"...öyküyü yazan bilge, beşinci ya da altıncı göbekten kral torunu olduğumu ortaya çıkaracak şekilde belirleyebilir soyumu." -Cervantes, Don Quijote |
|
||||||||||
|
Elinden geldiğince doktoru dinlemeye çalışıyor, kendisini zorluyordu. Ama ne kadar uğraşırsa uğraşsın nafile; yeterli olmuyordu. Doktor ise sürekli aynı kelimeyi haykırmaktaydı; “ıkın..!” Sancılar katlanılır gibi değildi. Kasıklarında ateşler yanıyor, sanki kesici bir aletle parçalara ayrılıyordu.. Sonra bir ağlama sesi duydu. Ağlayan bir insanın sesi bu kadar mı güzel olurdu..? Gözünden yaşlar boşanmaya, onunla birlikte ağlamaya başladı. Artık bir anneydi o. Düne kadar lisede okuyan, bu ülkenin aydın bir genç kızı iken, şimdi çocuk annesi genç bir kadın olmuştu. Anne olmak ise bu kadar acılı, fakat bu kadar da güzel bir duyguydu demek. Allah razı olsundu şu 3x4 eğitim sisteminden. Bu sistem sayesinde hem tahsilini yapmıştı, hem bebek. ***** Haydi kızlar kocaya..! Yeni eğitim sistemi sayesinde evlenmek için okulun bitmesini beklemek zorunda değilsiniz. Sevgiliyle tenhalarda buluşmak için dersleri takmak artık mazi oluyor. Hatta daha ileri gitmek bile eğitiminize engel olmayacak. Ben daha ileri gitmek derken işi resmiyete dökmekten, dersleri değil yüzüğü takmaktan söz ediyorum. Fakat çok daha ilerilere gitmek bile bir mahzur taşımayacak. Yeni sistem sadece kız çocuklarını okuldan koparmakla kalmıyor. Aynı şey erkek çocukları için de geçerli. Artık çocuklarınız okuyor-muş- gibi yapıp, ufak yaşta iş hayatına atılıp çıraklık yapmaya başlayıp, işsiz ordularıyla dolu bir ülkede, ucuz ve yeni işgücü kaynağı oluyor. Enayi misiniz siz..? Neden gereksiz yere dünya kadar masrafın altına gireceksiniz ki..? Bağış adı altında zorla alınan paralar, okul kıyafeti, yemek, yol, harçlık gibi zorunlu harcamalar son buluyor. Sabahın köründe kalkıp, okula gitmek için uğraşmayacak çocuğunuz. Tam aksine; diploma evinize gelecek. İktidarında belirttiği gibi; 3x4 sistemi gerçekten bir devrimdir. Bu sayede sürekli küçük görülen cahil halk kitleleri de diploma sahibi olma imkanı kazanıyor. Diplomalarını ister evlerinin duvarlarına, isterlerse kendilerini küçük gören seçkinci züppelerin alnının çatısına yapıştırabilecek. Yeni sistemin getirdiği bir diğer değişiklik ise, Peygamberin hayatı ve Kur’an derslerinin seçmeli olarak müfredata konması. Her ne kadar seçmeli ibaresi yer alsa da, pratikte bunun bir baskı mekanizmasına dönüşmesi, tüm eğitim sistemimizin yeniden açılacağı söylenin İmam Hatip Liselerinin orta kısmına dönüşmesi kaçınılmaz görünüyor. Hayır efendim hayır. Niye karşı olayım..? Hepimiz Müslümanız. Çocuklarımızın dinini öğrenmesi elbette çok güzel bir şey. Böyle bir şeye muhalefet edip, ‘din düşmanı’ diye yaftalanmaya hiç hevesli değilim. Dinini de öğrensin keratalar..! Öğrensinler elbette. Hatta istiyorum ki; Allah’ın Müslüman’lara birlik emrettiği ayetleri yüzünüze okusunlar. Başkalarının çocuklarının dinini öğrenmesini isteyip sizin niye öğrenmediğinizi, din kardeşi dediğimiz Libya ve Suriye karşısında, neden emperyalizmin çıkarlarına hizmet eden politikaları alkışladığınızı sorsunlar. Nisan 2012, İstanbul Mustafa Yener
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Mustafa Yener, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |