açıklayabiliriz. Saatlerce sürdüğünü zannettiğimiz rüyalarımız, aslında birkaç dakika ya da birkaç saniye sürer.
|
|
42
|
|
|
|
Yine bir çocuğa karşı anne ve babanın sevgi ve saygı dolu davranışı, koca bebekler için de uygulanmalı. Yetişkinler daha az çocuk olsa da, içinde hep o küçük çocuk vardır.
Sistematik olumsuzluklara verilen yanıt vücut diliyle özetlenir.
Değişik hastalıklar, alerjiler, pasif direniş ile kendini gösterir.
Ve pek çok hastalığın katalizörü olur. Vücut direnci baskılanır.
Öleceğine inanan hastaya ilaç fayda etmez. Bu bilgiyi bir doktor arkadaştan öğrendim |
|
43
|
|
|
|
Çok şiddetli baş ağrısı nedeniyle, az daha beyin anjiyosu olacak olan kişi, psikiatristin verdiği bir hap ile sağlığına kavuşuyor.
|
|
44
|
|
|
|
Eylemsel olarak kocaya kızgınlığın ifadesi… Kendisi güç olarak ezemediği, dövemediği için, başkasından yardım istiyor… Aslında düne kadar mükemmel görünen ilişki, zamanla eziyet ve çekilmezlik hali alıyor…
|
|
45
|
|
|
|
Birbirinden çetrefilli 33 madde... |
|
46
|
|
|
|
Hep kendinden söz etmek, klasik hasta psikolojisi mi… başka bir şey yokmuş gibi…
|
|
47
|
|
|
|
Her zaman Dejavu deriz ve Dejavuların hayatımızı nasıl değiştirdiğini izlemeyiz . İzleyince anlıyacaksınız İz düşümlerini |
|
48
|
|
|
|
Bu kadar sıradan da nasıl bilinmez… değil, o kadar basit değil…
İspatlanmamış teoriye göre, tedavi kadın doğum ve üroloji uzmanlarını ilgilendirir. Ve tabi psikiatrist ve psikolog…Komik olan ben hiçbiri değilim.
|
|
49
|
|
|
|
Bir psikiatristi dinledim. Bir bardağı elinizi uzatarak tutuyorsunuz. Alt tarafı bardak ama, ne kadar süre tutarsınız.
Aslında sürekli olan engellemenin bir anlatımı. Düşük düzeyde radyasyonun hasta etmesi gibi.
|
|
50
|
|
|
|
Şu anda karşınızdaki bilgisayar ekranının, yazı ve resimleriyle, parlak ve canlı renkleriyle, aslında beyninizde izlediğiniz üç boyutlu bir görüntü olduğunu biliyor musunuz? Dokunduğunuz klavyenin, parmaklarınızın üzerinde gezindiği tuşların da aynı şekilde beyninizde dokunduğunuz klavyeye ait olduğunu?.. Söz ettiklerimiz bir varsayım değil, bilimsel gelişmelerle ortaya konmuş kesin bir gerçektir.
|
|
51
|
|
|
|
Kanserli hücre ile, psikolojik sorunları olan insanların davranışı ve etkisi arasında garip bir benzerlik görebiliriz.
|
|
52
|
|
|
|
bir çok hastalığın, MS ve aynı anlamda depresyon, migren, alzaymır , yüksek tansiyon, kanser vs nin, aslında topraklama sorunu olduğunu söylemek iddialı olmasa gerek. Elektrik kaçağı da denebilir.
|
|
53
|
|
|
|
Üniversiteye yönelik gençlik hayalleri ve sonrası |
|
54
|
|
|
|
Engellenme: Bir hedefe yönelen davranışın herhangi bir nedenden dolayı amacına ulaşamaması durumunda organizmanın içine girdiği durumdur. Gereksinimlerin iç ya da dış etkenlerden dolayı bloke edildiğinde organizma da oluşan yılgınlık halidir. Engellendiğinde içine düştüğü durum hayal kırıklığıdır. Organizma engellendiğinde gösterdiği tepkiler; saldırganlık, öfke, kızgınlık, aşırı duyarlılık, aşırı bağımlılık, komplekslerdir.
|
|
55
|
|
|
|
Olumlu veya olumsuz düşünceler, MSS deki kayıtların okunmasından ibarettir. |
|
56
|
|
|
|
Ben neyim sorusu pek çok kişinin bir zaman kendi kendine sorduğu, biraz geçiştirdiği bir konu. Gen ya da diğer adı ile DNA ile yüzleşelim... |
|
57
|
|
|
|
Yabancı sayılmaz... yıllardır benimle...adı MS... kendileri çok ciddi görünürler...yerine göre gitti gidiyor com.ları oynarlar... |
|
58
|
|
|
|
Engellenmenin nitelikli halleri sağlık sorunları, ve çevre baskısından kaynaklanan engellenmeler olabilir. MS nin yani depresyonun, engellenmenin yoğunlaştığı yaş dönemi dikkate alınmalıdır.
|
|
59
|
|
|
|
Psikolog, rahatsızlığın psikolojik olmadığı görüşünde,,, sonuç itibarı ile nöroloji hocası ile görüşmem öneriliyor... |
|
60
|
|
|
|
MS denilen oyun, yerli değil…Gelişmiş, gelişmemiş bir çok ülkede var. Günah keçisi tanımı bize ait. |
|