..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Edebiyat yaşamın öncüsüdür, onu öykünmez, ona istediği biçimi verir. -Oscar Wilde
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Ruhbilim
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Ölümünün 16. Yılında Türkülerin Efendisi Erkan Ocaklı
M.NİHAT MALKOÇ
Deneme > Yaşam

M. NİHAT MALKOÇ Bundan 16 sene evvel büyük bir ses olan Erkan Ocaklı aramızdan ayrılmıştı. Türkülerini gönül heybesine doldurup genç denebilecek bir yaşta(59) bilinen meçhule yol almıştı. Karadeniz’in müzik üstadı, Karadenizlinin yürek sesi, gençliğimizi türküleriyle geçirdiğimiz Erkan Ocaklı "Ağla gozlerum ağla/Ben da ağlayacağum/Senun acilaruna nasil dayanacağum” diyordu bir güzel türküsünde. O ölünce Karadeniz türkülerini de yetim bırak

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > Bilimsel > Ruhbilim
41 
 Zaman Nedir?  (Fuat Türker)

Zaman algıdan ibarettir ve tamamen algılayana bağlı, yani izafi/göreceli bir kavramdır. Zamanın göreceliğini rüyalarımızla açıklayabiliriz. Saatlerce sürdüğünü zannettiğimiz rüyalarımız, aslında birkaç dakika ya da birkaç saniye sürer.
42 
 Bu Bilgiyi Bir Arkadaştan Öğrendim  (Ahmet Odabaş)

Yine bir çocuğa karşı anne ve babanın sevgi ve saygı dolu davranışı, koca bebekler için de uygulanmalı. Yetişkinler daha az çocuk olsa da, içinde hep o küçük çocuk vardır. Sistematik olumsuzluklara verilen yanıt vücut diliyle özetlenir. Değişik hastalıklar, alerjiler, pasif direniş ile kendini gösterir. Ve pek çok hastalığın katalizörü olur. Vücut direnci baskılanır. Öleceğine inanan hastaya ilaç fayda etmez. Bu bilgiyi bir doktor arkadaştan öğrendim
43 
 Artık Yapacak Bir Şeyi Kalmadığı İnancı  (Ahmet Odabaş)

Çok şiddetli baş ağrısı nedeniyle, az daha beyin anjiyosu olacak olan kişi, psikiatristin verdiği bir hap ile sağlığına kavuşuyor.
44 
 Başkasına Kocasını Dövdüren Kadın  (Ahmet Odabaş)

Eylemsel olarak kocaya kızgınlığın ifadesi… Kendisi güç olarak ezemediği, dövemediği için, başkasından yardım istiyor… Aslında düne kadar mükemmel görünen ilişki, zamanla eziyet ve çekilmezlik hali alıyor…
45 
 Kadınları Anlamanın 33 Yolu  (Anıl Gökpek)

Birbirinden çetrefilli 33 madde...
46 
 Bardağı Taşıran Damla  (Ahmet Odabaş)

Hep kendinden söz etmek, klasik hasta psikolojisi mi… başka bir şey yokmuş gibi…
47 
 İz Düşümü  (Çağlar Karataş)

Her zaman Dejavu deriz ve Dejavuların hayatımızı nasıl değiştirdiğini izlemeyiz . İzleyince anlıyacaksınız İz düşümlerini
48 
 Alış Veriş Hastalığı  (Ahmet Odabaş)

Bu kadar sıradan da nasıl bilinmez… değil, o kadar basit değil… İspatlanmamış teoriye göre, tedavi kadın doğum ve üroloji uzmanlarını ilgilendirir. Ve tabi psikiatrist ve psikolog…Komik olan ben hiçbiri değilim.
49 
 Alt Tarafı Bardak  (Ahmet Odabaş)

Bir psikiatristi dinledim. Bir bardağı elinizi uzatarak tutuyorsunuz. Alt tarafı bardak ama, ne kadar süre tutarsınız. Aslında sürekli olan engellemenin bir anlatımı. Düşük düzeyde radyasyonun hasta etmesi gibi.
50 
 İçinde Yaşadığınız Dünyanın Gerçekliğinden Emin Misiniz?  (Fuat Türker)

Şu anda karşınızdaki bilgisayar ekranının, yazı ve resimleriyle, parlak ve canlı renkleriyle, aslında beyninizde izlediğiniz üç boyutlu bir görüntü olduğunu biliyor musunuz? Dokunduğunuz klavyenin, parmaklarınızın üzerinde gezindiği tuşların da aynı şekilde beyninizde dokunduğunuz klavyeye ait olduğunu?.. Söz ettiklerimiz bir varsayım değil, bilimsel gelişmelerle ortaya konmuş kesin bir gerçektir.
51 
 Kanser ve Psikolojik Rahatsızlıklar  (Ahmet Odabaş)

Kanserli hücre ile, psikolojik sorunları olan insanların davranışı ve etkisi arasında garip bir benzerlik görebiliriz.
52 
 Söyleşi  (Ahmet Odabaş)

bir çok hastalığın, MS ve aynı anlamda depresyon, migren, alzaymır , yüksek tansiyon, kanser vs nin, aslında topraklama sorunu olduğunu söylemek iddialı olmasa gerek. Elektrik kaçağı da denebilir.
53 
 Liseli Gencin Anıları  (Ahmet Odabaş)

Üniversiteye yönelik gençlik hayalleri ve sonrası
54 
 Belki de Ms, Engellenmeye Karşı Pasif Direniştir.  (Ahmet Odabaş)

Engellenme: Bir hedefe yönelen davranışın herhangi bir nedenden dolayı amacına ulaşamaması durumunda organizmanın içine girdiği durumdur. Gereksinimlerin iç ya da dış etkenlerden dolayı bloke edildiğinde organizma da oluşan yılgınlık halidir. Engellendiğinde içine düştüğü durum hayal kırıklığıdır. Organizma engellendiğinde gösterdiği tepkiler; saldırganlık, öfke, kızgınlık, aşırı duyarlılık, aşırı bağımlılık, komplekslerdir.
55 
 Merkezi Sinir Sistemi  (Ahmet Odabaş)

Olumlu veya olumsuz düşünceler, MSS deki kayıtların okunmasından ibarettir.
56 
 Masum Bir Genin İtirafları  (Ahmet Odabaş)

Ben neyim sorusu pek çok kişinin bir zaman kendi kendine sorduğu, biraz geçiştirdiği bir konu. Gen ya da diğer adı ile DNA ile yüzleşelim...
57 
 Ciddi Görünümlü Komik Hastalık  (Ahmet Odabaş)

Yabancı sayılmaz... yıllardır benimle...adı MS... kendileri çok ciddi görünürler...yerine göre gitti gidiyor com.ları oynarlar...
58 
 Engellenmenin Nitelikli Halleri  (Ahmet Odabaş)

Engellenmenin nitelikli halleri sağlık sorunları, ve çevre baskısından kaynaklanan engellenmeler olabilir. MS nin yani depresyonun, engellenmenin yoğunlaştığı yaş dönemi dikkate alınmalıdır.
59 
 Psikolog ile Söyleşi (Ms Üzerine)  (Ahmet Odabaş)

Psikolog, rahatsızlığın psikolojik olmadığı görüşünde,,, sonuç itibarı ile nöroloji hocası ile görüşmem öneriliyor...
60 
 Beynimizin Oyunlarından Biri Ms  (Ahmet Odabaş)

MS denilen oyun, yerli değil…Gelişmiş, gelişmemiş bir çok ülkede var. Günah keçisi tanımı bize ait.

son eklenenler
Günaydın
SENEM BUTTAN
Bilimsel > Ruhbilim
Nerde Kalmıştık
Ahmet Odabaş
Bilimsel > Ruhbilim
Psikolojik Şiddet
Ahmet Odabaş
Bilimsel > Ruhbilim
Sistem 11
Bayram Kaya
Bilimsel > Ruhbilim
Olmaz Olmaz
Ahmet Odabaş
Bilimsel > Ruhbilim

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.